Scudo Sports

Sonunda Extreme Full Face Kaskıma Kavuştum

Saygı değer forumdaşlar,lütfen niyet okuması yapmayalım.Kıskançlık neden olsun.Görüşlerimizi belirtiyoruz sadece.Kendi adıma konuşursam paylaşımı görür görmez beğendim ama bu kaskın şehir içi kullanımının da riskleri var.En azından bir ayna edinilmeli kanımca.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Scudo
@Oğuzhan k

TÜRKIYE bukadarmi kötü ya, eger öyleyse ben hic durmazdim ve baska bir memlekete giderdim. Yok zirh nano teknolojisi falan giyinmek, yapmayin ya. Bu forumu yabanci ülkeler de okuyor ve anlayanlar da var. Bu tür yazilari görünce adamlar türkiye nebicim bir ülke diyorlar. Bunu dediren de sizlersiniz kusura bakmayin.
Ayrica o kask icin de kimse kiskanclik krizine girmez, merak etmeyin. Allaha sükür herkesin alabilecegi bir kask.

Birisi diyor'ki downhill değil bisikletiniz bende soruyorum downhill konusunda tecrübelerini bu arkadaşımıza bir açsın hangi markanın hangi modelini kullanıyorlar kendileri onu bilelim. nerde? ne kadar yapmış? resimli bir paylaşırlarsa seviniriz.evet kaskın artıları'da var eksileride;ama sonuçda bunu almış arkadaşımız bizede saygılı bir şekilde hayırlı uğurlu olsun demek düşmezmi?neyin gırgırı neyin şakası neyin takılması ben bu arkadaşın yerinde olsam daha ağır konuşur ve davranırdım.kimsede kusura bakmasın.

@murat cömez

Türkiye kötümü dedim yada türkiye somutmu soyutmu canlı bir varlıkmı türkiye?arkadaşınızmı,dostunuzmu ne saçma bir örnek bu böyle iyi güldüm yani.yabancılar ben yazı yazınca gelmeyeceklermi vah,vah ne yorum yapmışım.bende olsam bu arkadaşımız gibi evet aynı kaskdan alırdım ve kullanırdım trafiğe çıkmadınız sanırsam yada hiç başınıza çok büyük sıkıntılar dertler gelmedi galiba öyle ya yaşayan bilir yaşamayanda anlatır boş boş.evet ister kabul edin ister etmeyin bu bir türkiye gerçeği arkadaşım polyannacılık oynamayınız gerçekler çok acı.

tabi gırgır biyana ama bu arada bisiklette fena yani. kazasız belasız sürüşler dilerim. birde unutmadan bisiklete göre kask alırır ama sen kaskına göre al :) kask fena ;)

@ahmetcan44

Ben Kaskın Tarzından Bahsetmştim Altımdaki Bisikletden Değil :) Sedona 650B Kullanıyorum 27.5 Jant. Asfalt ve Bozuk Arazi İçin İdeal. MTB cilerle Yol Bisikleti Kullananlar Nedense Birbirlerini Çekemezler. MTB ciler Yol Bisikletçilerine Tatlı Su Bisikletçileri Derler. Hatta Erkek Adam Çamura Bulanır Dikenlerin İçinden Geçer Derler. Bunlar Tatlı Atışmalar Aslında :) Bende de Yol Bisikleti Vardı Ama Yollarımız Ciddi Anlamda Sıkıntılı Olduğu İçin Satmak Zorunda Kaldım.

@Halil EROĞLU

Üstadım Eleştiriler Dozunda Olduğu Sürece Sıkıntı Yok Eleştirilere Açık Olmasaydım Fotoları Konuyu Paylaşmazdım. Go Pro Kamera Alıp Kayıt Yapmayı Düşünüyorum O Zaman Arkadaşlar Neden Full Face Kask Tercih Ettiğimi Anlarlar Belki.

@can akıncılar

Delta Bisiklet de Bir Tane Vardı Ama Rengi Beyaz dı. Bisiklet Mat Siyah Haliyle Ekipman Donanım Uyum İçerisinde Olmalı Diye Düşünüyorum.

@Gökhan Toros

Evet Gördüm Bu Modeli Ama Çok Emanet Birşey Sağlamlığına Güvenmedim Normal Bisiklet Kaskından Bir Farkı Yok Bana Göre.

@Umut yener

Bisikleti Biraz Abartılı Kullanmama İstinaden Böyle Bir Kask Tercih Ettim.
@Soner Közen

Algılarım Açık Olduğu Sürece Görüş Açısının Çokta Önemi Yok Ayrıca Her Zaman Kulağımda Müzikle Bisiklet Kullanırım Tüm Duyularım Açık Olduğu İçin Satranç Misali Bir Sonraki Hamleyi Hesaplıyorum.
@murat cömez

Hocam Giydirmişsin Birton Lafı Sonra da Yanlış Anlamayın Sadece Benim Fikrim :) Canın Sağolsun Haklısın Gerçek Anlamda Downhill Öncelikli Yapılmış Bir Kask. İniş Yapacak Dağ Tepe Yok Belki Ama Oturduğum Semt Rampa Bir Yer Aşağı İnerken Ciddi Anlamda Risk Alarak İniyorum Ona İstinaden FullFace Kask Aldım. Ben Evden Kaza Yapmıcam Diye Çıkmıyorum. İnsanlar Müthiş Dikkatsiz ve Dalgın. Bisikleti Taşıt Olarak Bile Saymıyorlar Yoldan Geçerken Bile Sanki Bisiklet Gelmiyormuşçasına Hareket Ediyorlar Bir Çarpışsak Hiç İyi Bir Manzara Olmaz Kanımca. Bilinçlenmek Şart Eğitim Şart. Standart Kasklar Bana Yoğurt Kasesi Gibi Geliyor Güvende Hissetmiyorum.

@Enes Gürel

Motocross Yada Enduro da Kullansan Hiç Farketmezler :)

@Oğuzhan k

Bisiklete Ekipmansız Binince Emanetçi Gibi Duruyor ve Kafası Olan Kask Takar Diye Düşünüyorum :)

@Lammarth

Dostum Ben Kafama Kasktan Başka Birşey Takmam Eleştirilere Açık Olmak Lazım Herkesin Canı Sağolsun :) Teşekkürler.

@Oğuzhan k

Gereksiz Eleştiri Gizli Hayranlıktır Herkes Herşeyin Farkında Hocam. Kim Ne Derse Desin Ben Kendi Yanlışlarımı Kimsenin Doğrusuna Değişmem.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Oğuzhan k

Bisikletin DH degil diyenlerden birisi benim, bisikletlerimin markasini saymama gerek yok. Ben haric Cogu arkadaslarda bisikletlerini göstermesine gerek yok, bilen onlari biliyorlar. Siz burada bence cok yanlis bir soru sormussunuz.

Oğuzhan bey,konusu açılmışken şehir içi için neden uygun olamayacağından bahsetmek istemiştim.Kask sahibine kötü bir şey söylenmedikten sonra neden ağır bir cevap vermesini bekleyelim.Yine kendi adıma konuşayım,kimseye en ufak bir saygısızlık etmek söz konusu olmadığı gibi haddim de değildir.Ayrıca beğenmemiz de güzel bir dilektir.Arkadaşımıza tekrar hayırlı olsun.Olurda ileride hem şehir hem arazi için tek tip kullanmayı düşünürse gökhan beyin önerdiği kask işini görür.Saygılar

@Soner Közen

Soner bey size lafım yok rahat olun herkes fikrini söyledi bu kadar.ben ilk katlanırımı aldığımda takılanlar ya bu ne buda bisikletmi felan falan gibi aptal saptal sorular soranlar çok tuhaf bakanlar.anlatsam sayfalar yetmez sani kendi altlarında pinarello dogma'lar var heriflerin'de sadece gülüp geçdim ama sonra ne oldu ya dedi bu boş boş konuşanlar bir kere bineyim yaa iyi dedim bin ondan sonrada off yaaa ne güzel ne rahatmış moduna girdiler o yüzden önce denemeden konuşmasın insanlar bence sonrası onlar için hüsran oluyor.

@Kadiri Yağız
Sizin zaten go pro amacınızda varmış.O zaman bize kazasız güzel sürüşler dilemek düşer.Algılarınızın trafikde bile bir sonraki hamleyi yapacak kadar açık olması dileği ile,en kısa zamanda go pro çekimlerinizi bekliyoruz.Gerçekten harika görüntüler yakalanabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kadiri Yağız
@Oğuzhan k

Yakışmıyor gerçekten. Saygın, seçkin diyorsunuz, sonra da kıskançlık krizinden bahsediyorsunuz. Kimsenin kıskandığını sanmıyorum. Altı üstü bir kask, sipariş verilir, kullanılır. Kıskanılacak bir nesne olmadığı aşikar.

Bisiklet olarak "extreme" bir durum göremediğim için bu tip "extreme" bir kaskın amacını anlamadığımdan sormuştum. Arkadaş bisikletini değil, kaskını söylediğini yazmış. E zaten herkes onu soruyor. :) GoPro ile çekim yapmaya gerek yok, downhill bisikletçisi ise yazması yeterli. Belli yaşa gelmiş insanlarız, vidyo ile ispatlanacak bir şey göremiyorum.

Kimin kimi tatlı su bisikletçisi olarak gördüğünün bir önemi olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bu tip benzetmeleri konuya dahil etmenin anlamı yok. İsteyen istediği kaskı kullansın fakat "canımı sokakta bulmadım, kıskanmayın, çalışın sizin de olur" gibi yersiz ifadelerle bir yere varamayız.

Güvenlik önemli. Fakat sele üstünde müzik dinleyip, altıncı hislerimize güvenirsek, motosiklet tulumu bile bizi kurtaramayabilir. Dikkatli olmakta fayda var. ;)

Bazı yorumlar Cem Yılmaz hesabı olmuş ne kadar büyük gözlük o kadar büyük acı , ne kadar büyük kask o kadar çok güvenlik mantığı ile :D

Sayın ahmetcan44 bu foruma üye olurken acaba doğrumu diye çok sordum ve araştırdım ama doğruymuş;resim paylaşmam,bisikletlerim şöyle böyle demeklede bir yere varılmıyor.eğer bir insana aldığı bir ürün için yorum yapılacaksa yapıcı bir şekilde evet arkasındayım ama!biri derseki siz bu kaskı almışınız iyi güzelde downhill değil bisikletiniz ama diye biri yorum yaparsa ozaman bende derim'ki downhill'ciler buraya lafla değil hem icraatla ''''halep orda ise arşın burda'''ama kendi kullanmazken başkasına sanki konuya hakimmiş gibi yorumlar görünce konuşmadan edemiyorum.ayıp'dan bahsediyorsunuz ben canımı sokakta bulmadım diyorum bende olsam aynı kaskı alır takarım kullanırım diyorum siz benim yazımı alıntı yapıp '''ben sokakat buldum'''diyorsunuz ne alaka ozaman bu nasıl bir cevap sizi yada kişiliğinizi rencide edecek bir yorum yazar hakaret ederim ozaman boynum kıldan ince her şekilde konuş ama üstüne alınmak niye ozaman derlerki yaran varsa gocun;ben kalkıp desemki ya ben katlanır bisikletim ile carbon yol bisikletini düz yolda bir basdım bir basdım adam arkamda kaldı ne kadar inandırıcı olur sizce vay be bravo'mu dersiniz yoksa hadi canım boş işler bunlarmı dersiniz.hangisi?

@Oğuzhan k

Kimse canını sokakta bulmadığına göre, bunu oraya "ben bulmadın, peki siz?" diye sormanızın bir anlamı yok. Yazmışsınız, ben de takıldım haliyle espri olarak. :) DH'cilere de, diğer tüm tarzların bisikletçilerine de bol pedallı günler.

Olayı uzaktan takip ediyorum ama;Şu konuyu anlamadan yorum yapanlara hasta oluyorum,yahu adam kaskından bahsetmiş senin bisikletin Dh bisikleti değil diye cevap yazıyorlar.En önemli detayda yol bisikleti kullanıcıları,sanki düz yolda 8 9 kg'lık bisiklet sürmeye benziyor Mtb kullanmak.5 10 bin liralık bisikleti sürenler Dh'ci 1000 2000 liralık sürenlerde keyifçimi sanıyorsunuz? Türkiye'de şu mahalle aralarında arka tekerde 50 60 sektirip 400 liralık bisikletlen katır yolundan at gibi inen gençlere sağlam bisiklet verilse En azından ülke olarak dünya klasmanı kategorisinde bir yerimiz olur.En azından bisiklet zengin sporu olmaktan çıkar.Bisikleti on gram beş gram hafifleteceğinize (hafta'da kesin bir gün sürüyorsunuzdur) paranız çok madem Bisiklet federasyonuna gönderinde sizin yapamadığınızı gençler yapsın.Sırf gösteriş başka bir şey değil,kışın binmezler yazın podyuma çıkarlar.

Arkadaşlar neden uzatıyorsunuz? Motosikletçiler de aynı tarz kask kullanıyorlar, hatta fullface kask kullanmayanı bir güzel fırçalıyorlar söyleyeyim. Görüş açısı vs. konusunda ki açıklama yapılmış. Kullanım tarzını anlayabiliyorum Kadiri abinin, o açıdan doğru bir seçim olmuş, Enduro kullanım için illa çift amortisörlü olmasına gerek yok, bacakları amortisör gibi kullanmayı öğrenirseniz tamamdır. Hem fullface kask kullanması için illa araziye girmesine gerek yok, kaldırımdan, bazı tümseklerden, kasislerden hoplatmalar vs. kendimden biliyorum tehlikeli ama Allaha şükür düşmedim. Bu arada kaskta kullanmıyorum (üzülerek). Ama yeni bisikletle beraber alacağım.

Bu arada Kaskınız yer yüzü görmesin, hayırlı olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Kadiri Yağız
Abilerim İlk Önce Sakin Olun Bence Altı Üstü Bi Kask Yüzünden Aranızı Bozmayın Abilerimin Dediği Gibi Fazla Araziye Girmiyorsanız Veya Downhill Gibi Sert Hızlı Vede Atlamalı Zıplamalı İnişler Yapmıyorsanız Bu Kask Bence Benim Görüşüm Bu Fazla Güle Güle Kullanın Ne Demişler Zevkler Ve Renkler Tartışılmaz Sizin Hoşunuza Gitmiş Almışsınız Güle Güle Kullanın :D

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Valla uzakta aramaya gerek yok Murat Çömez abimizdeki bisikletler kimsede yok.onun yorumları önemli benim için

@ahmetcan44

valla ben kendi adıma ebayden sipariş ettim zaten, üst koruyucu, koruyucu şort ve dizlik+tekmelik; bulursam hafif ve sağlam full face kask ondan da araştırıyorum.

daha önce başka başlığa da yazdım buraya da yazayım. x

saatte 80 km hızla birisi korumasız bedeninize çarptığında ölme ihtimaliniz %100, saatte 50km ile çarparsa %80...

@Umut yener

Bisiketi iyi olan bisikletten iyi mi anlamış oluyor bu mantığı çözemedim.
20 milyarlık bisikletle geleyim bisikletten çok iyi anlamış oluyorum da 1 milyarlık bisikletle gelince hiç anlamıyorum gibi mi oluyor ?

@ahmetcan44

Evet o yorumu ben yazdım ciddi bir şekilde. 2 teker üzerinde güvenli bu kadar önemli evet, sen görüntü olsun diye 50 milyonluk sedona kasklardan tak ben sana arabayla 35-40 km hızla çarpayım sonra gerisi Allah'ın işi.

Geri