Scudo Sports

sm rt 10 centerlock

areklim

Forum Bağımlısı
Tepki
6.014
İsim
fuatd
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Diğer
arkadaşlar selamlar bisikletimin rotorunu çözemiyorum hollowtecII anahtar sıyırıyor ruble anahtarı uymuyor var mıdır bu işin bir çözümü
rotor sm tr 10 center lock

Scudo
TL-RL11 kodlu sökme aparatı işini görecektir ama çok pahalı.
Bende çin malı hollowtech anahtarı ile ön taraftaki diski sökememiştim.(Yarım ağızlı bir anahtar sanırım esneme yapıyor ve sıyırıyor.)
Başka bir fikri ve çözümü olan varsa bende takip ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: areklim
TL-RL11 kodlu sökme aparatı işini görecektir ama çok pahalı.
Bende çin malı hollowtech anahtarı ile ön taraftaki diski sökememiştim.(Yarım ağızlı bir anahtar sanırım esneme yapıyor ve sıyırıyor.)
Başka bir fikri ve çözümü olan varsa bende takip ediyorum.
400 tl ye yakın bir fiyatı var bir şekilde sökmenin yolunu bulursak çok güzel olacak

400 tl ye yakın bir fiyatı var bir şekilde sökmenin yolunu bulursak çok güzel olacak
Benzeri en uygun fiyatlı ve markalı ürün olarak (link) var. 2-3 yıl önce 30liradan aldığım xlc marka parça bile 290-320 lira arasında gezdiğini görünce şaşırdım.
(link) bir çok yerde satışı kalmamış. Ben hem ruble sıkma/açma işlemini hem de centerlock göbeklerimi açıyorum.

Dosyalar

• IMG_20221005_123820.jpg
    IMG_20221005_123820.jpg
    49,4 KB · Okunma: 18
  • Beğen
Benzeri en uygun fiyatlı ve markalı ürün olarak (link) var. 2-3 yıl önce 30liradan aldığım xlc marka parça bile 290-320 lira arasında gezdiğini görünce şaşırdım.
(link) bir çok yerde satışı kalmamış. Ben hem ruble sıkma/açma işlemini hem de centerlock göbeklerimi açıyorum.
Beni düşündüren dechatlonun tamir setini aldım içindeki ruble anahtarları diske uymadı bazı sitelerde sm rotor uyumlu ibaresi görüyorum

Paylaştığınız anahtarlar aşağıdaki rotor için kullanılabiliyor.(Ruble anahtarı)
1664970793254.png

Ama benim anladığım arkadaşın kastettiği rotor bu aşağıdakinden. Buda center lock diye geçiyor.
1664970774834.png

Yukarıdaki ruble/rotor anahtarları ile bunu söküp takamazsınız. Hollowtech(dıştan) anahtar yada tl-rl11(rubledeki gibi içten) kodlu anahtar ile sökülebiliyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Paylaştığınız anahtarlar aşağıdaki rotor için kullanılabiliyor.(Ruble anahtarı)
295370 dosyayı görüntüle

Ama benim anladığım arkadaşın kastettiği rotor bu aşağıdakinden. Buda center lock diye geçiyor.
295369 dosyayı görüntüle

Yukarıdaki ruble/rotor anahtarları ile bunu söküp takamazsınız. Hollowtech(dıştan) anahtar yada tl-rl11(rubledeki gibi içten) kodlu anahtar ile sökülebiliyor diye biliyorum.
Evet haklısınız benim hatam gözden kaçırmışım. Dediğim anahtar aparatı ile ben hem rubleyi hem de centerlock göbekleri açıyorum. Bendeki rotorlar SM-RT62 olarak görünüyor.

Videoda nasıl söküldüğü görünüyor. Yine yukarıdaki mesajda arkadaşın bahsettiği gibi bu tip centerlock göbekler ise hollowtech anahtarı ile açılıyormuş. @areklim aldığınız decathlon bakım kiti bu büyük çanta ise o sette hollowtech anahtarı vardı.

Dosyalar

• resim_2022-10-05_161758426.png
    resim_2022-10-05_161758426.png
    351,5 KB · Okunma: 4
  • Beğen
sanırım benim bundan almam gerekecek hollowtech anahtarı sıyırıyor

Dosyalar

• rotor.jpg
    rotor.jpg
    56,1 KB · Okunma: 8
  • Beğen
Tepkiler: ali önder
kapalı ağız bir hollowtech anahtarı ile de denenebilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve areklim
Geri