@atakan demir
Bir sene önce aynı yollardan gecmiş oldugum için bende yorum yapmak isterim öncelikle hayırlı olsun şimdiden.Ne alırsanız alın umarım zevk alarak sürer ve pişman olmazsınız
Şimdi gelelim önerime.Ben alırken salcano ile nedense önyargılar aldım hep sonra kendim kullandım gerek giriş seviye dağ bisikleti modellerini (ng 650'den srv241 gibi modellere kadar - 212 hd kullanmadım ama pek memnun kaldıgımı söyleyemeyecegim.) Dağ bisikletinde yine birşey diyemeyecegim ancak yol bisikleti tipleri gerçekten rezaletti.
Ben salcano'nun kadrosuna güvenemediğim için pek birşey diyemeyecegim
Fakat size tavsiyem hidrolik disk fren esintisine kapılmayın çok fazla

zaten hidrolik frenin bariz üstün iş göreceği bir ortamda yüzde 90 ihtimalle bisikletle dışarı cıkmayacaksınız ki sağlam pabuçlu bir v fren sizi oldukca tatmin eder.Yukarıda baradine önerisi yapılmıs gayet de mantıklı ve makul.
Alacagınız bisiklet üzerine tavsiyem ise kadrosunun kaliteli olması.Dağ bisikleti olması itibariyle hepsi sağlam gibi görünse de (üretim hataları hariç) iyi kadrolara sahip bisikletler varken sırf komponent için bisiklet almanızı istemem.O fiyata hala bulunuyor mu bilmem ancak gecen senenin beğendiğim ürünü Sedona 711v modeline bir bakmanızı isterim.
Sizin söylediklerinizin içindense kron xc500'e para vermeyin kron alacaksanız durumunuz karşılıyorsa kron xc 1000 alın( kendisi 27 vitesli ve fiyat performans oranı yüksek bir secim olur), o fiyata cıkamıyorsanız carraro-sedona(eşdeğer görüyorum bu ikisini) ya da kadrosuna uzun süre garanti biçen basit komponentli olmasına ragmen bir trek alabilirsiniz.