Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sonunda ibb ile papaz olduk

engin güner

Forum Bağımlısı
Tepki
703
arkadaşlar yollarda gördüğünüz eksik ve ya hatalı olan alt yapıyı durmayın şikayet edin yoksa sonrasında üzücü vakalar olabiliyor http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_733378934.jpg

İlgili makama
Semtimizin ana yol ile bağlantısı olan çiğdem sokak ile Samandıra Caddesi birleşimin de bazı trafik işaretçileri gerekmekte ve bu sokağın hemen çıkışında olan yaya geçidinin yaklaşım levhaları düzenlemelidir. Bu yaya geçidine ışıklı işaret cihazı mümkünse konulması gerekmektedir. Ayrıca daha önce belirttiğim virajlara ışıklı uyarı cihazı ise gerekli yerlere konulmamasından dolayı yetersiz gelmektedir. Durumdan da anlaşılacağı üzere sağa dönüşlü sokağımızın hemen ilerisinde yaya geçidi bulunmaktadır. Bu sokaktan sağa dönüşte yaya ya yol ver işareti gerekmektedir neden mi? çünkü hemen sokaktan sağa dönüşte yaya geçidi ile sürücüler karşılaşmakta ve yayalar risk almaktadır. Buraya uyarıcı etken olarak sağa dönüşte yayaya yol ver levhası gerekmektedir. Böylelikle gerekli tedbir sağlanmış olunur. Ayrıca sokağa dur levhası ve ya yol ver işareti gerekmekte nitekim bu sokaktan çıkan sürücüler ana yol trafiğini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca sokağa giriş ve çıkış istikametlerindeki yönlere park yapılmaz levhası ile park yapılması engellenebilir. Çünkü sokağa birinci şeritten girmek gerekirken hız şeridinden girmek diğer sürücülere ve trafik akışına olumsuz etki yapmaktadır. Başta da belirttiğim üzere caddede ki virajlara ışıklı uyarı gerekirken sadece bir yöne ve tek bir cihaz olarak yerleştirilen cihazın konumu ve görülüşü yeterli değildir. Bu uyarı cihazları hem geliş hem de gidiş yönünde olmalı ve sadece bir dönemeç de değil diğer dönemeçte de konulmalıdır. Ve yine başta belirttiğim üzere yaya geçidi yaklaşım levhaları yetersizdir sadece yaya geçidinin olduğu yerde levha vardır sürücüleri en az kaç metre bilmiyorum ama önceden burada yaya geçidi var levhası gerekmez mi? zaten kör virajın hemen bitiminde olan geçit hem sürücüleri zor durumda bırakmakta hem de biz yayalara ezilme tehlikesi atlatmaktadır. Trafiğin fazla yoğun olmamasına rağmen buraya yaya geçidi ışıklı işaret cihazı olarak düzenlenemez mi? Nitekim buradan geçen araçlar yüksek hızlarda geçmek de ve yine bizleri zor duruma düşürmektedir. Daha öncesinde yapmış olduğunuz okul önlerinde önleyici ışıklı uyarı cihazı gibi burası da bir uyarı cihazı istemektedir. Örneğin mahallede ki bir ara sokağa bakan okulun önüne bu cihazın konulması uygun görülürken neden bu ana caddeye bu tedbir alınmıyor?resimde de gösterdiğim üzere
bu dilekçe sadece biri bu başlığı açma gereksi mi duydum çünkü bu gibi klasik sorunlar her yerde var bu kuruma dördüncü dilekçe atışım her defasında iş yarım yamalak yapılıyor :boese157:

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Scudo
Engin Güner,

Size yerden göğe kadar hak veriyorum. Bana göre Kartal'da trafik ışığı konması gereken 2 yer daha var. Biri Halitpaşa Caddesi'nin Sahilyoluyla D-100 yanyolu arasında bağlantıyı sağlayan Çanakkale Caddesi'yle kesiştiği adada 4 tane (Cevizli yönü, Kartal yönü, sahilden geliş ve sahile iniş yönleri) diğeri de Halitpaşa, Rahmanlar ve Beyazköşk caddelerinin keşiştiği köşede 4 tane (Kartal yönü, Cevizli yönü, Beyazköşk Caddesi'nden diğer 2 caddeye dönüşler). Ayrıca Beyazköşk Caddesi'nden inişte yalnız Rahmanlar ve Halitpaşa caddelerine dönülebileceğine dair uyarı levhası, ilgili caddenin bahsettiğim köşesine konmalıdır. Çünkü birçok araç bu yasağı ihlal ederek Minibüs Yolu'na inmektedir. Rahmanlar (Atalar) pazarının kurulduğu Çarşamba günü hariç gerek sahilden gelen, gerek sahile giden, gerekse pazarın kurulduğu Halitpaşa ve Rahmanlar caddelerine dönenler ve o caddelerden geçenler hızlı gitmektedir. Bu hem yayaların geçiş güvenliğini tehlikeye atmakta, hem de araçların çarpışma riskini artırmaktadır. Bu noktalara trafik ışıklarının konması için ille de ölümlü bir kaza mı gerekiyor ?

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
sayın cem şentin bahsettiğiniz yerleri biliyorum acaba oralarda keşif amaçlı fotoğraf çektiniz mi eğer çektiyseniz burayla ilgili dilekçe tarzı yazı hazırlayıp ibb ye yollamayı düşünüyorum geçende yakacık çalkantı sokak huzur evinin ora da problem vardı yine aynı şekilde şikayet sonrası kabul gördük ki ışıklandırma yapıldı bu durum hakkında ki dilekçemi en kısa zamanda paylaşacağım daha yaşanabilir istanbul için el ele

@engin güner

İBB Beyaz Masa'ya yazdım dilekçemi. Dilekçemde yapılmasını istediğim noktaları tarif ettim. Hemen bana ilki başvuru ve güvenlik numaralarını hatırlatan, 2 e-postayla döndüler ve konuyu ilgili birime aktardıklarını belirttiler. Bekliyoruz sonucu.

@Cem Şentin

güzel bir tespit katılıyorum

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Merhabalar herkese,

Spor Istanbul üzerinden IBB tesislerinde havuz kullanmak için randevu almaya çalışıyorum. Sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

Beklentim aksi yönde değil zaten de, rezervasyon süreci nasıl işliyor onu merak ediyorum daha çok
Seanslarım kısmından rezervasyon yapıyorsunuz, ben tüm sporlar ve tüm tesisleri almıştım o yüzden önce gitmek istediğiniz tesisi seçip karşınıza gelecek programda uygun boş yer olup olmadığına bakmanız lazım. Boş yer olanlarda zaten bi seçim kutusu oluyor, onu tıklayıp en altta rezervasyonu onaylamak için gerekli butonları görebilirsiniz.

Program haftalık veya aylık şeklinde çıkmıyor, gelecek 3-5 günü bi bir süreyi gösteriyor sürekli olarak. O yüzden ara ara girip müsaitlikleri kontrol etmekte fayda var. Bir de tüm tesislerde havuz olmayabilir, veya havuzu olan tesisin önümüzdeki bir kaç gün halka açık havuz seansı olmayabilir, o durumlarda program görünmüyor. Yani boş beyaz bir sayfa görünüyor.

Benim genellikle tercihim sabah ilk seanslar oluyor, Arnavutköy, Halkalı falan genelde bir gün önce bile boş oluyordu. 18 Kasım'dan beri üyeliğimi yenilemedim, yukarıda anlattıklarım o döneme kadar bu şekildeydi. Zannetmiyorum değişiklik olmuş olsun ama olduysa da bilgim yok maalesef :)

Seanslarım kısmından rezervasyon yapıyorsunuz, ben tüm sporlar ve tüm tesisleri almıştım o yüzden önce gitmek istediğiniz tesisi seçip karşınıza gelecek programda uygun boş yer olup olmadığına bakmanız lazım. Boş yer olanlarda zaten bi seçim kutusu oluyor, onu tıklayıp en altta rezervasyonu onaylamak için gerekli butonları görebilirsiniz.

Program haftalık veya aylık şeklinde çıkmıyor, gelecek 3-5 günü bi bir süreyi gösteriyor sürekli olarak. O yüzden ara ara girip müsaitlikleri kontrol etmekte fayda var. Bir de tüm tesislerde havuz olmayabilir, veya havuzu olan tesisin önümüzdeki bir kaç gün halka açık havuz seansı olmayabilir, o durumlarda program görünmüyor. Yani boş beyaz bir sayfa görünüyor.

Benim genellikle tercihim sabah ilk seanslar oluyor, Arnavutköy, Halkalı falan genelde bir gün önce bile boş oluyordu. 18 Kasım'dan beri üyeliğimi yenilemedim, yukarıda anlattıklarım o döneme kadar bu şekildeydi. Zannetmiyorum değişiklik olmuş olsun ama olduysa da bilgim yok maalesef :)

Çok teşekkürler. Spor olarak Yüzme'yi seçip, havuz olan bir tesis seçtiğimde gün ve saatlerin olduğu bir çizelge çıkıyor ancak hiçbir şeye tıklanmıyor orda. Bu sanırım yer yok demek?

Çok teşekkürler. Spor olarak Yüzme'yi seçip, havuz olan bir tesis seçtiğimde gün ve saatlerin olduğu bir çizelge çıkıyor ancak hiçbir şeye tıklanmıyor orda. Bu sanırım yer yok demek?
Gün ve saatler farklı renklerde kutucuklar içinde mi çıkıyor? Hatırladığım kadarıyla yeşil çerçeveli kutucuklar kontenjanı dolmamış olan seansları gsteriyordu. Bir de zaten 13/50 falan gibi doluluk durumunu da gösteriyordu o seansın o kutucuk içinde. Dolu olanlar kırmızı kenarlıklı olabilir, onlarda da 50/50 şeklinde gösteriyr olması lazım.

Gün ve saatler farklı renklerde kutucuklar içinde mi çıkıyor? Hatırladığım kadarıyla yeşil çerçeveli kutucuklar kontenjanı dolmamış olan seansları gsteriyordu. Bir de zaten 13/50 falan gibi doluluk durumunu da gösteriyordu o seansın o kutucuk içinde. Dolu olanlar kırmızı kenarlıklı olabilir, onlarda da 50/50 şeklinde gösteriyr olması lazım.

Şu şekilde gri gözüküyor.

Dosyalar

• IMG_5241.jpeg
    IMG_5241.jpeg
    37,8 KB · Okunma: 25
Kadın ve erkek seansları ayrı oluyor, bu şekilde. Onlarca yıl malum iktidar cenahı tarafından yönetilmiş bir belediye hizmetinde aksini beklemiyordunuz değil mi? Muhtemelen böyle bir karışık seans bi şey olsa yine aynı cenah tarafından "JE HA PE'nin yönetiminde İBB'nin spor tesislerinde fuğuşşş yapıyorlaağğğrrr!!!!bir!!!ünlem!!!" diye boy boy reklamı yapılır şu an :)
dediğinizi anladım ama bu eleştirilme korkusu chpyi siyasetlizleştirdi, doğrusu karışık seans açıp belki haftada bir gün ayrı seans açmak ve kim ne derse desin buna direnmek bence, '' Fortune favors the brave''

İstanbul'da yaşadığım bir dönem IBB'de havuza gitmek istemiştim. Bir çizelge verdiler pazar, salı ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü gidebilirmişim. Öteki 3 gün de kadınlar gidebiliyormuş. Fakat h.sonları İstanbul dışındayım, 2 günüm yanıyordu. Geriye bir salı günü kalıyordu. Ayrıca abone olmadan önce çiş testi de istiyorlardı. Binaları gecekondu kalitesindeydi. Tabi ki abone olmadım. 😬

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İstanbul'da yaşadığım bir dönem IBB'de havuza gitmek istemiştim. Bir çizelge verdiler pazar, salı ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü gidebilirmişim. Öteki 3 gün de kadınlar gidebiliyormuş. Fakat h.sonları İstanbul dışındayım, 2 günüm yanıyordu. Geriye bir salı günü kalıyordu. Ayrıca abone olmadan önce çiş testi de istiyorlardı. Binaları gecekondu kalitesindeydi. Tabi ki abone olmadım. 😬
Bizim buralarda biraz daha iyi bir çözüm bulunmuş. Bir gün sabah seansı erkekler için, akşam seansı kadınlar içinken diğer gün tersi oluyor. Bir nebze vakit mağduriyeti giderilmiş oluyor.
Aslında ben "haremlik-selamlık" muhabbetini maalesef desteklemek zorunda kalıyorum. Günümüzde insanımız o kadar sapıklaştı ki durum çok vahim. Her gün neler neler yaşanıyor. En azından şu ahlaksız ortamda bu tür spor yapılan ortamlarda bari rahat edilsin. Eminim ortak seans açılsa kadınları rahatsız etmek için havuza kayıt olacaklardır bu sapık insanlar. Ortak seansın olduğu avrupa ülkelerinde bunun olabileceğini düşünmüyorum ama en azından şuanda ülkemizde maalesef bu uygulama yapılmamalı.

Bizim buralarda biraz daha iyi bir çözüm bulunmuş. Bir gün sabah seansı erkekler için, akşam seansı kadınlar içinken diğer gün tersi oluyor. Bir nebze vakit mağduriyeti giderilmiş oluyor.
Aslında ben "haremlik-selamlık" muhabbetini maalesef desteklemek zorunda kalıyorum. Günümüzde insanımız o kadar sapıklaştı ki durum çok vahim. Her gün neler neler yaşanıyor. En azından şu ahlaksız ortamda bu tür spor yapılan ortamlarda bari rahat edilsin. Eminim ortak seans açılsa kadınları rahatsız etmek için havuza kayıt olacaklardır bu sapık insanlar. Ortak seansın olduğu avrupa ülkelerinde bunun olabileceğini düşünmüyorum ama en azından şuanda ülkemizde maalesef bu uygulama yapılmamalı.

Ahlaksız ortam derken ?

Ahlaksız ortam derken ?
Çocuklara tecavüz eden yaşlılar, dini yurtlarda yapılan tacizler, mültecilerin davranışları, sosyal medyadaki yeni patlak veren durumlar vs. Daha da saymaya gerek yok sanırım ortalıkta hergün duyduğumuz haberlerden.

Herkes sizler gibi düşünmek zorunda değil.Hanımefendiler bu durumdan haklı olarak son derece rahatsız olacaktır.Damacanaya bile kerkinen insanlar varken bu kadar medeni(!)olmak ütopit bir düşüncedir ve toplum realitesinden bihaber olmaktır

Geri