Scudo Sports

SON KARAR (Şehir - Tur Bisikleti)

cgnkyc123

Üye
Tepki
6
İsim
cagan
Bisiklet
Carraro
Evet aradaşlar uzun bir araştırmadan sonra bisiklet tercihlerimi maks. seviyede daralttım ve 3 bisiklet arasında kaldım.

2015 MODEL CARRARO SPORTIVE 227
(link)

2014 MODEL CARRARO SPORTIVE 227
(link)

2014-2015 MODEL BIANCHI TOURING 727
(link)

İşte sorularım:
1-Öncelikle Carraronun 2015 ile 2014 modelleri arasında ne farklar var merak ediyorum. Ben sadece lastik farkı olduğunu gördüm ama sizinde bakmanızı istiyorum belki aradaki 200tl farka değer bir şeyler vardır. Tabi 2 modeldeki renk farkını saymıyorum (biri mavi-siyah, diğeri eflatun-gri?) nasıl olsa zevk meselesi.

2-İki model yerine bianchi'yi aldığım seneryoda şu fark çıkıyor: Bianchi'de arka vites Altus, Carraro'da DEORA. Bianchi'de maşadan kitleme, Carraro'da gidondan kitleme, Bianchi'de gidon boğazı açı ayarlı değil, Carraro'da ise bu özellik var. Hadi bu 2 handikapı esgeçelim, ama gidon boğazının açı ayarı önemli bir özellik değil mi? Belki bianchi'nin gidonu bana uymayacak ve sağlıksal sorunlara yol açabilecek? Bilmiyorum ne düşünüyorsunuz. Bu sorulara cevap bulduktan sonra satın alacağım hangisi uygunsa.

Scudo
Bence 2014 Carraro almalısın
Bianchi'nin donanım eksikleri çok fazla
carrarolardan görünen tek fark lastik ama fiyat farkı büyük.
renk olarak da kişisel tercihim 2014 carraro olurdu.

Doğru söylüyorsunuz. Peki 2014 carraronun lastikleri çok mu kötü? Ve başka yorumlar da bekliyorum karar vericem hadi arkadaşlar :)

(link)

1000 liralık mtb arayan arkadaşlarımız varsa bunu kaçırmasın ben alamıyorum bari siz alın :)

@Çağatay Y.
parçalarını bilmiyorum? sram nasıl bir markadır shimanodan farkı nedir? 30 vites fiyatıda iyi ama gümbürtüye gelmiyelim hocam :D

Arkadaşlar hadi yorum bekliyorum :/ Konuyu yanlış yere açtım heralde nasıl silebilirim ki?

Merhaba, ben olsam tercihimi carraro'dan yana kullanırdım renk içinize sinmişse 2014 fiyat olarak uygun. Şahsi fikrim ciddi donanım farkı yoksa aynı ürünün uygun fiyatlısını almak daha mantıklı. Ben de daha yeni Specialized Sirrus Elite 2013 modelini aldım, elime ulaşmasını bekliyorum.Model eski ve indirim oranı fazla olduğundan. Bol şans bol pedallı günler

@fatihbugra
merhaba ne kadara aldınız acaba?

eğer seçenekleriniz 2 ye kadar düştüyse Carraroyu öneririm bence grafikleri daha güzel ve donanım + ları var sanırım..

@cgnkyc123
hayır değil aralarında çiftinde maksimum 30-40TL fark vardır.
lastik hesap edilerek bisiklet alınmaz.
2014 carraroyu yapıştır derim

Anladım arkadaşlar ama birden sportive 330 düşünmeye başladım sizce nasıl bir seçim olur? Önde amortisör yok ama donanım olarak üstün.

ben de sportive 225 vardı. oldukça memnun kaldım diyebilirim. ağırlık mevzusu sebebiyle geçen yaz satıp yol bisikletine geçtim. bütçeniz net olarak ne bilmiyorum ama kesinlikle! gidondan kitlemeli amortisörlü modeli almanızı tavsiye ederim, hele vites deore ise düşünmeyin derim. bütçeniz yetmiyor ise 2. ellere de bakabilirsiniz. şimdiden hayırlı olsun :)

@cgnkyc123
330 ile bozuk yollara girdiğinde konforlu bir sürüş yapamazsın bunu bilmende fayda var..

Anladım hocam ama pek bozuk yol yok zaten istanbulun içinde dağda sürecek halim yok. Peki scott bisikletler nasıldır sportster 30 falan bilginiz var mı?

@cgnkyc123
Bence 330 al kurtul... Dağa taşa çıkmıyorsan süspansiyonlu bisiklete gerek yok.

@Berke K.
Kaldırım maldırım sürekli kullanımda çok yormaz dimi hocam siz de düz kullanıcı olarak fikirlerinize ihtiyacım vaar.

Yormaz merak etme. :harika:

@aziz otkur

İnanın param olsa 1 kez düşünmem sram ile shimanoyu karşılaştıramazsınız modelleri karşılaştırabilirsiniz ancak.Sram x5 =shimano deore
Sram x4=Shimano Alivio böyle böyle küçülüyor.sramda 1:1 çekme oranı kullanılırken bu oran shimanoda 2:1 yani kısacası bütçeniz varsa kampanya bitmeden alın

Ve şimdi farkettim bitmiş :)

Geri