Tayt veya şort önerileri

pancama

Üye
Kayıt
25 Eylül 2018
Mesaj
13
Tepki
8
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Sedona
Sedona kask Ma-2 almayı düşünüyorum olumlu olumsuz tecrübesi olan var mı?
 
Scudo

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Kayıt
8 Mayıs 2018
Mesaj
982
Tepki
2.652
Yaş
43
Şehir
Ankara
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet beylerrr.. Görelim gözlükleri. Gelen siparişler vardır muhakkak. :)
 

sccetin

SCC
Yönetici
Kayıt
26 Haziran 2016
Mesaj
582
Tepki
5.638
Şehir
Samsun
İsim
Serhat C
Bu konu açılmadan hemen önce @hamlet2006 gözlük arıyordu ve @BerkEvren bu markayı tavsiye etmişti. Ufak bir araştırma yaptıktan sonra şöyle tesadüfi bir yol izledim:

Eşim İspanya'daki öğretmen bir arkadaşıma çizim yapmıştı ve 70 Euro alacağı vardı. Bu parayı yılbaşında misafirimiz olacak başka bir Ispanyol arkadaşıma göndermişti ve O da bize Türkiye'ye geldiğinde elden verecekti.

Eşimin de benim de gözlük arayışımız vardı ve ayağımıza gelen fırsatı değerlendirelim dedik. %15 indirim ile 68 Euro'ya aşağıdaki 2 gözlüğü aldık. Gözlükler Ispanya içinde alındığı için kargo ücretine tabii olmadı ve 2 gün içerisinde arkadaşıma ulaştı. Hatta kendisi mizahi bir ''unboxing'' videosu da çekip gönderdi fakat içeriği kişisel görseller taşıdığı için izinsiz paylaşmamak adına şimdilik sadece kutu fotoğrafıyla yetinelim :)

Gözlükler 30 Aralık'ta elimizde olacak. Gözlük eşime büyük gelirse buradan bir arkadaşa aldığımız fiyata gönderebilirim; şimdiden bilginize.

upload_2018-12-27_15-20-46.png
WhatsApp Image 2018-12-19 at 21.17.09.jpeg
 

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Kayıt
8 Mayıs 2018
Mesaj
982
Tepki
2.652
Yaş
43
Şehir
Ankara
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@soulless

Ooo.. Ateş ediyor. Keyifle kullanın.

Ne hissediyorsunuz gözlüğün kalitesi ile ilgili ve sipariş tarihinden itibaren ne kadar sürede elinize ulaştı?
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar, benimde gözlüğüm bugün geldi. Gümrük işlemleriyle birlikte 6 günde elime ulaştı. Gayet memnunum güzek gözlük.
 

seras

Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesaj
20
Tepki
17
Şehir
bursa
İsim
serkan
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
37 lira gümrük vergisi ödedim, seneye takarım artık gözlüğü
 
  • Beğen
Tepkiler: uslsy
Kayıt
14 Nisan 2015
Mesaj
46
Tepki
45
Şehir
Ankara
İsim
Tebyen
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çocuk yaşlarda her altı ayda bir Cebeci Tıp Fakültesi göz bankasına gittiğimi net hatırlıyorum. Muayene sırası beklemek ayrı bir süreç, muayene olmak ayrı bir süreç. Öncesinde gözüme bir damla damlatılır ve göz bebeklerimin irileşmesi beklenir sonra uzun cetvele benzer bir alet ile göz bebeklerimin durumuna bakılır, bu esnada doktorun yanına bir anda 7-8 asistan belirir sırayla hepsi sıradışı vakaya bakarlar, çünkü bende mix denen bir göz problemi var. Mercek belirli bir dönemde retinanın önüne veya arkasına ışığı düşürüyor. Bir başka ifadeyle bir dönem miyopsam sonraki dönem astiğmat, derecesi artıp azalabiliyor veya hipermetrop'a dönüşebiliyordu. Dolayısıyla yılda rutin iki gözlük değiştiriyordum. Bu durum lise yıllarının ortalarına kadar devam ettikten sonra göz derecem miyop astiğmat olarak 2.5 derece civarlarında seyrediyor. İlkokul yıllarından günümüze dek gerek çerçeve gerekse cam teknolojileri oldukça gelişti ve gelişmeye de devam ediyor. Birader şişe dibi tabir edilen dereceli camlarla toplamda 23 dereceli gözlük takarken, 5 sene öncesinde laser ameliyatla gözlükten kurtuldu. Malesef astiğmat olunca ben gözü laser ile çizdirmeye cesaret edemedim, doktorlar astiğmat nedeni ile yumuşak lensleri de önermediler. Bir ara çerçevesi 10 gramlık gözlük kullandım, yüzümde hissetmedim bile o derece rahattı, ne zamana kadar bisikletle tanışana kadar! Yol yarışlarını izleyince şık güneş gözlükleri ile peletondaki sürücülere hayran hayran izlememek mümkün mü? yekpare ve kavisli gözlükler cezbedici. Muhtemelen pro yarışçılar için dereceli olanları da üretiliyordur, kendimi o düzeyde görmediğimden sipariş etmedim, etsem de altı ay sonra derece değiştiğinden çok da mantıklı gözükmüyor. Shimano'nun klipsili olan bir modelini edindim, extra bir klips ve cam ağırlığı söz konusu, normal sürüşlerde bir problem yaşamadım ancak, kışın soğuk havalarda burnumu korumak için bandana kullandığımda gözlük camı ilk nefesten itibaren buharlanıyor ve bunu önüne geçmek imkansız. Oakley firmasının Jawbreak modeline bakmıştım, çok güzel, ancak klips takma aparatı bulunmadığından sadece gözlüğün özelliklerini okumakla kaldım. Yaklaşık on gün önce Instagramdaki bir gönderimi Siroko beğenmiş, kimdir nedir araştırırken acaba firma feyk mi şüphelendim. Üyelik yok! gözlükler güzel, fiyat oldukça makul ve indirime girmiş. Neyse ki Ömer, bu gözlüğü sipariş ve forumda konu bile açmış. Şu anda aparat ve diğer camları ile 90 TL'lik gümrük vergisini ödediğimden bugün yarın elime geçecek. Sipariş ettiğim K3 Photochromic modelinin özelliği gölgeden güneşe, güneşten gölgeye geçişi dengeleyen teknolojisi. Elime geçtiğinde fotografı ve özelliği hakkında deneyimimi buraya tekrar yazarım. Herkesin keyifli sürüşler dileği ile yeni yılını şimdiden kutlarım.
 

soulless

Daimi Üye
Kayıt
5 Temmuz 2017
Mesaj
354
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İstanbul
İsim
Turgay KASARCI
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@uslsy

Teşekkür ederim. Bu başlık açılmadan önce hatta neredeyse 1 senedir bu gözlüğü zaten takip ediyordum. Fiyatının bu seviyelere ineceğini asla tahmin etmezdim. Gözlük hafta sonu da dahil 10 gün gibi bir sürede elime ulaştı.

Kullanım olarak gözlükten çok memnunum. Çerçeve açısı çok iyi. Gözünüzde iken gözlüğün çerçevesini neredeyse hiç görmüyorsunuz. O nedenle de tüm çevreye hakim oluyorsunuz. Gözlüğün benim aldığım photocromic olarak adlandırılan lensi de ayrı bir harika. Güneş varken güneş gözlüğü gibi oluyor, hava bulutlu iken sanki gözlüğü takmamışsınız gibi... Bir arkadaşım hava çok bulutlu gözlük karartmıyordu diye sorduğunda denemesi için kendisine verdim, inanamadı. Bulutlu havada sanki şeffaf cam takıyormuşsunuz gibi oluyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı gözlükten son derece memnunum.
 

bariscpt

Üye
Kayıt
21 Kasım 2018
Mesaj
8
Tepki
7
Şehir
Ankara
İsim
Barış
Bisiklet
Salcano
merhabalar.
şubat civarında ankarada bisiklet süreceğim, belli kıyafet eksiklerim var ama hangisini alayım veya almayayım bilmiyorum, bütçe sınırlı , öğrenciyim ve olabildiğince az paraya en çok karşılığı almam gerekiyor.

elimde şuan kışlık petli bir tayt,üst içlik, üst yazlık forma ve tişörtler, spd ayakkabı, buff çeşitleri bulunmakta.

arkadaşım üst taraf için içlik+kışlıkforma+ rüzgarlık önerdi.
bir diğer arkadaşım içlik+yazlık forma+ kışlık ceket önerdi
bir diğer öneri de içlik+kışlık forma+ rüzgar geçirmez kumaşlı yelek önerdi.

tabi kafa hoşaf oldu, bunların yanına ayakkabı kılıfı da almam lazım sanırım, çünkü ayaklar donuyor içine bol hava aldığından.

ben de bir iki yöntem düşündüm ama emin değilim danışmak istedim:

bisiklet ceketi fazla pahalı olduğundan kışlık forma üstüne rüzgarlık daha mantıklı geldi, sonra rüzgarlıklara bakınıyorum decathlonda 100 tlye bir çeşit bulunmakta oldukça güzel yorumları var.

ek olarak koşu da yaptığım oluyor ve bisiklete aldığım içliği filan kullanabiliyorken taytı kullanamıyorum. hani nasıl desem bir ceketimsi bir şey alayım ki koşu da da kullanayım dedim ve şöyle bir şeyle karşılaştım:

(link)

içlik ve forma üstüne bu iyi gider mi?

bir de başka alternatiferde bulunmakta, bisiklet ceketi de alabilirim ama dediğim gibi bir iki atış hakkım var ve ben birini ayakkabı kılıfında kullanacağım.

şu bizim forumda da satılıyor bir forma-ceketimsi bir şey almayı düşünüyorum:

(link)

bu da çinden ceket:

(link)

bunlara yorum, öneri, alışveriş sitesi önerisi varsa çok memnun olurum.
son olarak ayakkabı kılıfı olarak ucuz ve işimi görecek bir şey var mı? ayağım üşümesin istiyorum zaten aşırı yağmur yağarsa bisikleti dışarı çıkarmam.
 

mummy01

Üye
Kayıt
22 Ağustos 2018
Mesaj
22
Tepki
26
Yaş
40
Şehir
Adana
İsim
Muhammet Ç.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
IMG_0676.JPG Gözlüğün dün ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdim.Kullanım rahatlığı gayet iyi, görüş açıları çok geniş baya memnun etti beni.Buğulanma hiç yapmadı yalnız düşen birkaç ter damlası cam üzerinde sürüş boyunca geçmeyen leke izi bıraktı birkaç defa gözlüğü yıkayıp silmek zorunda kaldım. Üzerinde ki fotokromik camdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.Onun dışında bi sorun yok gözlük güzel.
 

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2018
Mesaj
3.144
Tepki
7.015
Şehir
Sweet home
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Gözlüğün elime geçtiği yaklaşık 20 gün oldu ancak deneme fırsatı bulamamıştım. Bugün hava soğuk olmasına rağmen 50km'lik bir tur yaparak test etme fırsatı buldum. Kullanım olarak memnun kaldım. Çerçeve acısı harika. Diğer kullandığım gözlükler gibi harhangi bir rahatsızlık vermiyor aksine gözlük takılmış hissi dahi vermiyor bir ara gözlük takılımı diye kontrol ettim :p Bir ara buğulanma yaptı yada yaptığını sandım ancak sebebinin buğulanma değil havanın -1 derece olmasından dolayı nefes alıp verirken ağzımdan çıkan duman olmasını farketmem geç olmadı :) @uslsy Boyle bir güzel gözlüğü alıp üzerine güzel bir inceleme mesajı hazırlayarak bu gözlüğü birçok forumdaşa kazandırdığın için teşekkürler. En kısa zamanda K3 The Cyclist modelinide almayı düşünüyorum. Ayrıca site yönetimine tanıtım ile kendilerine birçok müşteri kazandıran @uslsy ufak bir hediye vermelerini isteyeceğim. :cool:

SR.png
 

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Kayıt
8 Mayıs 2018
Mesaj
982
Tepki
2.652
Yaş
43
Şehir
Ankara
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Bigpatron

Hahhaha... Çok teşekkürler. Gözlüğü ben de çok beğendim. Burun kısmındaki mavi renkten ve camından anladığım kadarı ile aynı modeli almışız. Çok keyifli bir gözlük. Kulak ayarı yapılıyor sanki sizinkinin sol tarafını biraz yukarı kaldırmak gerekiyor yada sağ aşağı da olabilir.

Çok beğendim, yakışmış. :) Keyifli günlerde kullanmanız dileği ile. :harika:

P.S. Umarım yazın da rahatlıkla kullanabiliriz yoksa bütün forumun beni topa tutmasından korkuyorum. :D

@mummy01

Hocam çok güzel. :) BU k3 techlerin en beğendiğim yanı kaskın o mantarlığını ortadan kaldırıyor olmaları. Kask ile gözlük bütünleşik olarak çok güzel gözüküyorlar. Güzel sürüşleriniz olsun süper gözlüğünüz ile.
 

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2018
Mesaj
3.144
Tepki
7.015
Şehir
Sweet home
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@uslsy
Teşekkürler. Ayarları iyi, kulağımda kulaklık vardı müzik dinlemek için ondan dolayı ayarsız gibi çıkmış herhalde :D
 
  • Beğen
Tepkiler: uslsy

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Kayıt
8 Mayıs 2018
Mesaj
982
Tepki
2.652
Yaş
43
Şehir
Ankara
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sirokodan gözlük seti kazanan bir kadının iştahlı tanıtımı. :D

 
  • Beğen
Tepkiler: Hamzaaltunbas

seras

Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesaj
20
Tepki
17
Şehir
bursa
İsim
serkan
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@uslsy ben gözlüğü alırken, ekstra lens almadım diye çok pişmanım. belki ilerde bir gözlük daha alırsam siroko dan o zaman alırım artık.
 

Pagajakh

Üye
Kayıt
27 Mayıs 2017
Mesaj
43
Tepki
49
Şehir
Ankara
İsim
İz bırakanlar unutulmaz
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@uslsy tarafından tanıtılan ve tavsiye edilen gözlüğün "K3 Veledrome" modelinden sipariş ettim.

Ankara'nın karına, kışına ve kuru ayazına yakalandığımız şu günlerde kullanma fırsatı bulamadım.

Yüze tam oturan yapısı ve görüş netliği ile benden tam puan aldı diyebilirim.

Aşağıda ise paket içeriği hakkında bilgi olması açısından birkaç görsel ekledim.
 

Dosyalar

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Kayıt
8 Mayıs 2018
Mesaj
982
Tepki
2.652
Yaş
43
Şehir
Ankara
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Fırat İler

Gayet güzel olmuş. Kask geriye kaymış biraz. Öne cekince bütünleşiyor kaskla.

Kullanım, malzeme, cam yorumlarını bekliyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35