Scudo Sports

Son Düzlükteyim. 2500 TL Bütçeli Yol Bisikleti Almam için Tavsiye ?

@Berke Kazankaya

Mümkün değil o kadar Çıkamam. O yüzden Lapierre audacio 400 Yeterince iyi gibi duruyor.

Scudo
@Erdal YILMAZ

Güzel bisiklet, tek sevmediğim tarafı biraz renk cümbüşü olmuş.

@Oguz_

Aksine ben bayıldım. Sırf o yüzden cezbetti zaten beni biraz olsun :)

Güzel bisiklet ama 2013 bulabilirseniz şanslısınız. :)

(link)

Tiagra setli Focus.

Bu arada Sora 3500 ile Tiagra arasında ahım şahım bir fark yok. Eğer gerçekten net geçişler istiyorsan en az 105 ( 5700 ) setli bir bisiklet bakacaksın ki bu da sana uygun değil ( fiyat olarak )

@Berke Kazankaya

2014 ünü alırım zaten yeşil tonları daha hoş görünüme sahip :rolleyes:

@Tolga Çelebi

Tiagra setlisi 3000 üzerinde bu benim bütçeyi aşıyor artık duruma göre bakıcaz. Zaten alacağım bisikleti kullandığım süre zarfında para biriktiririm ve Ultegra set alırım.

2014 modelin fiyatında 899 pound yazıyor güncel kurda o da 3200 civarın ediyor...

Lapierre fanatiği değilim yanlış anlaşılmak istemem. Ancak piyasayı araştırırsanız bu ayarda ve bu fiyata seçeneklerin çok olmadığını görebilirsiniz. O fiyata "bence" daha iyisi yok.

@Erdal YILMAZ

Abi ben sana farklı bir şey sormak istiyorum şu Michelin lastikler nasıl?

xrs030 düşünmüyorsanız lapierreyi önericem bende
o fiyata alabileceğiniz diğer bisikletlerden her türlü üstün bir bisiklet

2013 model için 2 tane inceleme yazısı buldum bu arada 2014 model 400 gr daha hafif

@Berke Kazankaya

Lastikler burada mevcut.
(link)

Giriş seviyesi olmasına rağmen güzel bir lastik, ancak çabuk yıpranıyor. Tabi bu biraz da kullanıma bağlı. Yağmurlu havalarda dikkat etmekte fayda var. :D

---Buldum satan yerleri iyi bakamamışım demek ki, Lütfen dikkate almayın mesajımı Erdal Bey---

Erdal Bey verdiğiniz linklerde bisikletin satışı yok, hatta yol bisikletine tıklayınca ürün çıkmıyor bile. Ben mi yapamadım nedir araştırdım ama satan yer de bulamıyorum (nette) Bisikletiniz çok hoşuma gitti (kazasız belasız inşallah) incelemek isterim hatta uygunsa almak ama işte satan yer bulamıyorum. Bir yardım lütfen

@Erdal YILMAZ

Berke'nin dediği gibi 3200 çook kasar beni evdekileri 2700 - 2800 ' e zor ikna ettim ama daha fazla çıkamam malesef.

@Berke Kazankaya

Ben onu Euro zannettim yaa dikkatli bakınca Pound olduğunu anladım şimdi işler çıkmaza girdi :S

Ayrı Seçenek olarak;

(link)
(link)

KTM'in linkteki bilgileri yanlış.

Doğrusu aşağıda ki gibidir.

Arka aktarıcısı 105'tir.
Ön aynakol 50-34'tür.

Merida'da nakitte %10 indirim alabiliyorsunuz. 2800 civarına geliyor.
Efor bisiklet KTM satıyordu(Pendik Şubesi) onuda pazarlıkla güzel bir fiyata alabilirsiniz.

@Hüseyin Gündoğdu

Kredi kartına taksit yapıcam gerekli ekipmanları nakit alıcam onun içinde 600 TL kadar bütçe ayırdım belki indirimi öyle kabul ederler ama Berke doğru bir yere dokundu yabancı markalarda Tiagra setler 3000 ve üzeri. Forumdaki arkadaşların dediğine göre Sora 3500 ile Tiagra arasında ahım şahım bi fark yokmuş galiba Sora 3500 setlilerde listeme girebilir hiç yoktan fiyat o şekilde istediğim fiyat aralığına düşebilir. Sanırım listeye Sedona 640 ' ta giriyor böylelikle.

Tiagra ile Sora arasında Fark var.

Tiagra ile sora kollar arasında belirgin malzeme kalitesi farkı var.
Tiagra bir anda 3 vites düşebilir - Sora bir anda 2 vites düşebilir.
Tiagra 10 Vites - Sora 9 Vites
Tiagra 10'lu kol alırsanız, Ultegra 10'lu aktarıcı bile kullanabilirsiniz.
10'lu sistem her şekilde öndedir.

@Furkan BOZKUR

@Hüseyin Gündoğdu

Burdan anlaşıldığına göre Her ne kadar pek fark yok densede 400-500 Liralık fiyat farkları boş yere değil.. Sanıyorum bütçeyi biraz daha zorlamam gerekecek.
Bide Aklımda olup sormak istediğim konu dışı bi soru var. Mesela dediğin gibi Tiagra kol olduğu halde Ultegra aktarıcı olması ne fark yaratır. Ve Grupset olarak değilde Tek tek değişiklik yaptığımda önce hangi komponenti yükseltmem gerek ?

KTM strada 1000 full set tiagra'dır. sitede yazılanlar doğrudur. 2013 modellerinde arka aktarıcı 105 idi. Şahsen ben ktm tavsiye ediyorum ve kendi bisikletimde ktm strada 2000. ancak tiagra kullanmadığım için bir şey diyemem fakat kullanların yorumlarına bakacak olursak sizi memnun edecektir. uygun bir fiyata alacağınızı düşünüyorum.

Furkan bey 2014 sıfır ve yabancı marka olarak bulabileceğiniz en ucuz bisiklet KTM Strada 1000
999 Euro liste fiyatı var. Bugünkü kurda 2800 TL ediyor. Ben test etme fırsatını bulmuştum on numara bir bisiklet.
(link)

Bundan daha ucuzu yabancı markalarda yok.
Carraro veya Salcano var neredeyse 800-900 lira daha ucuza alabilirsiniz ama onları da beğenmediğinizi söylüyorsunuz ben yine de gidip görmenizi öneririm.
Bende Carraro var full Tiagra set hiç sıkıntı yaşamadım ne kadrosu ne jantı tık demedi 2 aydır her gün en az 20-30 km sürüyorum...

@Berke Kazankaya

Carraro istemediğimi söylemedim sadece Salcano ya ısanamadığımı söyledim. Senin kullandığın Carraro CR Race 052 i çok hoşuma gidiyor bunu konuyu açtığımda bahsetmiştim ve bulursam onu alıcam zaten ama üretimi durmuş, piyasada bulmanın çok zor olduğu söyleniyor o yüzden başka tavsiyeler aramaya başladım.

Geri