Bianchi Dünya'ca ünlü İtalyan bir marka. Evet çok doğru bir tanım. Ama hadi beraber bakalım (link) adresine. O da ne? 9 ayrı ülkenin lokal internet siteleri için özel link var aşağıda. Ama hani bizim (link) linki? Üvey evlat mı bizim Bianchi? Cevabını ben vereyim, bizim Bianchi bırakın üveyi evladı, tanıdık bile değil İtalyan Bianchi ile. Burada bir fark var, bizim Bianchi'miz, olması gereken Bianchi'den farklı.
Ben size söyleyeyim, Bianchi Türkiye'nin, adı hariç İtalyan bisiklet markası Bianchi ile uzaktan yakından zerre kadar alakası yok. İtalyan Bianchi, yarışçılar tarafından da tercih edilebilecek, yüksek teknoloji ürünü üst seviye komponentli bisikletler üretiyor. Karbon modelleri dahi var. Bizim Bianchi'yi de size bir örnekle anlatayım. Ben önceki kadromu, Bianchi Vega kullanan bir arkadaşıma sattım. Vega 2 yıl önce Bianchi'nin en üst modeliydi. 1milyarın üzerinde fiyatı, Deore donanımı, mekanik disk frenleri, SR Suntour sertlik ayarlı maşası ve aluminyum kadrosu olan bir bisikletti. Kadroyu çıplak halde 50 gr hassasiyetinde terazide tarttık. Sonuç; 4,9 kg. En üst modeli 4,9 kg olan bisikletin varın düşük modellerini siz hesaplayın. Türkiye'deki fabrikalarında kadro üretiyorlar mıdır bilemem. Ancak ucuza üretip pahalıya satmak için elinden geleni yapan bir firma, çok rahat Çin'de kadro da ürettirir. Türkiye'ye de getirtir. Bianchi'de yazar, çatır çatır da satar.
Biz elimizden geleni yapıyoruz tüketiciyi bilinçlendirelim diye.