Silivride Baharı Karşıladık

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Bir süredir sevgili Kemal’in isteğini yerine getirmek için Silivriye gitmek istiyorduk ama hava şartları nedeniyle birkaç kez erteledik. Uğurla son kez Şubat ayında yaptığımız Silivri turunda Büyükçekmecenin ayazı ile hasta olmuş ve uzun süre iyileşememiştim.
Aslında 2 haftadır yine hastayım. Nasil bir gripse bu önce annemde başladı, sonra bende ve şimdi ben hala öksürürken eşim hastalandı. Bir eve girdimi bütün ahalinin kapısını çalıyor mutlaka.
Hafta içi Cumartesi havanın iyi olacağını öğrenen Uğur arayıp abi bir yerlere gidelim dedi. Ben de artık evde oturmaktan sıkıldım. Tamam dedim Büyükçekmeceye gidip gölün çevresini dolaşıp piknik yapalım. Bu arada aklıma kemal geldi. Planımızı Kemale söyleyince yine Silivri merakını dile getirince rotayı Silivriye çevirdik. Cuma günü Mimarsinanda oturan sevgili dostum diğer Uğur’u arayıp planımızı söyledim. Ankaradan dönüyormuş akşam ben sana haber veririm dedi.
Kemal sabah 06:30 gemisi ile Karaköye geçip Samatyada bizimle buluşacaktı. Tam evden çıkıyordum ki, Kemal arayıp yeni kalktığını istersek gidebileceğimizi söyleyince bekleriz diyerek turu 1 saat erteledik. Aklımdan Kınalıköprüdeki Edirne yol ayrımına kadar gidip oradan dönmek vardı ama turu 1 saat erteleyince Silivriye kadar gitmeye karar verdim.
08:15 te Samatya sahilinde Kemal ile buluştuk. Makine yi yanlış ayarda kullandığımdan ilk birkaç fotoğraf soluk çıkmış.

Uğurda bizi balıkçıların olduğu meydanda bekliyormuş. Telefon ettim geldi.

Sahildeki bisiklet yolunu kullanarak yola çıktık. Avcılardaki yan yolda kavşağa kadar durmadan devam ettik. Burada bir durum değerlendirmesi yapmamız gerekiyordu. Ya sağdaki yan yolu takip edip ileride E5 e çıkıp devam edecektik, yada sola deniz tarafına geçip Ambarlı, Yakuplu üzerinden gidecektik. E5 te mevcut metrobüs yolu uzatılacağı için inşaat verdı ve yol kenarındaki geniş yan yolda çalışıldığından ana yolda hiç emniyet şeridi yoktu. Bu yolu takip edersek biraz sıkıntı çekip tehlike yaşayacak ama daha hızlı gidebilecek, sonunda da Gürpınardan Büyükçekmeceye doğru enfes bir iniş yapacaktık. Diğer yoldan gidersek yol uzayacakti. Kemal ve Uğur güvenli seyahati tercih edince sahil tarafına geçtik, az ileride Kemal’in su alması için mola verdik.
Kış boyunca oturunca oldukça kilo almışım.

Neyse ki ayar hatasını fark edip düzelttim.

Bundan sonra yine mola vermeden devam edip Yakuolu ve Gürpınardan geçerek Büyükçekmeceye indik. Az sonra telefonum çaldı. Arayan Uğurdu. Gökhan ve Canerle tura çıkmışlar, gölün kenarında Kervansarayda buluştuk.

Gökhan’ı tanıyorum. Geçen yıl benim Kömür Limanına gittiğim turda bana yol arkadaşlığı yapmış ama şartların zorluğundan Şarköyden geri dönmüştü. O günden bu güne çok gelişme gösterdi. Bu yıl birkaç tur yapmak için hemen ayak üstü anlaştık. Uğur o turda bize Tekirdağa kadar eşlik etmişti. Caner ile ilk kez karşılaşıyorum.
Uğur Çatalca, İnceğiz, Ortaköy turu yapacaklarını söyleyip bizi de davet etti. Ben Kemalin Silivri merakını gidermek üzere yola çıktığımızı söyledim. Sonunda dönüşte piknik yapacağımız Selimpaşada buluşmaya karar verdik.












Arkadaşlarımız gölün yanından Çatalcaya doğru pedal çevirmeye başladılar.

Gölün kenarında Hazerfandan kalkan bir uçakla karşılaşmışlar.







Yolda sevimli bir köpeğe rastlamışlar. Köpekleri hiç sevmem ama bunu ben de sevdim.



Bir çeşme başı molası.

Önlerinde sıkı bir çıkış kendilerini bekliyor.

Yokuş bitti.

Sevgili Uğur yaz kış her turda olduğu gibi bu turda da küçük havlusunu gidona asmış.















Arkadaşlarımız Ortaköy’e gelmişler. Selimpaşa’ya az kaldı.





Devam edecek............
 
Scudo

Cem Şentin

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2010
Mesaj
1.411
Tepki
1.268
Şehir
İstanbul
Gerçekten güzel bir gezi olmuş. Orhan Abi'ye geçmiş olsun. Ben de 1 hafta çektiğim soğuk algınlığından bu sabah kurtuldum. Haliyle rahatsızlığın verdiği ağırlıktan kurtulmak için az önce duş aldım.
 

Kadir AYINTAP

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Kasım 2009
Mesaj
909
Tepki
2.702
Şehir
İstanbul Maltepe
İsim
Kadir
Bisiklet
Cannondale
Orhan abi güzel bir gezi yapmışsınız tebrikler..
Güzel fotograflar ve paylaşım için teşekkürler..
Kazasız sürüşler diliyorum, selam ve sevgiler :)
 

Ahmet durak bbg

Aktif Üye
Kayıt
22 Temmuz 2010
Mesaj
118
Tepki
102
Şehir
istanbul
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
güzel bir tur olmus. oraları hiç görmedim büyükcekmecede yasıyorum ama istanbula yakın böyle yerler oldugunu bilmiyordum. paylasım için tesekkürler
 

Caner HOCAOĞLU

Daimi Üye
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
286
Tepki
170
Şehir
İstanbul Beylikdüzü
Bisiklet
Bianchi
@ahmetadanalı

Büyükçekmecede pedallıyorsanız bence çok güzel bir yolu olan ve bir anda kendinizi tabiatta bulduğunuz karaağaç - hazarfen yolunu turlayın derim. Biraz inişli çıkışlı bir yol olmasının dışında her şey bisiklet için uygun. :D
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Arkadaş formun yavaş çalıştığı dönemde iki kez yükleme tuşuna basmamla aynı başlıkla 2 konu açılmış. İşin ilginci yorumlar eksik fotoğrafların olduğu başlığa yapılmış. Bu turun devamının görülebilmesi için diğer fotoğrafları da buraya ekliyorum.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Bu arada biz ise bulunduğumuz parkta birkaç kare fotoğraf daha çektik.
(link)
Arka planda Mimar Sinan’ın yaptırdığı tarihi köprü.
(link)
Az ilerdeki benzincide verdiğimiz zorunlu ihtiyaç molasından sonra Selimpaşayı geçip yokuşun tepesindeki Hamitbey tesisinde bir su molası. Tesis kapalı.
(link)

(link)
Garden köftecinin önüne geldiğimizde bahçe duvarının yanındaki erguvan ağaçları aklımı başımdan aldı. Daha fazla dayanamayıp durdum ve arkadaşlarımı arkadan görüntüledim. Yol boyunca bisiklet üzerinde hiç pozumuz yoktu.
(link)
Ne kadar güzel görünüyorlar değil mi? Keşke birisi olsa da erguvan altında fotoğrafımı çekse.
(link)

(link)
Yukarıda arkadaşlarımla buluşup yokuş aşağı Silivri’ye süzüldük. Sahilinde bir tur atıp Migrostan 12 köfte, 2 domates ve 6 biber alıp yola çıktık. Uğur çok acıkmış bir an önce Selimpaşa’ya ulaşıp yemek, yemek istiyor. Silivri çıkışında yapay şelaleyi görünce Kemal’in isteği ile durup fotoğraf çektik.
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Bu molanın ardından tekrar yola koyulduk. Az ileride sol taraftaki kanola tarlası dikkatimi çekince durdum. Giderken bu tarlanın yanından geçmemize rağmen o anda yokuş indiğimizden olsa gerek dikkatimi çekmemiş.
(link)

(link)
Selimpaşa’da ekmek ve içecek almak için durduğumuzda bisikletli bir genç ile karşılaştık. Mustafa Gökhan ve Caner’in arkadaşıymış ve onlarla buluşmak için Silivriden gelmiş. Birlikte deniz kenarındaki piknik alanına gittik.
(link)
Telefonum çaldı baktım ekranda Uğur’un resmi. Oysa kendisi hemen arkamda. Neden beni arıyorsun dedim açlıktan kendisini öyle kaybetmiş ki yanlışlıkla beni aramış.
(link)

(link)
İspirto ocağı kendisini zor ısıtıyor, dolayısı ile köftelerin pişmesi epey zaman alacak. Açlığa dayanamayan Kemal evden getirdiği sandviçini yemeye başladı. Uğur bir önceki fotoğrafta kendisini görmekte zorlandığını söyleyince bilgisayarda kendisini daha belirgin hale getirdim.
(link)
Bende köftelerin pişmesini beklerken makro fotoğraf demesi yapmaya başladım. Uğur açlıktan bayılacak halde “Abi sen bu ocağın pişirdiğinden emin misin, daha önce hiç kullandın mı?’’ Diye soruyor. Ocağı Ölüdenizde kullanmış köfte. Makarna ve sucuklu yumurta pişirmiştik. Sonradan pişirdiğimiz köftelerin aslında pişmiş olduğunu ve sadece ısıttığımızı anımsadım.
(link)

(link)
Uğur’u aradım, Selimpaşa’ya girmek üzerelermiş. Ben de bu arada piknik alanının fotoğrafını çektim.
(link)
Soldaki bina Kadir Has Üniversitesi.
(link)
Köfteler cızırdıyor ama pişmesi ufukta bile görünmüyor.
(link)
Uğur bayılmak üzere, daha fazla dayanamayıp yan taraftaki bir ailenin mangalını alıp köfteleri pişirmeye başladı.
(link)

Devamı edecek............
 
  • Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
Diğer gurupta geldi.
(link)

(link)

(link)
Uğur’un sayesinde nihayet karnımızı doyurmaya başladık.
(link)

(link)

(link)

(link)
Karnı doyan Uğur keyif sigarasını da yaktı.
(link)

(link)
Karnımız doydu masamızı da toparladık.
(link)
Uğur birazda kestireyim diyerek uzandı.
(link)
Artık gitme zamanı. Mustafa bizden burada ayrılıp Silivri’ye dönecek.
(link)
Tekrar yola koyulduk.
(link)
Uğur’un katılımı ile bizimde bisiklet üzerinde fotoğraflarımız olmaya başladı.
(link)

(link)

(link)
Yeniden E5 kara yolundayız.
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Mimar Sinan girişindeki benzincide ihtiyaç molası verdik.
(link)
Benzinciden çıktıktan 100 metre sonraki sapaktan evine gidecek olan Uğur bizi fotoğraflarımızı çekerek uğurladı.
(link)


(link)

(link)
Beylikdüzünde Kemal’in bisikletinin ihtiyacı için Gökhan’ın evine gitmesini fırsat bilip yol kenarında bekledik.
(link)

(link)
Kemal ile Gökhan geldiler.
(link)
Gökhan buradan, Caner ise az ileride bizden ayrılacağı için burada hatıra fotoğrafı çektirdik.
(link)
Florya’da trafikten kurtulmak için sahildeki yürüyüş yoluna girdik. Diğer gurup uçak fotoğrafı çeker de ben çekemez miyim?
(link)

(link)
Burada da erguvan ağacı görünce hemen fotoğraf çekmeye giriştim.
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Bu fotoğraftan sonra Yeşilturtta su alıp durmadan tempolu bir şekilde yola devam ettik.
(link)
Samatya’da Kemalle vedalaşırken Uğur az ilerideki evine bir an önce kavuşabilmek için durmadan devam etti. Bu turda ben ve Uğur yaklaşık 150 km pedal çevirdik, Kemal’in yaptığı yol tahminen 170 km yi bulmuştur.
(link)
İki ayrı gurup halinde farklı rotalara gerçekleştirdiğimiz turumuz piknik yaptığımız yerde birleşerek birlikte devam etti. Yaptıkları tura ait fotoğraf desteği için sevgili Uğur Şenkal ile Caner Hocaoğluna teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: RECEP İŞLEK

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@emin demirpolat

Şehir içi ve şehir dışı turlarım devam ediyor, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@Cem Şentin

Sevgili Cem sana da geçmiş olsun. Formun yavaş çalışması ve ardından bir süreliğine ara vermesi, sonrasında benim 4 günlük turum nedeni ile bir süre forumadan uzak kaldım. Umarım bu süreçte tamamen iyileşmişsindir.
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@Kadir AYINTAP

Teşekkür ediyorum sevgili Kadir. Hepimize kazasız sürüşler dilerim. Dün Şileden gelirken yokuş aşağı iniyordum. Döner kavşakta bekleyen kamyon beni görmesine rağmen yola çıktı. Güçlükle durabildim. Maalesef bu ülkede insanın insana saygısı yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir AYINTAP

RECEP İŞLEK

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2009
Mesaj
850
Tepki
996
Merhaba.:)
Çok güzel bir tur olmuş.Ayaklarınıza sağlık.
Paylaşımınız için teşekkürler.:in:
 

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@RECEP İŞLEK

Teşekkür ederiz. İşin içinde bisiklet olunca her şey çok güzel oluyor.
 

M.Nuri TEKE

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Aralık 2010
Mesaj
440
Tepki
695
Şehir
ANTALYA
Bisiklet
Specialized
Gerçekten çok güzel bir gezi olmuş. fotoğraflar ve anlatımda renk katmış turunuza ..sahilde piknik masasında mangal keyfide süper olmuştur eminim. elinize ve emeğinize sağlık..Bu arada geçmiş olsun..
 
  • Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç

Orhan Kılıç

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ocak 2010
Mesaj
1.478
Tepki
2.263
Şehir
İstanbul
@M.Nuri TEKE

Çok teşekkür ederim Nuri Bey. Ocağın pişirmemesinin nedeni bir süredir kullanmadığımdan yanlış uygulama yapmammış. Geçen hafta yaptığımız 4 günlük turda her işimizi hallettik, lokantaya para vermeden turu tamamladık.
 

Zafer Ünlü

Daimi Üye
Kayıt
14 Mayıs 2010
Mesaj
237
Tepki
93
Şehir
İstanbul
@Cem Şentin

Burası kişisel paylaşım sitesi değil bisiklet ile ilgili haber veya duyuru paylaşabilirsin. Duş alırken traş olup olmadığınıda yazsaydın bari :mad: :) :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Mhmt_EMR