Salcano'yu o renklerden dolayı hayatta almazdım, Sedona ve Carraro ona göre daha hoş görünüyor.Merida'yı pek beğenmedim.
Alacak olsam gider KTM alırdım. İleride geliştirebilir veya satıp daha yüksek bir yol bisikleti alınabilir. KTMKTMKTM
Benden çok daha tecrübelisiniz fakat yine de yorum yapayım , altenatifleriniz bunlarsa kesinlikle sedona ve salcano almazdım ben. Meridanın donanım alt seviyede kalıyor. Ortalama donanım sağlam kadro olarak Trek ve KTM var , Trek çok hoş gözüküyor bence Ama ben Trek ve Carraro arasında giderdim büyük ihtimalle. Siz hangisini almayı düşünüyorsunuz? Benzer ikilemi bir 1-2 aya kadar ben de yaşayacağım sanırım
Hatta bence 8 li donanım yüzünden Merida da elenebilir. Bu kadar seçenek varken 8 li sisteme de düşmeye gerek yok. Claris istediği kadar kaliteli olsun. Sora dengi kadar kaliteli yapılmış olabilir ama saliselik geçiş kalitesi daha geniş vites aralığının faydasını vermeyecektir. Ki listedeki diğer modellerinde vites donanımları ondan üst seviyede bunu sen de biliyorsundur.
Seçenekler içinde Merida nın kadrosunun görselliği estetiği kalitesi bence de çok iyi. Ne yalan söyleyeyim bende çok beğendim ama donanım gerçekten düşük kalıyor. Listede tiagra 4600 setli carraro apex setli Salcano var diğer modellerde hep sora 3500 set li iken Claris donanıma bakmaya gerek yok.
Salcano xrs 030 tiagra aralarında en iyisi sadece carraro tiagra ama jant vs.kötü.Diğerleri sora onları başta ele bence çünkü yol bisikletine yeni bir başlangıç yapan için kardo değil donanım bence daha önemli.030 tiagra öneririm
Belki internet üzerinde olmayabilir ancak İstanbul'da iki tane Trek bayisi var onların dışında Yeşil Bisiklet ve Velespit Bisiklet de Trek satıyor linkini verdiğim model Velespit Bisiklette mevcut mesela.
Salcano alırdım zaten aldım da. 2. el aldığım xrs030 Apex'i 5-6 aydır kullanıyorum. Tek farkı jant seti mavic değil 105 göbekli toplama bir set. Henüz bir şikayetim olmadı.