Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Hsynozky

Üye
Kayıt
13 Mart 2019
Mesaj
71
Tepki
127
Yaş
37
Şehir
#herşeyçokgüzelolacak
İsim
Hüseyin özkaya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Ilter Elmas

çünkü ruhunuzda merhamet var... herkese örnek olur umarım. bende de köpek fobisi vardı. ta ki bir dağ köyüne tayin olana kadar. orada devasa köpeklerle karşılaştım. okul ile evim arası yaklaşık 500 metreydi. evlerin arasından geçmek zorundaydım ve her yer bölgesini korumak isteyen ve benim kokuma alışkın olmayan köpeklerle doluydu. ilk bir kaç gün sağ olsun veliler getirdi götürdü. ama köpekleri döve döve gidiyorduk. ellerinde sopalar çok yaklaşana ya taş ya sopa. ben bunu kabul edemezdim. nasıl anlatırdım öğrencilerime hayvan sevgisini. çözüm çok basitti. ekmek. elime 2-3 ekmek alıp besleye besleye gittim. yaklaşık 1 hafta sonra kuyruklar heyecanla sallanmaya başladı. arada hala havlayan saldırmaya hazır olanlara ise elimdeki uzun sopayı yere sertçe vurarak göz dağı verdim. zamanla köpeklerden eskisi gibi korkmadığımı fark ettim. hele bir de kaya ismini verdiğim yavru köpeğimi sahiplenince tamamen yok oldu fobi. kaya talihsiz bir kayboluş öyküsü yaşadı maalesef... hala özlerim. bana en büyük mirası fobimi yenmemi sağlaması oldu. şimdiki görev yerimde yaklaşık 10 köpeği her gün besliyoruz eşimle. arkadaşlar bayat ekmeklerini bizim için biriktiriyor. her gün büyük tencerede makarna pişiriyoruz. o kadar güzel bir haz , o kadar eşsiz bir ruhsal doyum , anlatamam. umarım herkes , korkanlar , hatta nefret edenler bile onlara sevgi ile yaklaşıp bu duyguları yaşayabilir. sevgi ve saygıyla.
 
Scudo

Yucel D Tri

Aktif Üye
Kayıt
1 Nisan 2016
Mesaj
119
Tepki
262
Yaş
40
Şehir
istanbul
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçmiş olsun,rahat bırakın hayvanları kesin oda korkmuştur.... aynı fobi onda da olabilir. birden insan görünce korkuyordur...Çözüm bence bütün köpekleri eğitmeli ..
 

yenhesa

Aktif Üye
Kayıt
10 Şubat 2019
Mesaj
197
Tepki
212
Yaş
34
Şehir
adana
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Diğer
@Hsynozky

Köpek fobinizi atlatmanıza sevindim. Umarım o bölgedeki çocukların hiçbiri burnu bile kanamadan eğitim hayatlarına devam etmiştir ve ederler.
 

Hsynozky

Üye
Kayıt
13 Mart 2019
Mesaj
71
Tepki
127
Yaş
37
Şehir
#herşeyçokgüzelolacak
İsim
Hüseyin özkaya
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@yenhesa

teşekkür ederim. ''burnu bile kanamamıştır'' dan kastınız köpek saldırısı ise. köpekler çocuklara saldırmıyor. bunun birçok nedeni olabilir. tanıyor olabilirler. tehtit olarak görmüyor olabilirler. belki de çocukların yanında gelen kendi köpekleri ile kavga etmeyi göze alamıyor olabilirler. bilemiyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ankara'dan katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Aşağılık bir suç çetesi iş başında. Ama hesabı sorulur bunların, o yasalar önünde sonunda çıkacak ve bu suçları işleyenler, hayvanlara kötü davrananlar hak ettikleri cezaları alacaklar. Bu canların dostları var, onların dili oluyorlar ve haklarını aramaya devam ediyorlar. Hayvan düşmanları kaybedecek, hayvan dostları kazanacak, bu böyle bilinsin.

(link)

Ankara İncek'te boş bir arazide bulunan 4 köpek ölüsü ve üzerinde kimyasal madde bulunan sosisler, inceleme için veterinere götürüldü.

(link)

Olay yerine gelen Çankaya Belediyesi ekipleri, bölgede yedi köpeğin cesedini buldu. İki köpek ise tedavi için veteriner kliniğine götürüldü. Köpeklerin yanında ise zehirli olduğu iddia edilen sosisler bulundu. Sosislerden alınan numuneler, zehirli olup olmadıklarının saptanması için laboratuvar incelemesine gönderildi.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.348
Yaş
45
Somali ya da Afganistan gibi ülkeler,bizden daha ''medeni'' olabilirler mi?
-Köpekler insanlara saldırıyor,insanları yaralıyorlar/öldürüyorlar..
-Köpekleri zehirleyenler her geçen gün artıyor..
-Köpeklere tecavüz edenlerin haberlerine sık sık şahit oluyoruz..
-Bir de köpeklerini bir silah gibi kullananlar var..Aşağıya bakınız;
 

Punctum

Forum Demirbaşı
Kayıt
1 Ekim 2017
Mesaj
451
Tepki
1.301
Yaş
54
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet O.
Defalarca yazdım, defalarca uyardım...

Devlet aygıtının meseleye sakat bakışı ve hayvan sevicilerin (isteyen hayvan sever olarak okusun) bu uzlaşmaz ve karşı tarafı yok sayan tutumu oldukça, sahadaki bu ciddi kamplaşma sokak köpeklerine daha da zarar verecek.

İnsanlar bu sokak köpeklerinden bıktı...insanlar sokak köpeği saldırı riskinden bunaldı...insanlar sokaklarda rahatça ve özgürce dolaşmak istiyor...insanlar sosyal yaşam alanlarını geri kazanmak istiyor...(vs, vs, istediğiniz kadar uzatın)...

Maalesef ne mevcut yasa, ne de hayvan sevicilerin dikte ettirmeye çalıştığı düzenlemeler bu soruna merhem olmadı/olmayacak...

İnsanları sokak köpeklerini sevmeye, onları beslemeye, onlarla birlikte yaşamaya zorlayamazsınız...

İnsanlar sokak köpeklerinin öldürülmesini istemiyor, insanlar sokak köpeklerine zarar verilsin istemiyor, insanlar sokak köpeklerine tecavüz edilsin istemiyor...

İnsanlar, sokak köpeklerinin (veya sahipsiz tüm sokak hayvanlarının) sosyal yaşamdan izole edilmesini istiyor. Çünkü özellikle sokak köpekleri başta olmak üzere, bütün sahipsiz sokak hayvanları insanlar için bir risk oluşturuyor. Burada mesele öncelikle riski doğru tanımlayıp buna uygun çözümler üretmekten geçiyor. Biz buna kaliteli yaşam döngüsünde "risk yönetimi" diyoruz. Siz bu riski yönetemezseniz, maalesef sürekli paylaşılan bu haberlerle karşılaşırsınız. Bunu ben daha önce söylerken, falcılık yapmıyordum, gelecek bellidir zaten...

Tekrar ediyorum,

Sokak köpeklerine veya daha genel anlamıyla sokak hayvanlarına iyilik yapmak istiyorsanız; onları apartmanlarınız önünde besleyeceğinize, gidip hayvan barınaklarını basacağınıza, köpeklerden rahatsız olanları "düşman" ilan edeceğinize, enerjinizi bu hayvanların sokaklardan izole edilmesine ve izole edilirken de hayvan haklarına maksimum uyumun sağlanmasına harcayınız. Emin olun onlara çok ama çok daha büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.

Aksi halde, insanlar kendi çözümlerini bulacak ve maalesef bu çözümler hayvanların lehine olmayacak...
 
Kayıt
28 Nisan 2010
Mesaj
45
Tepki
40
Şehir
Ankara
Değil sokak kedisi veya köpeği sokakta gezen karıncaya bile bilerek zarar vereni bir hayvan sever olarak lanetliyorum.

Sokaklarda sahipsiz dolaşan kedi ve köpekler Osmanlıdan beri bu ülkenin sorunu olmuştur. Bunlar doğada var olan hayvanlardan değildir. Yani bir ormana gittiğinizde orada bir ev kedisi yada köpeği göremezsiniz, görmemeniz gerekir. Bu hayvanlar doğada yaşayamaz. Vahşi köpek ve yaban kedilerinden milyonlarca yılda insan tarafından evcilleştirilerek ortaya çıkmış türlerdir. Ne yazık ki doğaya ve vahşi hayvanlara zararları son derece fazladır. Kediler soyu tükenmekte olan sürüngen ve kuşlar üzerinde, köpekler de geyik, karaca, kurt, sansar, kirpi vs. neredeyse tüm yabani hayvanlar üzerinde büyük bir baskı kurar ve onlara zarar verirler. İşte bu yüzdendir ki hiçbir gelişmiş ülkede sokak hayvanı göremezsiniz. Onun yerine bu ülkelerin parklarında sincaplar, geyikler dolaşır.

Konuya yüzeysel bakarak sokak hayvanlarını besleyelim, rahatsız etmeyelim demekle sorun çözülmeyecektir. Yapılması gereken bu hayvanları toplayıp kısırlaştırmak, sonrasında tekrar ya sokağa bırakmak yada düzgün (ben Türkiye'de düzgününü pek görmedim) hayvan barınaklarında ömrü boyunca insani şartlarla bakmaktır. Çoğalmalarına izin verilmemelidir.

NOT: Şahsen kedi ve köpekleri çok sevmekte ve sokakta yaşayan sahipsiz hayvanları her zaman beslemekteyim.
 
Kayıt
27 Temmuz 2015
Mesaj
87
Tepki
157
Yaş
29
Şehir
Bursa
İsim
Cengizhan TOPCUOĞLU
Bisiklet
Salcano
@Punctum
İyi, güzel, hoş yazmışsınız yazmışsınızda bir şeyi unutmuşsunuz dünya sadece insanların değildir. " İnsanlar ondan bıktı, insanlar bundan bıktı." diyorsunuz, o köpeklerin açısından bakmamışsınız hiç hayata. Bu dünya hepimizin tüm canlıların saygıyla birlikte yaşamaya hakkı var. Bir de unutulmamalı ki biz insanlar onların yaşam alanını işgal ediyoruz onlara özgürce yaşayabilecekleri bir yer bırakmadıkça beraber yaşamaya mecburuz. Bir de en son yazdığınız "insanlar kendi çözümlerini bulacak" gibi tehditkar bir uslupta yakışmadı. O zaman o insanlarda yaparlarsa hak ettiklerini layıkiyle alacaklarını bilmelidirler.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
The farm, izleyin derim. Hayvan ile insan arasındaki ilişkinin enterasan yanını vurgulamış.
 

Kızılçam

Bitkisel Üye
Kayıt
3 Kasım 2016
Mesaj
179
Tepki
273
Şehir
Adana
İsim
Ömer
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Yahu arkadaşım burada ayıları, kurtları toplatın mı diyoruz gelip burada insanlar onların doğal ortamını işgal etti..vs aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz.(sokaklara doğal ortam diyeni de ilk defa burada duyuyorum).Bu köpekler sokakta her türlü hastalık ve paraziter etkenlere maruz kalıyorlar.Aç susuz kalıyorlar, arabaların çarpması tehlikesi de cabası.Buna rağmen hala köpekler sokakta kalsın diyenlerin ben "hayvan sever" olduklarına inanmıyorum.
 
Kayıt
18 Temmuz 2010
Mesaj
72
Tepki
122
Şehir
istanbul
İsim
Budak
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Önce Suriyelilere ödeneği kessinler. Örnek alsınlar Bolu CHP li Belediye başkanını. Köpekler kediler bayram eder kesilen paraların 10 da biri ile :-D
(link)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
(link)

"Hayvan hakları savunucuları, Ankara’daki köpek katliamını protesto etmek amacıyla bugün saat 13.00’da Ankara Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde biraraya geldi. ‘Sokakta katliam var’ sloganıyla yapılan mitingde, Hayvan Hakları Kanunu’ndaki eksikliklerin giderilmesi ve hayvana yönelik şiddetin son bulması talep edildi."
 

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Köy yolllarınaki köpekler saldırmıyor fakat şehirdekiler çok agresif.

@Infinity dragon
iyi de nereye bırakalım? Popülasyonu kontrol etmek daha mantıklı.
 
  • Beğen
Tepkiler: doğa_dostu

Greystone

Aktif Üye
Kayıt
17 Mart 2019
Mesaj
191
Tepki
143
Yaş
38
Şehir
ankara
İsim
bekir
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Avrupa ülkesi değiliz biz
İnsanlar doğa ve hayvanlar arasında denge olmak zorunda bizde bir denge yok
Ne kendimizi ne doğayı neden hayvanları koruruz yazarsın konuşursun tartışırsın hiç bir şey değişmez zaten değişmeyin şeylerin değerli olduğu bir ülkedeyiz 20 yıllık değişeni olmayan araba 15 yıllık 2 değişeni olan arabadan daha değeri :)

Geçen çöp dökmeye çıktım 2 köpek sesi geliyor bakmadım bile saldırırlarsa 2 bağırırım kaçarlar dedim 2 köpek ne yapacak dedim bana çöpü döktüm
arkamı bi döndüm 8-10 tane köpek sürü halinde meğer 2 köpek anne yavruymuş bana değil onlara havlı-yormuş .
Arkama bakmadan kaçtım :)

Belediyeler ve hayvan hakları dernekleri de birbirinden şikayetçi :) orta yol bulan yok
 

RAGO

Üye
Kayıt
13 Nisan 2019
Mesaj
5
Tepki
5
Yaş
35
Şehir
istanbul
İsim
RAGIP
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ne istiyorsunuz hayvanlardan onu çözemedim yıllardır. Aşırı hayvan sever değilimdir ama zulümde etmem.
Bu yaşam ne kadar bizim hakkımız ise onlarında hakkı sen ne kadar özgür isen oda o kadar özgür sen nasıl kapının önünde mahallende yabancı birini görünce dik dik bakıyorsan oda bunun peşinde yıllardır sokakta havlayan köpeklerin içinden geçtim sadece havladılar unutmayın ki o onun bölgesi saygı duyun kışkırtmayın geçin 1-2 defada alışacak sonrasında ise sizi umursamayacak bile. Çocuklarınızı bu konuda eğitin benim 8 yaşındaki ikiz kardeşlerim koca kangalları dize getirdiler her seferinde havlıyordu. 15 köpek etrafımı sardı kışkırtmadan yürüdüm bazıları kan revan içindeydi korkuyorsun ama taş alıp atmadım bazı tavsiyelerde bulunayım bazılarınız bunların bilincinde ama olmayanlarda yapar ise belki biraz daha rahat ederler
Köpek havlıyor ise hoşt huşt diya bağırmayın.
Gözlerine dik dik sürekli bakmayın
Ani hareketler yapmayın
Çok kızgın ise sakin şekilde yönünüzü değiştirin
Bisiklet ile geçiyorsan farkettiysen yavaşla durmadan devam et.
VE BIRAKIN RAHAT YAŞASINLAR...
 

:DDD

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2018
Mesaj
644
Tepki
449
Şehir
İstanbul
İsim
Muhammed Hüten
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bırakalım rahat yaşasınlar ama şimdi korkusuzca söyle dün %10 luk eğimi çıkarken 2 tanesi arkamdan koştu sonra durdum gittiler. Ama hepsi gitmiyor. Hatta Gürpınar yolu var, orada direk 10,20 tanesi geliyor. Daha doğrusu şunu sormak lazım. Köpekler bisikletten ne istiyor :D
 
  • Beğen
Tepkiler: efaruk

RAGO

Üye
Kayıt
13 Nisan 2019
Mesaj
5
Tepki
5
Yaş
35
Şehir
istanbul
İsim
RAGIP
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Hızlı olan herşeye tepkililer motorsiklet normal araçlar kısaca sen koş sana da havlarlar sakin olana pek bulaşmıyorlar sonuç olarak hayvanlar hıza karşı :kedicik::D
 
  • Hahaha
Tepkiler: OmerKa ve :DDD
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.