Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bugün çok dik bir yokuşu tırmandıktan sonra ve gerçekten çok yorulmuşken 2 köpek bir anda yoluma çıktılar. Yorgunluğun verdiği sarhoşluk halinden dolayı bir an ne yapacağımı şaşırdım. Tabii ki vites en düşükteydi ve bir anda panikle çevirmeye başlayınca az kalsın düşüyordum bisikletten. Ve tırmanış bitip düzlüğe çıktığım için fazlasıyla boşa düşmüş pedalı hızlıca çevirdiğim için sol kasığımda çok ciddi ağrı oluştu. Tam hatırlamıyorum, ya üst boruya çarptım o kısmı ya da bir anda boşluğa düştüğü için. Turu bitireli 1 saat oldu, duşumu aldım yemeğimi yiyorum ve hala ağrıyor. Tura devam ederken sıcak olduğundan mıdır nedir pek de hissetmemiştim.

Neyse... Yani durup dururken belki de bir taraflarım kırılacak ve sakat kalacaktım. 2 sokak köpeği yüzünden. Bu köpeklerden neredeyse bütün halk şikayetçi. Ama ne hikmetse belediyeler bunları toplamıyorlar. Hele akşamları bunlar adeta çete gibi hareket ediyorlar, bilenler bilir. Köpek görünce inip yürümem gerektiğini biliyorum arkadaşlar. Bugünkü turda düz yolda koyunlarını götüren çobanın yanında kangala benzeyen bir köpek vardı. ve inip yürüdüm. ama düz yoldu işte. sakin ve ne yapacağına kolayca karar verebileceğin bir yol.

Not: sahte hayvanseverlere şimdiden yazayım. Sokağımızda bulunan 2 kediyi düzenli olarak besliyorum. Diğer kedileri de görürsem yemek veririm. Bizim sokakta pek köpek yok, olsa onlara da verirdim. Kediyle, köpekle, atla,eşekle bir derdim yok. Benim derdim bu hayvanların insanlara zarar verebilme ihtimalleriyle.
 
Scudo

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
köpekler bir yerden toplandıkları zaman onlardan boşalan bölgelere daha da cüretkar köpekler gelip orada hakimiyet kurmaya başlar. onun için kısırlaştırılan köpekler toplandıkları yerlere bırakılırlar. evet en uysal köpekler sürü haline geldikleri zaman, şahsen saldırgan olmayıp da bir araya geldiğinde azıtan insanlar gibi kolektif olarak saldırgan bir sosyal yapı oluşturabiliyorlar.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Sokak köpekleri belediyeler tarafından toplatılıp, kısırlaştırılıp, bırakılıyor. Bazı belediyeler ise toplayıp, genelde, ormanlara bırakıyorlar bu hayvanları.
Eğer Hasdal-Kemerburgaz-Bahçeköy tarafına bisikletle giderseniz, yol boyunca yaklaşık 100-150 köpek tarafından kovalanabilirsiniz :)

Maalesef bütün köpeklerin sığabileceği bir barınak yapmak mümkün değil. Eğer Yedikule Hayvan Barınağı'na giderseniz, içerisinin köpek dolu olduğunu görebilirsiniz. Daha fazla almaları mümkün değil. Çoğu barınak da aynı duruma maalesef...

Yedikule Hayvan Barınağı:
cimg1097_0.jpg cimg1049_0.jpg cimg1044_0.jpg cimg1060_0.jpg
 

Furkan Y.

Aktif Üye
Kayıt
13 Mayıs 2013
Mesaj
106
Tepki
82
Şehir
İstanbul
İsim
Furkan YILDIRIM
Bisiklet
Kron
Kasık bölgesini elle ve gözle kontrol edin, çok ağrı ve sert bir şişlik varsa Allah korusun kasık fıtığı olmuş olabilir. Umarım öyle birşey yoktur.
 

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ağustos 2015
Mesaj
1.284
Tepki
5.633
Yaş
44
Şehir
Ankara
İsim
Ahmet
Siz paniklemeyin diye bütün hayvanları öldürelim ne dersiniz?
Köpekler saldırmamış bile. Siz panik oluyorsunuz diye böyle bir şey isteyemezsiniz. Sokak hayvanlarıyla yaşamayı öğrenmek gerekiyor.
Mesela ben de bisiklet sürerken kamyonculardan panikliyorum. Herkes bir şeylerden çekinir ama yapacak bir şey yok.

Geçmiş olsun, bence bir doktora görünün.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Ahmetgitar
hoşgeldin cumali abi demek için çıkmadılar yoluma.

elbette saldırdılar. :D

aslında sizin için not yazmıştım da görmediniz sanırım.
 

hakan64

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2014
Mesaj
1.130
Tepki
543
Şehir
-
İsim
hakan
vallahi dünyanın en büyük şehirlerinde bile durum böyle (moskova,new york,londra). ama bende toplanıp barınağa yada şehir dışına yada ormanda tel örgülerle çevrilmiş bir alanda yaşamalarını isterim
 

İhsnn_zyvl

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Haziran 2015
Mesaj
434
Tepki
207
Yaş
24
Şehir
Malatya
İsim
İhsan
Bisiklet
Salcano
Bu arada inip yürüme gerekliliği nedir tam olarak?
 
Kayıt
24 Haziran 2014
Mesaj
46
Tepki
47
Şehir
İZMİR
Bisiklet
KTM
Arkadas seni alalim o barinaklara tel orgulerle cevrili yerlerle onlarda canli bizim zevki sefamiz icin tel orguyle cevrili barinaklarda yasamak zorunda degiller... o barinaklarda ki durumlari gitmeden bilemezsiniz olum kapindan farksizdir bu dunya sadece bize ait degil biz de onlarda birlikte yasamaliyiz saldoran kopek buyuk ihtimalle daha once adi insan olan hayvandan zarar gormustur...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@İhsnn_zyvl
inip yürüyünce karışmıyorlar.

@YİĞİT ASLAN
iyi de ben de bir köpekten zarar gördüğüm zaman karşıma çıkan bütün köpeklere saldırayım mı yani? :kptmya:
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
köpekleri insanoğlu evcilleştirdikten sonra aynı kediler gibi köpeklerde doğal hayatın içinde yaşayamaz hale gelmişlerdir. nereden avlanacaklarını nerede barınacaklarını ne mevsimde nereye gideceklerini ve çiftleşmek için ne gibi bir rota ve davranış sergilemesi gerektiğini tamamen unutup aynı günümüz insanları gibi yozlaşmışlar ve insana ait bişey olarak yaşamaya başlamışlardır.

KÖPEKLER ve KEDİLER İNSAN VARLIĞI OLMADAN YAŞAYAMAZLAR.

sokak köpeğini sokak köpeği olmaya insanoğlu zorladı ve benim çok sevdiğim bir sanatçı hocamın çok güzel bir lafı var;

"Bir yerden ev alacaksan sokakta ki hayvanların insanlara ne tepki verdiğini izle ona göre karar ver"

belediye köpekleri toplayıp napsın? hepsini hapse atalım ister misin? yer azalınca idam edelim mi? ya da yaşamayı bilmedikleri dağ başlarına salalım mı? orda açlıktan ölsünler mi? ölmeyen hayvanlar dönüp en yakın yerleşim yerine ulaşmak için sürünsünler mi?

kocaelide dağ başında üniversitenin ana kampüsü var çarşıda hiç köpek yokken orası köpek kaynıyor. köpekler orda olmaktan çok mutlular. öğrenciler onları seviyor, besliyor. onlarda öğrencilere hiçbişey yapmıyor. valiziyle yurdundan çıkan insan görürlerse eşlik ediyorlar otobüse binene kadar. geceleri üniversitenin geçilmemesi gerek yollarına konuşlanıp kimseyi geçirmiyor ve bunu saldırmadan yapıyorlar. kız yurtlarına erkek yaklaştırmıyorlar ve geceleri kızları yalnız görürlerse yanlarından yürüyorlar.

İNSAN denen hayvanın köpekleri bi heves alıp sonra bakamayıp atmaları yüzünden, aşalık belediyerleri yüzünden sokak hayvanları zulümlere maruz kalıyor. konuşamıyor diye hiçbir canlıyı küçümseyemezsiniz hele ki yaşamı insanoğluyla düğümlenmiş bir hayvanı.

Sokak köpeği yüzünden o olacaktı bu olacaktı diyeceğinize biz bu hayvandan niye korkuyoruz bu bize niye saldırıyor diye düşünün...
 

ilker21

Daimi Üye
Kayıt
25 Temmuz 2013
Mesaj
343
Tepki
118
Şehir
Adana
Bisiklet
Fuji
yani sokak köpeklerini toplayıp ne yapalım? direk zehirli bir şeyler mi verelim? çok mu korktunuz? sizin yaşadığınız korkunun 10 mislini o hayvanlar her gün, her dakika yaşıyorlar. merak etmeyin bir şey yapmazlar. çoğu gariban zaten. kuru havlamalarından başka bir şey yok. en azından hiç biri insan dediğimiz hayvan kadar tehlikeli değiller. mesela kuytu bir yerden geçerken sana laf atıp dayılanamazlar, seni bıçaklayamazlar, küfür edemezler vs.
açtığınız konun adı bile o kadar iticiki kelimelerle anlatamıyorum. birde küçük harflerle not yazmışsız. çok hayvansevermişsiniz gözlerimiz yaşardı valla. yok kedi besliyormuş, köpek olsa onu da beslermiş falan filan...

o köpekler bizi de çok kovalıyorlar ama daha şimdiye kadar hiç aklımıza toplama gibi bir şey gelemedi. ne yazılır ki şimdi bu konuya?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Sinan A.
Haklısınız...
Ben de insan "yaratılanların en şereflisidir" kafasında değilim. İnsan da netice de köpek gibi bir hayvandır.
Ama bu köpek meselesine bir çözüm bulmalıyız.
Bilmiyorum ne yapılmalı ama bir şeyler yapılmalı. Sırf köpekler yüzünden gece bisiklet süremiyorum. Gündüz de saldırıyorlar ama özellikle geceleri çete halinde ve karanlıktan dolayı da neredeyse pusu halinde oluyorlar. :)

@ilker21
iğne ile uyutabiliriz mesela :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:
 

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
Sen bu hayvanları binlerce yıl önce evcilleştir, sonra hertürlü faydalan, yaşayacak doğal alan bırakma, mahalle aralarında çöp lırıntılarına mahkum et, sonra bu hayvanları toplayalım, hapsedelim öldürelim vs.


Bizi de kovalıyor kardeşim herturumuzda, az daha performans yaparsın, kasına kuvvett...köpekler canıdr, kedilerde öyle..
 

İhsnn_zyvl

Forum Demirbaşı
Kayıt
18 Haziran 2015
Mesaj
434
Tepki
207
Yaş
24
Şehir
Malatya
İsim
İhsan
Bisiklet
Salcano
Yanından bisikletle geçincs kovalıyo ama yürüyünce karışmıuo demek bunu öğrendiğim iyi oldu :D gerçi ben her türlü çekiniyorum biraz
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan38

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ağustos 2015
Mesaj
1.284
Tepki
5.633
Yaş
44
Şehir
Ankara
İsim
Ahmet
@cumali55
Valla yapacak bir şey yok. Alışacağız. Geçen bana da havladılar ama ne yapalım, sokaklar biraz da onların. Doğadan koparıp barınağa tıkmak doğru ve vicdani gelmiyor bana. Belediye alsın aşılarını falan yapsın bıraksın sokağa. Olması gereken bu. Barınakların hali zaten belli.
Yoksa kedi sevmek bir şeyi değiştirmiyor.
Bakın ben de kediciyim ama mesele sevmek sevmemek değil, her canlının yaşama hakkına saygı duymak.
 

bianchircx229

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
249
Tepki
263
Yaş
40
Şehir
istanbul
İsim
Aytaç
Bisiklet
Bianchi
Animal planet izlemişsinizdir köpekler toplanır bakımları yapılır beslenir sahiplendirilmeye çalışılır insanlarla ilişki kurmaları sağlanır sahiplenmeye uygunsa sahiplenir değilse uyutulur. ( Amerika )
Onların da YAŞAMA HAKKI var ama siz 9 ayda 1 bebek dünyaya getirirsiniz onlar 2 ayda ortalama 5 tane doğurur. Bunları düşünerek yorum yapalım lütfen. Kimse hayvan öldürme taraftarı değil ama görüyorsunuz ki köpekler bitmiyor sürekli çoğalıyor. Köpeğe doğum kontrol hapı yada prezervatif kullandıramayacağınıza göre tek çare uyutulması. Sizi ısıran sivrisineği yerde gördüğünüz hamam böceğinide öldürmemeniz gerekir onlarında yaşama hakkı var sonuçta. Beylikdüzü köpek konusunda dahada beter çünkü her ilçe uzak diye buralara getirip bırakıyor bizim burada bir çete var akıllara zarar denk gelmemek için çok uğraşıyorum. İnip yürümek o panik anında mümkün değil yazmak kolay :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Ahmetgitar
Ama işte burada bizim yaşam hakkımız tehlikede. En başta yazdım yokuş zaten tüketmiş beni, tek gidiş tek geliş yol, sarhoş gibi olmuşum. Köpekler bi anda saldırınca bir metre yana gitsem ve arkamdan da bir araba gelse çarpardı bana.

Ben köpeklerin de orada burada aç susuz gezerek yaşamaktan memnun olduklarına inanmıyorum. Belki de bu memnuniyetsizliklerinden ötürü saldırganlaşıyorlardır. Bir çözüm bulunmalı, ama ne?
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.