Gördüğüm rotor çap seçimleri bende merak uyandırıyordu ne zamandır. Hazır böyle bir konu açılmışken sorayım. Burada geçen konuşmalara uyacak şekilde genelde ön rotor büyük oluyor. Yani anladığım frenleme gücü önde yüksek oluyor. V-fren kullanımından dikkatimi çeken bir şey var. Ben genelde arkayı çok kullanırım, ve önce yıpranır. Ön daha az yıpranır ve daha sıkı olur. Ama ön frenin arkadan sıkı olması, bir de maşa yumuşak ayardaysa öne doğru devrilerek takla atma riski getiriyor gördüğüm kadarıyla. Ayrıca, tırtıksız teker kullanıyorsanız, genelde asfaltta sürüyorsanız, önü arkaya göre oransız sıkmak arka tekerin yana ve öne doğru denge bozacak şekilde kaymasına neden oluyor.
Dik yokuşları inerken 160-160 kombinasyonu yeterli olmuyor. Özellikle Ankara'nın bol yokuşlu yollarında. Yukarda açıkladığım durumun da etkisiyle ön rotoru aynı bırakıp arkada çapı yükseltmeyi düşünmüştüm. Maşam skareb manitou post mount (160mm için adaptörsüz kullanım) kadrom Kron XC4000. Ne yapamamı önerirsiniz? Önde büyük arkada küçük rotor seçimini (ve neden tersinin olmadığını) bana açıklayabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.