Scudo Sports

Sigma 1606L incelemesi

@bts.elektronik
sigma nın tüm aletlerini bilmiyorum benim bir çok ürün birarada dan kastım zaten bu aygıtların çoğunluklu kalitesiz olmalarından dolayı dedim daha kaliteli ve prof ürünler sadece tek amaca yönelik ve sağlam yaparlar ve her özelliği tattırıp bırakmazlar diye o zaman sorun sigmanındır bilemicem siz diğer altimetrelerle test ettiyseniz doğrudur ;)

Scudo
@proteo

tamam ozaman işte söylediğim ölçüyü yani tekerin bir tam turda kaç cm yol aldığını 4 haneli olarak gir bak göreceksin doğru gösterecek yani 203 cm çıkarsa 2030 olarak gir yani son hane ondalıklı küsürat hanesi daha hassas kalibrasyon sağlar.o kitabındaki değerleri sakın girme o değerler neye göre hangi lastiğe göre ise hep saçma sapan oluyor.

Kendim ölçtüm turu 220 cm. 2200 olarak mı girmem gerekiyor bu rakkama göre.

@bts.elektronik

@proteo

evet ama lastiklerin 26 inç değilmi epey yüksek çıkmış tur uzunluğu.

Lastiklerim 28 inç. Dediğiniz gibi ölçüyü girdim. Tekrar teşekkür ederim.

@bts.elektronik

Bende bu ürünü bugün sipariş verdim gelsin bende yorumumu ekleyeceğim.inşallah ayarlarını doğru yapabirim.

@kir-pi

yaparsın yaparsın. türkçe açıklamalar var zaten. sıkıntı olursa buradan destek atarız.

@bts.elektronik

Girilen değer mm cinsinden girildiği için 4 hane mevcut. ölçtüğün değeri mm olarak gireceksin yani.

Bir de kitabındaki değerler senin ölçtüğünden daha doğrudur, bence onları girebilirsin, ki senin lastik ölçülerinin kitaptaki karşılığı, senin ölçtüğün değerden 5 mm daha fazla. Bence sen de daha hassas ölçersen 2200 mm değil 2205 mm bulacaksın :)

@CEngO

bu iş en doğru şöyle yapılıyor.basitce anlatıyorum,sibobu tam yere getirir ve oraya işaret koyarsın tam bir tur attırdıktan sonrada gene işaretler ve ara mesafesini ölçer ve girersin.doğrusu budur.km saatlerin üstündeki lastiğe denk gelen değerler her lastiğin anma ebat ölçüleri aynı olsa dahi diş yapısı ve karakteristik ölçüleri farklı olduğundan kitaptakiyle uymaz.kitapta 2.10 maxxis e şunu michelline bunu gir yada lastiğin aşınıksa eksik gir demiyorki ortalama bir değer veriyor.her seferinde bunu söylemekten hoşlanmıyorum ama yılların tecrübesi ile bu durum sabittir.bu güne kadarki bisikletlerime bir sürü marka km saat taktım ve ayarladım.hiç birindede kitapta yazan değerler bire bir uymadı.başkalarının bisikletlerine takıp ayarladıklarımda cabası.

@bts.elektronik

Tamam, siz böyle önerin ve yapın. Bana da kitaptakini girmek mantıklı geliyor. Nasıl ki tekerlek aşındıkça saatteki değeri tekrar ayarlayıp düşürmediğim gibi, ilk başta da bu tarz ince kısımları göz ardı ediyorum.

Bencede kablolu olan modeller cok daha şık duruyor..Ayrıca hiç bir kablo dağınıklığı olmuyor..Özellikle ön fren kablosuna dolayarak alıcıya giden görüntüsü hep hoşuma gitmiştir..Hemde ' bts.elektronik ' in de anlattıkları gibi bir riskte olmuyor..Kablosuz benim için tamamen bir para tuzağı...

Arkadaşlar merhaba,

Ben de bugün gidip Sigma 1606L (kablolu) aldım, cihaz gerçekten mükemmel. Velespit'ten aldım, oradaki arkadaşlar sağolsun montaj ve kurulumunu beraber yaptık, lastik ölçüsünü biliyorlardı. Kablolu bence de hem hoş duruyor, hem de gerçek veriler elde etmek istiyorsanız en iyisi bu. Kablosuzlar, dinlediğiniz radyodan bile etkilenebilir :)

Yalnız, benim bir sorunum oldu, daha önce başka bir arkadaş da yazmış. Gündüz vakti aldığım için ışığını pek anlayamadım. Akşam ışığı yakmaya çalışınca, yazıların silikleştiğini gördüm, yani ışığı açınca yazılar silikleşiyor. Anladığım kadarıyla pili zayıf, başka bir sorun var mıdır. Yarın gidip pilini değiştiricem. Ayrıca, janttaki alıcısının da pili bitmiş olabilir mi, verileri sorunsuz aldı bütün gün. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Emrah.

Öncelikle güle güle kullanın. Bende aldığım gün ışığını merak edip denediğimde rakkamlar ya silikleşiyor ya da kayboluyor du. Pili değiştirdim sorun halloldu. kablolu modellerde janta takılan vericide pil kullanılmıyor.

@dunyaikincisi

@proteo

Teşekkürler. Evet, ertesi gün hemen gidip pilini değiştirdim. Sorun düzeldi. Işığı da çok şıkmış. Cihaz gayet güzel ve kullanışlı, almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Aktarıcıda ki pilin kolay kolay zayıflayacağını sanmıyorum. Bir kaç arkadaşımda sigmanın farklı model kablosuz km saatleri var aktarıcıda ki pili hiç değişmemişler.Ben de onların tavsiyesi ile kablosuz modeli tercih etttim. Kablolularda zaten böyle bir endişeye yer yok.

@mcaliskan23

Pazar günü hepsiburadadan sipariş verdiğim km saatim hala gelmedi daha kargoya bile verilmemiş.Offf aleti çok merak etmeye başladım.inşallah pazartesi elime ulaşır.

205cm var bende 19inç jant, lastik kac inç oluyor o zaman ?

sigma'ya 2050 girecez degil mi ?

Geri