Scudo Sports

Sonunda DHde Carbon başladı

@yasevyaterket

Karbon Santa Cruz V10 ları sen mi üretip satıyorsun neden bukadar savunuyorsun?:D F1 Arabanın şaftı demişsin o hızla ve yükle dönen şafta bir çekiçle vur bakalım o karbon kaç bin parçaya patlıyor.Karbon yük kaldırabiliyor olabilir ama şu anda darbe kaldırmadığı bilinen bir gerçek.Forumdaki patlayan karbon bisikletler bölümüne hiç bakmamışsın anlaşılan.Örnek veriyorum ama gerçek, adamlar karbon yol bisikletiyle sprint atarken kadroları patlıyor.Demo 8 ile 15 20 metre rod gap yaparken kadro patlamış çokmu. On sene sonra teknoloji ilerler de karbon aluminyumdan her yönden daha sağlam olmaya başlarsa freeride ve downhillde de karbon zaten yaygınlaşır.Şu anda çeşitli kriterlerde kadro için en uygunu aluminyum ve o kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Soner YAMAN
Scudo
Önce şuna bakmak lazım: İçimizde Demo 8 veya Santa Cruz V10 Carbon kullanan varmıki??
Neden yok sorusuna bakılınca hem maddiyatından dolayı hemde o bisikletleri zorlayacak adam olmamasından dolayıdır (sözüm Yılmazdan dışarı) . He hiçmi kimse yok, olsaydı zaten UCI downhill yarışlarında Türklerde katılırdı. Aramızda kaç kişi bu spordan para kazandı. Ben kendi adıma söylersem aldığım, değiştirdiğim bisikletlerin parasıyla 2. el bir araba alırdım. Ama bana bu zevki vermezdi. Çok istedim adam gibi resmi yarışlar düzenlensin ama olmadı. Demekki bu ülke henüz o kıvama/standarta gelmedi. Konudan sapmadan şunu söylemek istiyorum materyaller her geçen gün dahada iyileştiriliyor. Denemeden etmeden firmalar nasıl daha iyisini bulacak? Suni ortamlarda tabiki testleri yapılıyor ancak hiçbir yapılan test gerçek sürüşteki gibi olmuyor. Sonuç olarak içimizde kimse (henüz) bu bisikletleri sürmediğinden savunan/iyimser veya kötümser yorumlar havada kalıyor.

• Beğen
Ah doruk ya çok büyük bi yaraya tuz serptin sen. Ben bir şey gözlemledim biz türkler extreme bir şey yapmaktan çok korkuyoruz yapmak isteyende imkan yokluğundan yapamıo zaten toplasan bu 70 küsür milyon kişi içinde extreme bisikletle uğraşan en fazla 300-500 kişidir ama ben emir ve koray gibi genç cevherleri görünce yinede umutla bakıyorum bu spora

@Özgür Tunalı

Burda konuşulanda zaten çekiçle kadroya vurulduğunda kırılması değil ki
Karbonun dh ye uygun olup olmadığı .
Herhangi bir konuda yorum yapmak için onu satıyor olmakmı gerekiyor ?

sen anlatmak istediğimi yalnış yorumlarsan tabi bu şekilde yazman normal :D

carbon dh ye gelmez diyene yaptığım bir yorum ki doruk arkadaşın dediği gibi kullanmadan bilemezsin sen neye dayanarak yorum yapıyorsun ?

Kırılmaz diye bir şey yok her materyal kırılabilir kaldıki adamlarda karbon daha sağlam diye idda etmiyorlar ama her geçen gün teknolojisi gelişiyor deneniyor .

F1 aracıının şaftı na çekiç vurmayı geç o kadar dirence ve ısınmaya direnebilmesi bile az bir özellik değil dediğim gibi zamanında aliminyumunda bu kadar sağlamlık da üretelibbileceğinin ve uçak sanayi sanayi tipi büyük konsirüksiyonlarda kullanılabilmesi de inandırıcı değildi bu kadar gelişmiş olması bile karbonun da her geçen gün gelişip kullanım alanlarının arttığı bir gerçek .

kısaca kullanamadan dayanmaz etmez demeyin KIRILMAZ hiç demeyin

Soner karbonun aluminyuma kıyasla darbeyle daha kolay kırıldığını herkes biliyor sanırım, sen bilmiyormusun:) O yüzden düşütüğünde kadroya taş kaya çarpma darbesine denk olan çekiçle vurmaktan bahsettim.Bir benzetmeydi.Sende bunu anlamadın sanırım.Aluminyuma çekiçle vurursan kırılmaz.Patlamaz.Çizilir yamulur en fazla.Yine kullanılabilir o şekilde.Ama karbon kırılabilir aynı darbe karşısında.Karbon Downhillde kullanılır, kullanılıyorda zaten Gt de kullanıyordu. Hatta geçen Slovenya yarışında bu V10 Greg Minnaar'la 1.oldu. Ama aluminyuma göre kadro yapımında extreme kategoriler için söylüyorum bunu, darbe konusunda şuanda hala yeterince sağlam değil dedim ben o yüzden de çok popüler değil.Ayrıca bunları bilmek içinde de Demo 8 veya Santa Cruz V10 Carbonu illaki kullanmak gerekmiyor.;) İnsanın biraz araştırmacı olması, karşılaştırma yeteneğinin olması yeterli.

• Beğen
@Özgür Tunalı

Kardeş bende sana aliminyum illa kırılırda demedim sadece yamulurda demedim

ikincisi carbon aliminyuma göre daha esnek oduğunu düşünürsen bahsettiğin taş veya çakılın kırmama ihtimalide var ama aliminyum gibi darbede yamulma ihtimali yok en azından daha esnek olduğu için kırılmadan veya yamulmadan özelliğini koruma ihtimalide yüksek .

Yani her iki materyalin artılarıda eksileride ar elbet birbirine kıyasla

ama benim asıl söylediğim kırılır veya kırılmaz her iki materyal içinde geçerli ayrıca şu konuda haklı olabilirsin Carbonun şu an gelişmemiş olabilir ama her geçen gün gelişiyor ve bisiklet konusunda sürüş tarzına göre sadece dh sürüşü için iyi bir alternatif değil Fakat diğer sürüş tarzlarında en etkili alternatif oldu ilerde DH sürüşü içinde hafiflik açısından kesinlikle bir alternatif olacaktır ama sağlamlık olarakda bir alternatif olmaya aday .

tabi böyle ne kadar atışsak da boş zaman gösterecek bunu aliminym nasıl bir alternatif olduysa bu gün hafiflik ve aynı zamanda sağlamlık olarak çeliğe Carbonda aynı durumlara gelebilir .

Kısaca ÖZGÜR kardeşim söylediğimi sadece yorum olarak bak bence illede olmaz veyaolur demiyorum ilerde olabilir .

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Özgür Tunalı
Freeride için üretilmediğine göre adamlarda artık, zamanlama bakımından öne çıkabilmek için hafiflemeye çalışıyorlar, koskoca santacruz reklam yapicam diye ilk yarista elinde kalan bir dh üretmez herhalde. Mantıklı bence. Gayette şık.

Geri