Scudo Sports

İnceleme SiS Go Isotonic Pink Grapefruit + Go+ Nitrates Jel

Hues

Mütercim
Tepki
260
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
SIS GO Pembe Greyfurt Izotonik Enerji Jeli Incelemesi

Skor 4.5/5

sis-go-isotonic-energy-gel-variety-pack-60ml-7xsachets-SISPKGISEVP000272.jpg

Diğerlerine kıyasla daha az mide bulandırıcı bir enerji kaynağı

SIS’in yeni pembe greyfurt aromalı jeli, bu aşırı tatlı olan jellerin kısa bir süre sonra beslenme intervalini es geçmeye sebep olan bulantı hissinin üstesinden gelebilir.

Her 60ml jel paketi içerisinde, 22g karbonhidrat (neredeyse tamamen maltodextrin, 0,6g şeker ile), 87 kalori ve birazcık tuz (0.01g). Jel tekli paketler halinde (£1.29), altılı paket halinde (£7.74) veya 30lu paketler halinde (£30.99) makul bir fiyata alınabiliyor.

Çoğu spor gıdasında olduğu gibi, bu jeli de evde denediğinizde yüzünüz buruşabiliyor fakat sürüş esnasında o kadar keskin bir tat gelmemekte (Daha çok şekerli greyfurt gibi) fakat ilginç derecede diriltici olması bir yana bir kaç tane tükettikten sonra bile elimiz kusmuk torbalarına doğru hiç yol almadı. Aynı zamanda diğer jellere kıyasla daha küçük, yani efor sarfedilen ve sık nefes alınan bir sürüşte çabucak tüketilebilir. Paketi dişleyerek açmak birazcık zor, formanızın cebine atmadan önce ufak kesikler atmak isteyebilirsiniz aynı zamanda köşeleri de ağız için biraz keskin. Test esnasında her bir jelin tüketimi sonrasında, hızlı ve fark edilebilir bir enerji artışı oldu ve bir sonraki beslenmeye kadar da ciddi bir enerji düşüşü yaşanmadı. SIS’in yeni izotonik formülü jeli su tüketimi olmaksızın kolayca sindirilmesini sağlayacak şekilde. Bundan dolayı test sürüşlerimizden birisinde su tüketiminden ödün vererek tüketmek de vardı ve bu koşullar altında bile jelin midemizde rahat durmuş olduğunu söylemekten memnuniyet duyarız fakat tüketirken bu yapışkan jeli yutarken bir yudum su içmenizi tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda bu jelin kalorisi diğer markalara kıyasla biraz daha düşük.

Ballard, Tom. Bikeradar. 18 Ağustos 2014

Kullanıcı Yorumları (Farklı kaynaklardan)
Maalesef geniş çaplı kullanıcı yorumları bulamadım fakat tadının ilaç gibi olmadığını ve sıradan jeller gibi olduğunu söyleyenler mevcut.

SiS GO+ Nitrates gel incelemesi

Skor 3/5

sis-go-nitrates-energy-gel-box-of-30-fruit-EV181716-6800-1.jpg

Kanıtlanmış performans artışı, kolay nitrat alımı, fakat zamanla alışılabilen bir tat ile.

Her zaman izotonik enerji paketi Sis GO jellerinin hayranlarıydık. Bu yeni yüksek-teknoloji formülü bir tutarlılık içerisinde enerji-verici ürünlere kıyasla diyet takviyesi olarak tasarlanmış (porsiyon başı sadece 34kcal) Araştırmacılar birkaç yıl önce nitrat tüketimi ve dayanıklılık performansı arasında net bir bağlantı bulduğundan bu yana birkaç şirket bu sihirli bileşen için yeni açılan pazarı tatmin etmeyi amaçlayan ürünler piyasaya sürdü. Tat, bir soruna dönüşebilir ve ne yazık ki GO+ bu cephede kıvranıyor. Talimatlara uygun bir şekilde, uzun sürüşümüzden dört gün önce jelleri kullandık. Sürüş oldukça kolay geldi, gerçi bahar ayında artan formumuz da nitratlar kadar önemli bir faktör.
Herne kadar, Jelleri kısa bir sürede tükettiysek veya önerildiği gibi meyve suyuyla karıştırarak içtiysek de, bu güç tadı tekrar denememiz için çok özel bir etkinliğe veya olaya ihtiyacımız var.

Bikeradar 03 Mayıs 2013

Kullanıcı görüşleri (Farklı kaynaklardan)
İnceleme ne kadar negatif olsa da, farklı sitelerde kullananların yorumlarına bakıldığında çoğunlukla işe yaradığına ve tadının o kadar kötü olmadığına dair yorumlar mevcut fakat yine de çok kötü olduğunu söyleyenler de az değil. Genel kanı jelin spora büyük çapta yardımcı olduğu yönünde.

Jeller Hakkında
Jeller antrenman veya yarış esnasında kullanılan takviye edici ürünlerdir, her antrenmanda tüketmek bir yana incelemelerde herhangi bir jelin yarışa hazırlanırken ve yarış esnasında tüketilmesinin daha uygun olduğu belirtiliyor. Forum içerisinde maalesef pek jel incelemesi bulunmuyor fakat evde enerji jelinin nasıl yapılabileceğine dair içerikler mevcut

Yazının çevirisi tarafımca yapılmış olup, gözden kaçmış hatalar olma olasılığı mevcuttur. Orijinal metinlerin erişim linkini istemeniz halinde özel mesaj atabilirsiniz. Çeviri ile ilgili eleştirileri konu altından değil de özel mesajdan yaparsanız memnun olurum. Yukarıdaki iki inceleme jel kullanmayı düşünen arkadaşların Türkçe kaynak bulamaması halinde yararlanması içindir.

Scudo
Sis Go Isotonic Energy Gel; Susuz kullanıma uygun olup, su ile tüketilen diğer emsalleri gibi şişkinlik yapmaz. Her paket 22 mg. karbonhidrat içerir.

Sis Go Energy + Electrolyte Gel; Yine diğer ürün gibi susuz kullanılmaktadır. 22 mg karbonhidratın yanında 300 mg. sodyum yer almaktadır. (Aktivite sırasında ter ile atılan sodyum, potasyum ve magnezyum elektrolitleri vücudun sıvı dengesini sürdürebilmesi için vücuda geri kazandırılması önemlidir.)

Sis Go Energy + Caffeine Gel; 22 mg karbonhidrat, 400 mg tuz ve 150 mg kafein bulunmaktadır. Özellikle uzun süreli zorlu yarışlarda ihtiyaç duyulan karbonhidratı hızlı ve pratik bir şekilde sunan SiS GO Energy + Caffeine Gel, kafein ile desteklenmiş içeriğe sahiptir. İçeriğinde bulunan kafein, uyarıcı etkisi ile birçok atlet tarafından bilinmekte ve tüketilmektedir. Kullanımı sırasında suya ihtiyaç duyulmadığı için su tüketimi ile ortaya çıkabilecek şişkinlik riskini en aza inmektedir.

Yukarıdaki 3 ürünlerden herhangi birini kullanan varsa, izlenimlerini paylaşmasını rica edeceğim.. İkinci ve üçüncü ürün bana daha mantıklı geldi sanki.

Haa bir de bu akşam KentPark Avm`deki mağazasından 3 kutu (link) ürünü akşam satın aldım..
Bu ürünü de kullananların yorumlarını merakla bekliyorum.
Sağlıcakla..

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
@Angaralı Barış

Üç jeli de kullanma imkanım oldu. Öncelikle su ile içilen jellere kıyasla büyük rahatlık sağladığını söyleyebilirim. İlla su istasyonu (özellikle koşularda) beklemek gibi dert olmuyor. Tahmini ihtiyaç duyacağın sürede jeli susuz olarak alabiliyorsun.
Tuzlu olan aktivite sırasında kaybolan mineral ihtiyaçlarını karşılamak için ideal. Yanında ek olarak powerade gibi şişe taşımana gerek kalmıyor. Özellikle yarışlarda tahmini sürene göre mineral kaybını hesaplayarak 1-2 tane alarak kramp sorunu(mineral kaybına bağlı) çözer.
Kafeine gelince burası biraz tartışmalı. Kafein uyarıcı orası kesin ama her gün 3 kupa kahve deviren kişiye ne etkisi olur emin değilim.:) Hatta etkisi olsun diye 1 aylık kafein diyeti uygulayıp öyle kullanın diyorlar ki bence de mantıklı. 2 hafta kahve içmeyip de bir kupa devirince gözlerim ışıl ışıl oluyor :D.
Yarış provası ve yarış dışındaki antrenmanlarda bence kullanıma ihtiyaç duyulacak şeyler değiller. Ama hem maraton hem de bisiklet yarışlarında kesinlikle faydasını görürsün. Bir de sadece elektrolit ve kafeinli olanlara yüklenmemek gerek. Kafeinli olanı uzun yarış ya da parkurlar da bitebileceğini düşündüğün süreden 15-20dk önce almak kafi. Malum kafein aynı zamanda idrar söktürücü:) Elektrolit olanı da çok almak su ihtiyacını arttırabilir.
Tatlarına gelince hiçbirinin tadı bir halta benzemiyor. Hatta sevgilime 15k koşusunda 1 tane vermeye çalıştım ama yok yürürüm yine de içmem onları dedi. Bir kere denemişti o günden beri yamacına bile koymuyor :D Bence içilmez bir yanları yok ama lezzet aramamak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Angaralı Barış
@trainspotting35

925e6d19a26b104631b2d86396784078.jpg

Içinde dört adet paket var ,beyaz toz,,mataraya önceden hazırlanır,dekatlonda satılmakta ,,,,,yarışta ideal 200 artıda ideal ,,

@Kudret Kurtcebe abi bende bundan kullanıyorum, tadı güzel ve dediğin gibi 200+gibi rakamlarda etkisi var gibi.yol üzeri benziliklerde 5 Tlden, migros ve bimlerdede sanırım 500ml olanları 3 buçuktan aşağı satılmayan powerade tadında vede ondan daha iyi gibime geldi..(inşallah yan etki ve zararları yoktur, malum toz).. Yanında kuruyemiş takviyeside varsa eğim, şu bu vız geliyor

@Kudret Kurtcebe

Bunu da denemiştim; izotonik olarak içeriği yeterli, mineral ihtiyacını da karşılayacaktır ancak jellerin sağladığı karbonhidrat ve enerjinin karşılığı bir ürün değil. Powerade ve benzeri ürünlere bir alternatif.

@ndhakara

Gell 'lere pek girmiyorum energel vardı,bi ara kullandım,yorgunluk hissettiğiniz an alıyorsunuz bir anda kana karışıyor idi,fakat sonuçta kimyasal ,
Bu iso sadece yarışta işime yaradı,birde 200 artıda,sonuçta bu tozdada kimyasal varmı ona bakmak lazım sürekli idmanlarda kullanmam,yüzde 70 yağ hafta içi yüklenirim,yüzde 20 karbonhidrat yüzde 10 protein.

@bilalfidanboy

Valla bilal idmanlarda kullanmam ,çok fazla kullanmamak lazım

@ndhakara

Powerade kullandım ,fakat iso bayağı ise yaradı,kramp yemedim,idman sonrası Powerade alıyordum fakat yorgunlugumu pek almıyordu

@Kudret Kurtcebe
Jelleri bence de idmanda kullanmamak lazım ama izotoniklerde durum farklı. Eforlu ya da uzun mesafe antrenmanlarda izotonik almak şart; terliyoruz ve mineral kaybediyoruz. Toz olan ya da markette satılanları almak istemiyorsak o zaman evde kendimiz hazırlayabiliriz. İnternette ve forumda farklı tarifler mevcut.

Yorgunluk için antrenman sonrası hem mineral hem de protein takviyesi şart. İlk yarım saatte protein almak toparlanmayı oldukça hızlandırıyor. Ek takviye olarak BCAA alımını da çokça tavsiye ediyorlar ama ben kullanmıyorum. Lakin antrenman sonrası artık her markette satılan yüksek proteinli sütlerden 200ml olanlardan bir tane yuvarlıyorum.

(link) özellikle tavsiye ederim. Hem kendim denedim hem de içeriği ile ihtiyaçları karşılayacaktır. Sodyum için sofra tuzu, potasyum/magnezyum için de tarifte salatalık var.

Değerli arkadaşlar merhaba?

Science In Sport - SiS Türkiye Resmi Distribütörlüğü olarak kısa bir süredir olarak gerek amatör gerek yarı profesyonel/profesyonel kategoride tüm branşlardan binlerce sporcuya ürün tedarik ediyoruz. Türkiye'de Galatasaray SK resmi sponsoru olmakla birlikte, dünya çapında Manchester United, Team SKY gibi pek çok üst seviye spor kulübünün resmi sponsoruyuz. Dünyadaki ilk ve tek gerçek izotonik jelin mucidi olan bir marka olarak, başta jeller olmak üzere tüm gıda takviyeleriyle sorularınızda ve taleplerinizde yanınızda olmaktan mutluluk duyarız.

@SisTurkiye
Forum üyelerine indirimli satışlar, kampanyalar yapsanız ve biz de mutluluk duysak çok iyi olur.
Ürünlerinizi Decathlon'dan alıyorum. Güzel indirimlerle sitenizden almayı tercih ederim :harika:

@SisTurkiye

Buradan özel mesaj atabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@SisTurkiye
186991
Kullanıcıların profil resminin altında bulunan "Özel mesaj gönder" seçeneğini tıklayabilirsiniz. Merakla bekliyorum :)

SİS Türkiye ile özel yazışmamızın sonuçlarını merak eden varsa, yine özelden bana sorabilir arkadaşlar. ?

Edit: Alışveriş yapmayı düşünenler, gerçekten özel mesaj atınız :)

Özel indirim oluyor mu ona göre özel mesaj atalım :)

Özcan bey özel indirim varsa bilgilendirirseniz seviniriz :)

Değerli arkadaşlar merhaba?

Science In Sport - SiS Türkiye Resmi Distribütörlüğü olarak kısa bir süredir olarak gerek amatör gerek yarı profesyonel/profesyonel kategoride tüm branşlardan binlerce sporcuya ürün tedarik ediyoruz. Türkiye'de Galatasaray SK resmi sponsoru olmakla birlikte, dünya çapında Manchester United, Team SKY gibi pek çok üst seviye spor kulübünün resmi sponsoruyuz. Dünyadaki ilk ve tek gerçek izotonik jelin mucidi olan bir marka olarak, başta jeller olmak üzere tüm gıda takviyeleriyle sorularınızda ve taleplerinizde yanınızda olmaktan mutluluk duyarız.

3 gündür siparişim bekletiliyor, telefonlara bakmıyorsunuz hayırdır ? kapandınız haberimiz mi yok ?

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Geri