Scudo Sports

Son 6 Bisiklet (Birlikte karar verelim)

Hakan Samet Sönmez

Aktif Üye
Tepki
34
Arkadaşlar 1 haftalık araştırmam sonucu ikinci ellerin yıpranmış olmasından ve kargo sorunu olduğundan sıfırlara yöneldim. şu son 6 bisikletten birisine karar vereceğim. Sizce hangisi?

1. salcano-montaineer-26-jant (281TL) tercih sebebim alüminyum ve hafif olması
(link)

2. Kron xc250 (436TL) tercih sebebim kullananların beğendikleri yorumları
(link)

3.Kron xc500 (585TL) kron xc250 ile arasında çok fark varsa düşünüyorum.
(link)

4. Alman malı markasız (375TL) Kendi memleketimde olduğundan gidip bakacağım özellikleri iyi gibi
(link)

5. WHİSTLE 26 MİVOK 1054 V 510 H (547TL) özellikleri kalitesi iyi gibi
(link)

6. TREK FX 7.0 2011 (450TL) sıfıra yakın olduğundan ve sıfır fiyatı 900TL olduğundan
(link)

Veya sizin tavsiyeniz varsa buraya ekleyebiliriz.

Scudo
Öncelikle kullanım amacın nedir arkadaşım? Orjinal Alman dediğin bisiklet dh bisikleti, çift amortisör. Arazide çok fazla iniş yapmıcaksan kesinlikle alma derim. Diğerleride dağ bisikleti fakat Trek fx 7.0 tur bisikleti :S Ne amaçla kullanıcaksın onu belirle, karar vermende üyelerden tavsiye almanda daha kolay olur.

Daha çok gezi, spor amaçlı kullanayım diyorum ama arada belki araziye çıkarım.
Öncelikli düşüncem kros tarzı. Dh nedir bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?

DH'ın açılımı Downhill, zaten verdiğin linktede adam belirtmiş downhill bisikleti diye. Prensibi arazinin tepesine bir şekilde çıkıp sonra bu tarz bisikletlerle iniş yapmak en basit olarak. Gezi amaçlı kullanıcaksan kesinlikle sil bu bisikleti şıklar arasından. Eğer ki araziye girmiceksen ve temizliğine güveniyorsan buradan Trek olanı al derim fakat araziyede gireceğini söylüyorsun. Whisthle Miwok ve Kronlar arasından karar ver bence.

Trek bisiklete kalın teker takılıp da dağa çıkılır mı alt yapısı müsait midir? Yoksa arazide problem mi çıkarır?

Haydi arkadaşlar tercihe yardımcı olalım.

Treğe kalın teker takılır ama dağa neden çıkıyorsun ben onu anlamadım oradaki Trek tur bisikletidir dağa çıkılmaz yani... En azından patika yoldan çıkılmaz...

@Burhan Özyılmaz

Kalın tekerle iş biter mi demek istedim. Yani dağ bisikletleri ile arasındaki fark sadece teker ve ön amortisör mü bunu anlamaya çalışıyorum.

Whistle al bu çileden kurtul çok düşünme bisikletçiye git gözüne ve kesene en güzel geleni al yoksa bu bisiklet seçimi insanı çıldırtır :)

@Erkan Solmaz

Kalın tekerle iş bitmez, bahsi geçen Trek tur bisikleti, cant çapı 28 inç, istesen de belli kalınlığın üzerinde bir lastik takamazsın, ayrıca kadro açıları da MTB'den farklıdır, asfalt ve stabilizede kullanabilirsin ama yolun olmadığı dağa bayıra vuramazsın, vursanda büyük ihtimalle çıkamazsın :)

Ama bunun haricinde büyük oranda asfaltta, ara sıra da stabilizede kullanırım diyorsan kesinlikle Trek al derim.

Hepinize teşekkürler aklımda iyice netleşmeye başladı.

Emre Aslan 1981;

Üstad sizin memleket sanırım kayseri. kron ve WHİSTLE uygun fiyatlı satan mağazalar var mı oraya gelmeyi düşünüyorum.

@Erkan Solmaz

Hocam benim ailem Kayseri'de ama ben Tokat'ta yaşıyorum, ayda bir, 2 haftada bir fırsat oldukça Kayseri'ye de gidiyorum.

Ben de tur bisikleti kullanıyorum, alalı 2,5 ay oldu ve iyiki de bu tarz bir bisiklet almışım diyorum şimdi, bisikletimi Tokat'tan aldım Scott Sportster 30. Aldığım yerde Scott, Whistle, Sedona, Salcano çeşitli markalar var. Kayseri konusunda pek bilgim yok maalesef. Tokat'tan düşünürsen yönlendirebilirim.

Kolay gelsin, alım süreci, seçenekleri elemek vs. epey sancılı bir süreç :)

Arada araziye çıkmaktan vaz mı geçsem?

Emre Aslan;
Sana zahmet Tokat'ta sana yakınsa "Whistle MİWOK 1054 V 26 BOY 20 İNCH"
ve ayarındakiler
Kron xc250-xc500 vb. ürünlerin fiyatlarını alabilirsen sevinirim.

Sivas'ta nedense bisiklet konusu biraz sıkıntılı. Hep dandikler var. Whistle sordum o da 900TL dedi.

Aşağıdaki linki incelemeni tavsiye ederim.senin alacağın kategoride salcona yerine sedona veya kron tavsiye ederim.aşağıda sedona nın linkini veriyorum.kronun kendine has linki de yok.

(link)

Geri