Scudo Sports

Sizce bisikletçiler yüzde kaç kazanıyor? Karlar çok mu fazla?

@hamlet2006 Para kazandığı halde ağlayan karakter yoksunlarıyla alnının teriyle müşteriye ''velinimet gözüyle''bakan insanları karıştırmayalım yok öyle bir dünya benim en azından lafım böylelerine.

Scudo
Umarım bu yazılanları satıcılarda okur ve alıcı tepkilerini dikkate alırlar..
Biz alıcılar bakın hakkınız neyse alın fazla kazık atmayın diyoruz.kimi dinliyor dikkate alıyor kimi bildiginden şaşmıyor..
Alıcı keriz değildir.kapıdan içeri giren her müşteri veliinimetdir.mutlu müşteri müşteri getirir.alışveriş yaptığım adamları bazen kibarca bazen pat diye suratına vurarak uyarıyorum.sizlerde bence her fırsatda söyleyin.
Kendi adıma ay sonu fuarda anlayana direkt yetkililere yüz yüze aktaracağım..
Bisikletin türkiyede gelişmesi birazda bu fiyatlara ve ilişkilere bağlı..

@baybora Biz esnaf gibi esnaf,müşteri gibi müşteri peşindeyiz.Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma diyen insan arıyoruz.
Hocam sıkıntı yok saygılar

@baybora
Odam kadar dükkanı olan esnafla koca bisiklet mağazası açmış, 4 eleman çalıştıran esnafın giderleri eş mi sizce?

Ha ama bu bisikletçi tekel olsa, o zaman eleştirileri hakederdi. Herkes istediği fiyattan satsın, biz bilinçli olalım yeter. Zaten öyle çok pahalıya satan esnaf er ya da geç batar gider
@hamlet2006
Fiyatı 2 katı söyleyip yarıya indirsen öyle olmaz :acpsnr::bsmagryr:

@Mustafa Zeybek
Haklısın.Müşteri böyle yapan esnafı seviyoro_O
Müşteriyi müşteriden çok düşünüyorum.Edepli kâr marjı koyuyorum.Hayatımın her evresinde adil oldum.Yine de insanlara yaranılmıyor.

.

@Mustafa Zeybek eşdeğer olmadıklarını nerden biliyorsun abisi.bizde kalkıp mahalle bisikletcisiyle başka bir üst düzey dükkanı kyaslamıyoruz hepsi eşitler bence daha çok esnafı gez genç adamsın.

siz niye konuyu başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım burada konu açan arkadaş esnaf kazanmasın demiyor. bir bisikleti bir satıcı 7000 tl ye satarken bir satıcı 5000 e satıyorsa 5000 e satan mutalaka kar ediyor ki o fiyata satmaz zararına satmaz o halde 7000 tl diyen esnaf neden böyle yapıyor diye bir niyetle açtığını düşünüyorum

satıcılarda bak kıymetli alıcım araştırmanı yap 30 40 50 tl fiyat aldığın aksesuara ben sana 25 dediysem 20 olurmu deme sakın diyor.şalterler atıyor.kendi adıma matematiği çözmüş bir bisiklet sever bir ticaret erbabıyım..tatlı tatlı anlaşalım.paralar yurt dışına uçup gitmesin..
Bisiklet türkiyede yaşayan orta ve alt gelirliye göre ciddi pahalı bir spor..

@baybora
Allasen bir tarafta 1, diğer tarafta 5 kişi çalışıyor. 1 taraf diğerinden 10kat büyük bir dükkana sahip. Biri şehrin ücra köşesinde, diğeri merkezinde. Bunların giderlerinin eş olmayacağını anlamak için çok zeki olmak gerekmiyor.

İşini büyütmek için, profesyonelleşmek için vaktini, parasını, ömrünü harcayan adam bir zahmet biraz daha kar etsin. Kaldı ki zorla oradan aldırmıyorlar hiçbir şeyi.

Şunu söyleyeyim; bisikletçimin 50 ye bulabildiğim zinciri 90 a satmasını destekliyor değilim. Hatta kendine de ben 50 ye buldum, ordan alacağım diyorum. Aramızda bu samimiyet var. Başta dediğim gibi ben sadece karşı tarafın gözünden bakıyorum olaya. Ülke genelindeki fiyatlardan ben de memnun değilim.

Başta 8000 diyip, sonra 5000 e kadar düşen adamın samimiyetine kimse inanmaz zaten. O da fazla tutunamaz. Ya kendine çeki düzen verir, ya da batar. Bu tüketici olarak bizim elimizde.

Kira, çalışan, vergi vs. herkesçe malum ama daha da önemlisi firmanın fiyat politikası bence. Burada açılan konularda da var, şuradan alışveriş yapmayın vs. Bir de adam gibi firmalar var. Örneğin Erdoğanlar Bisikletin fiyatları çok fahiş ya da beni aldattılar pişman oldum diyen çok azdır. Bunun gibi firmalar babasının hayrına çalışmıyor, onlar da kâr sağlıyor. Demek ki birileri aç gözlülük yapıyor.

Yahu bu forumda açılan her konu sapıtılmak zorunda mı ?

@baybora
Ben de diyorum ki dükkanlar bizim için eşit. Biz boyutuna, çalışan sayısına falan bakmayız. Biz fiyata bakarız. Ama durum onlar için farklı. küçük esnafa göre kat ve kat fazla kiraları, 4 tane elemanı var adamların. Yaptığım şey sadece empati. Esnaf savunduğum günleri görmek de varmış :bsmagryr:

Başlığın ilk mesajındaki gibi esnafı savunduğum yok zaten. Yaptığının savunulacak yanı da yok.

@halil halil

bi mühendis olarak neler çekiyorum bi bilsen :)

@Iboil
Niye bilmeyelim hocam, biz parayı sokaktan mı topluyoruz?

@Mustafa Zeybek
Hocam bu 4 eleman akşama kadar çay içip yatmıyor ya? Demek ki küçük dükkana göre satışı fazla ki bu elemanları almış. Öyle bir anlatıyorsunuz ki metrekare hesabına göre eleman almış da elemanlar yatıyor, onların parasını kar marjını arttırarak çıkartıyorlar. Bu hesaplar böyle yapılmaz. İşveren kendi maaşını çıkartamayan çalışanı, çalıştırır mı hiç?

@baybora
Belki, bilemiyorum.
@furkantrojka
Bu bie
@furkantrojka
Elbette çalıştırmaz. Ancak öyle bile olsa dükkandan dükkana fiyat farkı olması normal sayılmaz mı? Tamam, bu mağazanın satışı fazla ki eleman çalıştırıyor ama ben o mağazanın ilk halini de biliyorum. Mahalle bisikletçisinden bisiklet mağazasına yükseltti sahibi orayı. Yazdığım gibi pazar günleri de çalışıyor. Bazen akşam 9' dan sonra kapattığı oluyor. Yani buranın sahibi standartlarını yükseltmiş. Fiyatları da buna bağlı olarak artıyor. Benim anlatmak istediğim her işletmenin bir standartı vardır. Mesela youtube incelemelerinde gördüğüm kadarıyla Aktif pedal firması standartlarıyla diğerlerinden net bir şekilde ayrılıyor. Buna bağlı olarak da fiyatları daha fazla oluyor. Fiyatlar bana göre çok mu, çok. Onların da kendince müşteri kitlesi var demek ki.

Herkes konuyu genel olarak ele almış, ben sadece bir bisikletçi özelinde bakıyorum. Belki bu yüzden anlaşamıyoruz. Her üründe delice kar payı olmasını en başta tüketici olarak ben desteklemiyorum. Sonuçta giren bana giriyor alırken :D ama ortada uçuk bir kar olduğunu da sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek
Firma hizmet kalitesini arttırmadıkça, fiyat artışının manası yok. Mahalle bisikletçisine göre artık 4 kat fazla kar ediyor (4 çalışan) yerini büyüttüğü ve daha merkezi bir konuma geçtiği için. Zaten buradan o farkı çıkartıyor bu adam. Fiyatların artışı ancak verilen hizmet kalitesinin değişimiyle mantıklı hale geliyor.

Geri