Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Abdullah ozturk

Daimi Üye
Kayıt
15 Ekim 2012
Mesaj
226
Tepki
547
Yaş
41
Şehir
Antalya
Bisiklet
Ghost
@ahlaksız
Size mi soracaklar neyi neyin önüne koyacaklarına? ... Vazgeçin başkasının adına düşünmekten , karar vermekten , ahkam kesmekten..
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo

aslanefe

Üye
Kayıt
13 Eylül 2018
Mesaj
57
Tepki
63
Şehir
izmir
@ahlaksız
ben üzerime aldım ama uzatmamak adına yanıt vermek istememiştim. adı geçen Ahmet Bilge adlı üyenin yalan yanlış değerlendirmelerine yanıt verme zorunluluğu gördüm. önce insan 5 kez okur 10 kez düşünür 1 kez yazar. anlamadan yanıt yazmışsın. Türkçe yazımın iyi değil. Türkçe sadece adında kalmış. absürt saçmalık diye devam eden cümle olmaz. aradan cümleleri anlam bütünlüğünü yok edecek biçimde sıyırıp aklınca haklı çıktığına inanıyorsun.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
uzmanım yazmadım. gözlemlerime göre yazdım. normal olmayan davranışlar sergileyenlerin hasta ruhlu olduğunu söylemek uzmanlık gerektirmez. topluma, insana ,çoçuğa düşman olarak hayvan seviciliği yapmak normal değil. kedi köpekleri yalnızlığı paylaşsın diye doğasına uygun olmayan yere kapatmak berebar yaşamaya zorlamak normal değil.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

abdulkadir k. adındaki yutub da yayınları olan hayvanseverim diyeni örnek verdim. ormana vb yaşam alanı dışındaki alanlara köpekleri toplayanların çoğu böyle. istersen para dilenmek için kendi barınağını kuran ormana.. köpekleri kaçıran onlarca hayvansever örneği veririm. Bu tür durumlarda ensar olayı gibi saçma bir karşılıkla gelmeniz sığındığınız durumu gösteriyor. sıkışınca hep aynı örneği vermenizde anlamlı. ensar daki sapık ifadesinde 15 yaşından beri aynı cinslerime ilgi duyan nonoş olduğu söylemişti. yani olay nonoş sapıkların yaptıgı bir olay. van da 2 aylık çocuğun 2 kişi tarafından tecavüzle öldürülmesi , ağrıda 10 yaşındaki erkek çocugun kaçırılıp tecavüz edilip yakılıp çöpe atılması, adıyamanda aile için istirmardan 12 yaşındaki kızın canlı canlı dedesi tarafından kümese gömülmesi aklınıza gelmemesi ilginç.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
bak bu yazdıklarına katılıyorum. bu tür adi vahşi suçların failleri neredeyse tamamı mülteci devşirme sığıntı, üremeyle tüm kentlerimizi köylerimizi istila etmiş olanlardır. ensardaki ibinenin de rusyanın kovduğu sığınmacı olduğunu göreceksin.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
benim hayvanlara verdiğim değeri senin tanımlaman haddine değil. hayvan düşmanı ilan etmen de haddine değil. senin gibi sadece kedi köpek değil tüm hayvanları sevdiğimi yazmıştım. kedilerle büyümüş evde beraber yaşadıgımız şu an kedisi olan birisi olarak bir kaç gözlememi aktarayım. kediler dünyaya gelen aile üyelerinden erkek olanları ergen oldugunda aile ve bölgelerinden uzaklaştırırlar , uzaklaşmayan ölüdürülür. evdeki kedi bu davranışı göstermez. bazı yerlerdeki gibi yengesine ilişmesin amca teyze çocuklarıyla evlenip sağlıksız nesil doğurmamak için. ayrıca kediler dışkıdan sonra kıçını toprağa sürterek temizler , evde halıya yorgana .. sürterek temizler. kedi ve köpekler şu an insanlara muhtaç ama eve kapatılmaya uygun değil yani. doğal yaşamda 10 yavurdan sadece 1 ya 2 si yaşamda kalıyor. evde hapsedildiğinde tamamı yaşamda kalıp doğal dengeyi bozacak popülasyana ulaşıyor. bugunkü şehirlerimizdeki durum gibi.


@Ahmet Bilge Kaan AKIN

saçmalayan zırvalayan sensin de alakasız-konuyla ilgisiz- oldugunu nerden çıkardın ** orda özlem tekin örneğinden okumaya başlarsan konuyla ilgisini anlarsın. bir örnek daha vereyim. yılmaz erd. n. adındaki terör yandaşı sanatçı köyceğizden çiftlik diye bir yere yerleşti. tarım zeytin alanının işgal ederek saray yaptı film seti kurdu. bu tür yapılaşmanın doğal hayvan yaşam alanlarını nasıl kısıtladıgını önceki mesajdaki örnekte verdim. umarım istanbul züppesi tanımımdan ne kasıt ettiğimi anmışssındır.


diğer arkaşların yazdıklarını da anlamamışsın. @occuplus arkadaşın yazdıkları şu anlamda: abd de evcil hayvanların sosyal güvenceleri -sigortaları -var . ücretini sahipleri ödüyor diye yazmış. ama sen ne anlamışsın :hrkbuya::acpsnr::koptum::komik::agla::huhuu::snzdglsn::krktm::okyrm::naslyni::bsmagryr::tskler::mad::krktm::bsmagryr::srnsml::D .. sana uyup bir kaç simge bırakayım dedim. :krktm::mad::hrkbuya::bsmagryr:


taktikleri gereği bu tür konuları her platformda alanda bilinçli olarak gündemde tutuyorlar. yanıt versen bile yazmayacagım. bu forumda bisiklet dışındaki konular daha çok gündemde tutuluyor. onlarca konu var aynı bu tür içeriğe sahip. pejo yeni bisikletlet model -fiyatlarını tanıtmış birisi değerlendirse de okusak.....
 
  • Beğen
Tepkiler: lightningstrike

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
ırkçılık, cinsiyetçilik, türcülük, homofobi, zenofobi... hepsi bu forumda. 32 kısım tekmili birden.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Abdullah ozturk
Sevgili Abdullah,niye böyle tepki verdiniz?Ben ne yaptım size?
Niye kişiselleştiriyorsunuz konuyu?

Tam da benim bahsettiğim şeyi,tasdik eden bir mesaj yazmışsınız bana..

Toplum denilen şeyden bahsettiğimizi hatırlatırım size ve diğer hayvansever arkadaşlara..Toplum içinde yaşıyorsanız,diğer insanların ne dediğine dikkat etmeniz lazım..Yani ben burada hayvanseverlerin kötü bir şey yaptıklarını söylüyorsam,beni dikkate almak zorundasınız..Sizler bunu yapmıyorsunuz işte..Sorun bu..Niye kendiniz gibi düşünmeyen birini dikkate almıyorsunuz?
Çünkü kendi düşüncenizin MUTLAK DOĞRU olduğuna inanıyorsunuz..Bu yüzden hepiniz agresifleşiyorsunuz..
Boş konuşuyorsun,ahkam kesiyorsun filan..Hayır,bir şey diyorum sadece..Demeyeyim mi?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@aslanefe
Hayvanseverler diye belirtiyorsun, sonra birtakım insanların insana çocuğa yaptığı düşmanlıktan bahsediyorsun.
Kedi, köpek yüzyıllardır evcilleşmişlerdir, doğası insan yanıdır diye yazmış olduğum halde bunu yazman okumadığın ya da anlamadığını gösterir.
Hiçbir şeye düşman olmadan hayvanseverim, gerçek hayvansever de budur. Birtakım azınlığı tutupta bunlarla birlikte gösteremezsin. Birkaç yorum okuyupta herkesi aynı kefeye koyamazsın.



@aslanefe
O yazdığınız örnektekiler vakıf, kuruluş değil. Dediğimi bile anlamamış, rastgele yazarak bir şeyler söylemeye çalışmışsınız.
Ben orada AÇIKÇA dedim ki hayvanları kullanarak para kazanan, onları kullananlar olduğu gibi insanlar üzerinden para kazanan, onları kullanan ve süistimal edenler de vardır. Bunlara bakıpta insanlar kötü diyemeyeceğiniz gibi tüm hayvanseverler kötüdür de diyemezsiniz. Tekrar yazdım anlamanız dileği ile.



@aslanefe

@aslanefe
Bak ne güzel kendi kendinin cevabını vermişsin.



@aslanefe
Öncelikle kediler hakkında bildiklerinizin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Ergen kedi öldürülür diye bir şey de söz konusu değil ayrıca, aslan belgeselinde kalmışsınız siz. Kediye geçin onu izleyin önce bir. Kediler popolarını sürterek temizlemezler, yalayarak temizlerler. Sürtme olayları 40 yılda bir olur o da kakasını toprağa çıkartamadığı içindir. Siz ne kedilerle yaşamışsınız ne de kediler hakkında bilginiz var.
Hacıdan hocadan hayvanları kötüleyecek ne varsa onları aklınızda tutmuşsunuz o kadar.


Evdeki kedilerin de dışardakiler gibi kısırlaştırılması lazım, ben demedim ki evdekiler kısırlaştırılmasın, doğursunlar diye siz bunları bana yazmışsınız. en popülasyonları artsın dedim sanki de. Allahım ya...




@aslanefe
Gayette anladım ona göre cevap yazdım. Bence sen her şey gibi bunu da anlamamışsın ????????????


@aslanefe
Bilinçli değil, bilinçsiz ve sallayan tayfa yüzünden gündemde tutuluyor. Gram bilgisi yok, sadece konuşmayı ve nefret etmeyi bilen insanlara cevap vermezsem rahat edemiyorum, başkalarını da kendi nefretiniz ve cahilliğinizle kışkırtıyorsunuz.
Yazın, yazabilirsiniz dediklerinizi. Okuyan da olur. En azından bilginiz olduğu bir konuda yorum yapmış olursunuz.
 

Abdullah ozturk

Daimi Üye
Kayıt
15 Ekim 2012
Mesaj
226
Tepki
547
Yaş
41
Şehir
Antalya
Bisiklet
Ghost
@ahlaksız
Evet tam üstüne bastınız.. başkasının adına düşünmeye , karar vermeye, yargılama yapmaya kalkanlara olumlu bir çerçeveden bakamıyorum... Hele hele sebebi ne olursa olsun ; insanlara yada başka bir canlıya şiddeti/zulmü teşvik eden/haklı göstermeye çalışanlara bakış açım hiç iyi değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Abdullah ozturk
Aramızdaki fark şu..Ben sizlere(hayvansever)olumsuz bir çerçeveden bakmıyorum..Sizleri ne seviyorum,ne de sevmiyorum..Sadece sizlere bir şey diyorum ama siz beni dinlemiyorsunuz..Ben sizi dinliyorum ama..!
Bu konularda gayet rahatım,sizler gibi agresifleşmiyorum..Agresifleşen taraf,hep sizin taraf..
Ayrıca düşünce okuma yapılması da doğru değil..Forumdan giden bir admin vardı,o da böyle tanımadığı insanları yargılardı..İnsanların bir mesajına bakıp,bu insanları mahkum ederdi..Böyle şeyleri yapmayın..Bakın,şu konuyu ben açmıştım;
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Fiz334

FRKEMRE

Üye
Kayıt
5 Ekim 2017
Mesaj
72
Tepki
128
Yaş
47
Şehir
istanbul
İsim
FARUK
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ahlaksız

İşte tam bu nedenden dolayı insanlar hayvanlarla zaman geçirmeye şefkatini ona vermeye başladı. insan insandan korkar oldu. dertleşmez oldu. sorumluluktan kaçar oldu. rahat tatlı geldi. birey yetiştirmek zor geldi. buda hayvanları evlerin bir maddesi haline getirdi. hayvanlara bir sorsak acaba evde mi olmak isterler kendi dünyalarında mı?
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Baştan bende belediyelere kızıyordum ama kanun gereği barınağa gelen hayvanın bakımı aşısı vs yapılıp kısa sürede tekrar alındığı yere bırakılması gerwkiyormuş...
 
  • Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@-Skynet-
Belediyede sorun zaten. Kısırlaştırma yapmıyor, toplayıp diğer belediyenin ya da şehrin dışındaki arazilere atıyor.

@FRKEMRE
Hocam merhaba. Onların kendi dünyaları neresi, merakımdan soruyorum.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.969
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
İnsanın habitatı; pis havanın sarmaladığı onar katlı binalar,beton yığınları,asfalt yollar vb olunca ben de meraklanmadım değil.
İnsanoğlu doğal olan neyi bırakmış ki onların yaşamı alanı kalmış olsun.Yediğimiz ekmek bile ekmek değil.

Tek çözüm; bu anormal dünyayı herkes için yaşanabilir bir yer kılmak.
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Hocam bir videoda kaymakam söylerken dinlemiştim,adam yemin ederek kanunu anlatıyordu. :) Belediyeler köpeği alır, büyükşehir belediyesinin barınağına götürür. Orada bakımı yapılır,kısırlaştırılır, aşısı yapılır.Kulak küpeleri takılılarak tekrar alındıkları yere bırakılır,diyor.Kanun bu konuda bu şekilde oluşuyormuş.
(link)

Burada yapılması gereken kanun değiştirilmesini sağlamak. Kanunlar değiştirilmeli:
-Sokakta başıboş köpeğe izin verilmemeli. Tüm köpekler belediyelerin sağladığı barınaklara alınmalı.Aşıları,bakımları yapılmalı. Orada hayvanseverlerce bakılmalı,yani bakıcıları hayvansever kişilerden oluşmalı.Hani o evine 10-15 tane kedi köpek alıp bakmayı seven kişilerden yapabilecek kişilerden seçilmeli.
-Barınağın bütçesi,devletten,belediyeden,hayvanseverlerin bağışlarından sağlanmalı.Barınak tıpki bir hayvanat bahçesi gibi halka açık olmalı,hayvanlar severler buraya gelerek hayvanlarla oynayabilmeli,sevebilmeli vs
-Sahiplenilen hayvanlarda bir şekilde çiplenmeli ve sahibiyle ilişkilendirilmeli.O hayvanın işlerinden sahibi sorumlu olmalı.Yarın öbürgün birisine saldırırsa,sokakta dolaşırsa direk bu numaralandırma sisteminden sahibiyle iletişime geçilmeli,derdi sahibiyle çözülmeli.
-Yapı bakımından biraz tehlikeli türlerde pittbull,rottlar,dobermanlar vs sahiplenmek ve dolaştırılmak için belli bir yaş sınırı getirilmeli ve kesinlikle ağızlıksız dışarıda insanların arasında dolaştırılmamalı.Her ne kadar saldırgan olmasada bu köpekler namluda mermisi hazır olan ve emniyeti açık silah gibidir.
Kısacası hayvan sever olarak bu gibi önlemler almak,aldırılmasına vesile olmaktan başka çare yok.
Ben hayvanları severim,köpekleri hatta cins köpekleri bile severim. Ama kontrollü olarak dolaştırılıacak,sokakta,yolda başıboş dolaşmayacak şekilde olursa. Dİğer türlü hem onlara hemde onların olumsuz etkilerine maruz kalan insanlara yazık..
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.969
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@-Skynet- Ah güzel kardeşim ah.Bu dediklerin kolay olmuyor bir bilsen.Belediye veterinerlik işleri ile yaşadıklarımı bir anlatsam.....Saçlarımı ağarttılar.Bunlar ile uğraşmak hiçbir şeye benzemez.
 

Abdullah ozturk

Daimi Üye
Kayıt
15 Ekim 2012
Mesaj
226
Tepki
547
Yaş
41
Şehir
Antalya
Bisiklet
Ghost
@ahlaksız
@ahlaksız
@ahlaksız
Tüm hayvanların (tür-cins ayırt etmeksizin) YAŞAMA HAKKI olduğuna inanıyorum. Evet , YAŞAMA HAKKINA saygı duymayanlara olumsuz bakıyorum.
Sizinle yada başka birisi ile seve seve, memnuniyetle , canı gönülden her konuyu , en uç konuları saatlerce-günlerce konuşup tartışabilirim, çok da memnuniyet duyarım . Bununla birlikte YAŞAMA HAKKI na kast eden/tecavüz eden/küçümseyen tüm görüşlere son gücüme kadar karşı duruyorum.
Syg
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hamlet2006
Bireysel tabikide uğraşmak zordur, hayvan hakları derneği,federasyonları var. Oradan yardım almak lazım, yukarıdada yazdığım gibi köpeklerin sokağa geri bırakılmamasını şuanki kanunla sağlanamaz ama en azından aşılarının yapılması bakımının yapılması,küpeleme vs yapmak zorunlar herhalde,kaymakam bey öyle söylüyor. :)
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@Abdullah ozturk
Siz vegan olduğunuz için,konuya farklı bir minvalden bakıyorsunuz..Et yiyen herkesi ötekileştiriyorsunuz..Bu farklı bir konu..Buna da hakkınız var..Yalnız bizim buradaki ana meselemiz SOKAK KÖPEKLERİ..

Sokak köpeklerini kimse öldürelim filan demiyor..Genel söylem,kısırlaştırma,kontrol altında tutma gibi şeyler..
Zaten sokak köpeklerinin öldürülmesini isteyen birisi,kimseyle diyalog filan kurmaz ki..Biz niye burada,bu konuyu aktif tutuyoruz?Çünkü bisikletlileri DİREK ilgilendiren bir konu bu..
Burası bisikletforum..Bisikletlilere sokakta köpekler saldırıyor..Konu bu..

Diyorum ki,diyoruz ki,''SOKAKLARDA KÖPEKLER İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR..''
Bu bir hakikat..Burada bir algı operasyonu filan yapmıyoruz..Gerçek bu..İşte bu gerçeği,hayvanseverler bir türlü kabul etmek istemiyor..Biz ölüyoruz diyoruz,hayvansever ısrarla konuyu farklı yerlere çekiyor..Sağa sola çekme işte..Kabul et şu gerçeği..Etmiyor..Tek kelime duyamıyoruz..Varsa yoksa hayvan..Ağızlarda sakız olmuş artık..
-Hayvanları sevelim,hayvanlara iyi davranalım filan..
-Çocukları öldürmüşler ama..
-Olsun,yine de hayvanlar iyidir filan..
-Ne diyeceğiz buna..Kafa gitmiş adamın,uçmuş..
Ben bunları burada belirtiyorum diye,nerdeyse dövecekler beni..''Adres ver ahlaksız'' demeleri yakın..:)
 
  • Beğen
Tepkiler: FRKEMRE

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.969
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@-Skynet-
@-Skynet-
Keşke bireysellik tek sorun olsaydı.Bu işten para kazanan ,sorumluluğu olanlar işlerini yapmaktan imtina ediyorlar.Daha dört gün önce yaşadığım olay:Kısırlaştırılma için 3 ay önceden randevu aldığım kedi için belediye veterinerinin bize söylediği ''saat 9:30 da getirmezsen yapmam''.Aslında kendisi yakalayıp operasyonu yapmak zorunda.Rica minnet araç yollattırıyoruz, kedi yakalamak çok zordur bu arada .Gelen görevlinin söylediği ''al bu eldiveni sen yakala''.Hani aparatın yok,senin görevin değil mi?O işgüzar adama yapmak zorunda olduğu işini kavga dövüş yaptırdım.Hadi yakaladın iş bitiyor mu hayır.Ameliyatı yaptıktan sonra hayvancağızın en az 5 gün bakılması yönetmeliklerde yazıyor.Veterinerin dediği ''al kediyi yarı baygın götür ve bu iğneleri 5 gün boyunca yap'' Nasıl yani değil mi?Kediyi alıyorsun bütün gece başını bekliyorsun yaralarını açtırmasın diye ve beş gün boyunca iğne yapıyorsun.(Ben veteriner değilim, mühendisim) Kedinin alındığı yere bırakılması hani belediyenin yükümlülüğündeydi.Harcadığım paraları saymıyorum bile, mental yorgunluğumun yanında hiç.
Türkiye'de kanun var,uygulayan yok, hukuk yok.

Bu yazdıklarımı köpekler özelinde yapmak ise çok daha zor.

Bizim sokakta bir ablamız daha var.Onun çabalarıyla 200-250 hanenin yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı sokağımızda köpek sayısı sadece ve sadece 2.
Kediler ile ben ve annem ilgileniyor kedi sayısı 10.Bizim gibi her sokakta bir-iki kişi olsa o zaman bak,ne güzel olacak.

Ama eleştirmek,yaygara koparmak, köstek olmak kolay.Bir şeyler yapmak her zaman daha zor.''Bütün sistemler düzensiz tarafa doğru kayar.''Bu hem fizikte hem de sadece konuşan insanlar için bir kanundur.
@-Skynet- Kardeşim sen üzerine alınma lütfen.Seninle ilgisi yok
 

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.141
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hamlet2006
Tipik ülkenin hali işte, yine dediğim noktaya parmak basıyorum. Bulunulan il'de veya ilçe'de hayvanseverler sosyal medya aracılığıyla bir araya gelip toplu bir baskı oluşturmaları lazım bu görevini yapmayan kişiyelere.Buradan baskı tabiki şiddet değil,kanununlar çerçevesinde. Sonra görevini yapmayan veternet mi artık belediye görevlisi mi hangisiyle hakkında şikayette bulunulmalı, mahkemeye verilmemlidir. Hatta basınada yansıtılmalı.İnsanlar o belediyelere girmek için ne kadar uğraşıyor ama torpilciler yerleşiyor.Birde özel dükkanları gibi hava atıyorlarmış,baksen. :) Burada sadece bir mahkeme,avukat ücreti doğar.Ortalama 50 kişilik bir grup olsa aralarında para paylaşımıyla yine kişi başı düşüğe gelir. Ha burada bütün bunları neden yapıyoruz,uğraşıyoruz dendiğinde,işte orada kişi kendi sorusuna kendi cevap verip ona göre yolunu bulmalıdır. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Kook

Aktif Üye
Kayıt
5 Ağustos 2018
Mesaj
170
Tepki
170
Geçen gün haberlerde görmüştüm, Amerikanın bir eyaletinde pet shoplar yasaklanmış. Bence petshoplar yasaklanarak işe başlanmalı, böylece köpek almak isteyen sokak köpeklerini sahiplenmeye yönelecek. Ya da çip sistemi olmalı ve bu şekilde takip edilmeli bunun bedelini de hayvan sahibi ödemeli vs.
Paranın konuştuğu bir düzende bunlar tabi ki de gerçekleşmez. Kurallar tüm kişiler için uygulanmalı, hakkaniyetli olmalı.
Zaten gerçek bir hukuk devleti olsak herkes işini yapsa, kurallar uygulansa, kontrol edilse bu kadar sorun da çıkmazdı.
Kurumlar işini yapmayınca iş kişiye kalıyor. (Hem onlara yardım hem korunma kısmında)

Sokak hayvanlarını istemeyen her insana onların sevmiyor, onlara zarar veriyor gibi düşünülüyor. Ya da belediyeler tarafından toplatılmasını isteyenlere hayvanları kötü koşullarda hapsetmek istiyorlar gibi yaklaşılıyor. Hayvanların alışık olduğu çevreden koparılmasının ortamının değiştirilmesini de doğru bulmuyorum. Tehlike arz ettiği saldırganlaştığı durumlarda ise kesinlikle müdahale edilmeli.

Evcil hayvanların doğal yeri insan yanıdır(betondan ne kadar uzak olursa her canlı için daha iyi), çünkü evcilleştirilerek,evcilleşerek insana alışmışlardır, muhtaç hale gelmişlerdir. Gördüğüm kadarıyla kediler bir nebze doğada daha özgür, bağımsız yaşayabilseler de, köpekler için bu daha zor.

Şunu herkesin kabul etmesi gerekir ki köpekler sürü haline gelince tehlike arz etmektedirler. Buna engel olmak gerekir.
(link)
Malesef hayvanların neler yapabileceğine çoğu hayvanseverler inanmak istemiyor.
Umarım kimsenin başına bu şekilde bir olay gelmez.

Sokak hayvanlarını beslemek de çözüm sağlamıyor durumu iyileşen hayvanlar, çok hızlı çoğalıyor. Ayrıca köpeklerin gruplaşmasına da neden oluyor. Kısırlaştırma olmadan hayvanlara yapılan bu yardımlar sorunu daha da büyütüyor. Zor durumda kalan canlılara vicdani açıdan tabiki yardım edilmeli(besin, barınak, sevgi). Havyanlar zor duruma düşmeden önlem almak gerekir. Benim bahsettiğim yapılan sürekli yardımlar.
Konunun başında bahsettiğim gibi kurumlar işini yapmayınca insanlar kalıyor bu durum ve çatışma çıkıyor.
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.