Scudo Sports

sona geldik iki seçenek ve karar ?yardım..

@HaliliOzturk

arkadaş belirtmiş Tora 302 Air amortisör diye.ben aradaki farkı bilmiyordum.aydınlattığınız için tşk ederim.bugün incelemek için gittim fakat kapalıymış.yarın gidip iki bisikleti yan yana alıp inceleyeceğim.mümkün olursa test sürüşü yapacağım.giant maddi yönden epey bi zorluyo.peder beyi ikna edebilirsem giant olacak ikna edemezsem :D mecburen troy :)

Scudo
@Süleyman Süleymanlı

trek'in ne artısı var neden sizce trek ?
özellikler fiyat ağırlık vs?

bugun aydın bisiklete gittim.giant xct 3 yoktu.
troy vardı.gene inceledim.bindim baktım.troy guzel hoşuma gidiyo.
xct 3 hakkında hiç bi bilgi veremiyolar.ne fiyat ne parçaları hakkında hiç birşey söyleyemediler.bana soruyo görevli adamlar.
fiyatı net olarak peşin ne olur acaba indirim yapabilecek yer var mı son fiyat nedir bilemiyorum bende.bilsem belki ona göre hareket edebilirim.
şöyle birşey önerir misiniz?
troy alıp hiç kullanmadan maşayı değiştirsem ustune 100 tl falan artık her ne ise koyup havalı amortisör alsam ne dersiniz ?

bn olsam troy tercih ederdim.her ne kdr bianchi konusunda herkes isim hakkı satın alınmış bianchi iyi olmuyor desede bianchi bir sorunla karşılaşınca karşında muhattp insan olucal.giantxtc3 ünde fazladan bir artısı yok.bana kalırsa troy hem kadrosu hem parça hemde servisleri bakımından daha avantajlı

giant'ı bi görebilseydim ona göre daha rahat karar verirdim ama göremedim.şuanda bursadayım.istanbula geçeceğim bi ara ama ne zaman belli deil.geçtiğim zaman istanbulda büyük ihtimalle bulurum.bulup bi inceliyim öyle karar vericem galiba.
giant'ın fiyatı hakkında net bi bilgim yok ki.sadece kadro 520 euro.giant bi çok yönden troydan daha iyi.amortisöru havalı.ustundeki malzemeler kaliteli.ama görunuşu rengi pek hoşuma gitmiyor.renk seçeneği de yok.eğer giant alırsam kendim sipariş verip internetten alıcam.troy olursa bayisine gidip alıcam.troy olursa herhangibir problem çıkarsa karşıma bayisine gidicem.giantta problem çıkarsa ya ben halletmeye çalışıcam yada bidaha bisikleti kutulayıp aldığım yere göndericem.
troyun diski yuvarlak.giantın ki köşeli daha janjanlı duruyo.troyun direksiyon maşa kısmı daha havalı heybetli duruyo gianta göre.bianchinin arka demiri giantınkinden daha ince.giantın amortisöru havalı en önemlilerinden biride bu.
kararsızlık hat safhada.
ne yapsam bilemiyorum :bilmiom: :bilmiom: :bilmiom:

Arkadaşım fazla kafanı bulandırma diyorum aradaki fark %70 Kısaca 1080 TL TROY , 1800 TL XTC 3 , Bana göre aradaki fark seni zorlamayacaksa GİANT al bir adım önde Fakat servis,garanti,yedek parça (garanti süresince) bakımından TROY avantajlı Ekipman olarak GİANT bir adım önde fakat ,senin kullanacağın amaç için VERECEĞİN PARA DEĞER Mİ? o kararı sen vereceksin. GİANT 'ı bulabileceğin adreslerden birinin link'i ni veriyorum fiyat,teknik olarak incele.

(link)

maşası yeter be rock shox maşa varken suntour mı alınır benim bisikletimde bianchi ama ben giant al derim :D

İyide kullandığı rock shox 750 euroluk değil . aşağıdaki TROY 'u alırken üzerindeki 0 maşayı çıkarrtırıp 120 TL Fark vererek ROCK SHOX u alabilir arkadaşımız.Yalnız arazi şartlarında toprak,dağ,taş,gezmeyecekse bence ROCK SHOX maşa almanın manası yok,çünkü ROCK SHOX un hakkını veremeyeceksen ne anlamı var fazla para vermeye. GİANT taki maşa aşağıda inceleyebilirsiniz.

(link)

giant 1.500 e geliyo.bakalım babamla konuşayım bi erzincana gidip ona göre hareket edicem.
arazi yoluna ara ara giricem.havalı amortisör olsa iyi olur.
istanbula geçtiğim zaman gidip inceleyeceğim.gördukten sonra daha rahat karar verebilirim diye duşunuyorum.

@abdurrahman keleş

kesinlikle katılıyorum. bu bütçeye trek e bak derim. daha sağlam ve daha iyi. ayrıca çok ofroad yapmam diyorsan bence city bike düşün derim.

@mehmet özata

trek'in hangi modellerini önerirsiniz?
sadece asfaltta kullanmayacağım.azda olsa mutlaka kullanacağım.hemde hergun.
giant için butçeyi zorlayacağım oldu oldu olmadı mecburen troy olur.troyu aldıktan bi sure sonra butçeyi toparladıktan sonra troydaki maşayı satıp gianttakini almayı önerir misiniz?ve ne kadar fark ödemem gerekir ?

dostum bence birazdaha zorlayıp bianchi Alikut almanı tafsiye ederim. ben kullanıyorum 10 üzerinden 10 kadro biçibi belki hoşuna gitmeye bilir ama yokuş çıkarken peşinden bakarlar (bana dua edersin :)

@TurgutRiis

kadro bence giant'tan guzel.fakat giant 1500.o bile beni zorluyoken bianchi Alikut 1800..beni çok zorluyo ve aşıyo.zorlama kısmını geçiyo :D gucum yetmez.troyu bile alırken pederden destekle alıcam.giantta bakalım ısrar edicem.ne derse o olur.bakalım hayırlısı.ben gene gidip bi göreyim giant'ı.ona göre daha sağlam ısrar edebilirim belki.
başka marka bu fiyatlarda mumkunse 1300 ü geçmese çok iyi olur başka marka - model önerileriniz varsa duşunebilirim.
ben biraz bakındım troy ile xct3 kaldı aklımda.ama varsa kriterlerime uyan bi model duymamış görmemiş olabilirm.bakarım gene yani.

bence bir bisiklet alırken üç şeye bakılır

1. bisiklet sağlam mı ?
2. donanım bakımından kalitelimi
3. ve en önemlisi bir bisiklet alırken baktın mı işte bu demelisin
yane seni cezbetmeli yoksa aşkını mutsuz yaşarsın :) bence birazdaha para biriktrip alikuta niyetlen derim. umarım senin için hayırlısı olur.

@TurgutRiis

1-2-3 bu maddeler yönunden size kesinlikle katılıyorum :)
giant'ta 1 ve 2 var ama 3 pek yok açıkçası.
troyda ise 3 var.1 ve 2 de var ama giant'a göre kötu.
bi sureden beri para biriktiriyorum zaten.okullar başlamadan yaklaşık 2 hafta kadar sonra almış olmak istiyorum.bu surede de o kadar para biriktiremem.
peki giant ve alikutayı karşılaştırırsak hangisi daha iyi ?
alikuta dış görunuş bakımından gayet guzel.ama fiyatı bayaa bahallı geliyo bana. :/

Geri