Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

sigma 1009 lastik ebadı ayarı

mert geç

Üye
Tepki
3
selamlar salcano astro bisikletimin lastiğinde 26x2.00 (47-559) yazıyor
aletin kitapçığında ise
47-559 26x1.75x2 2070
54-559 26x2.00 2114
olarak yazmakta şimdi ben hangi değerleri girmeliyim
şimdiden teşekkürler

Scudo
Merhaba,
Hiç birini girme.
Bisikletin ön lastik sibobunun yerle temas etiiği noktaya işaret koy,bisikleti yürüt lastik tam bir tur attığında tekrar sibobun yerde bulunduğu noktaya da işaret koy.Her iki işareti metre ile ölç.Sonuç ne çıktı diyelim ki 2120 mm bunu km saatine yaz.
Kolay gelsin.

26x2.0 2114 marka olarak cst copperhead kullanıyorum nedense kitapçıktaki değerle aynı çıktı..en iyisi kendinizin yaptığı ölçüm..:)

• Beğen
Tepkiler: mert geç
teşkkürler bende lastik esneme payı falan oluyoya kitapçıktaki daha teknik olur die düşünmüştüm kendim ölçüp yazayım o zaman

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
benim lastikler 26*1.95. sigmanın kitapçığında buna göre ölçü verilmiyor. şöyle bir site buldum lastik ölçülerini veren bakın isterseniz. (link)
benim lastik bu tabloya göre 2067.17 mm. kendim ölçüm yaptığımda 2080 mm çıktı. tekerin yüksekliğini p sayısıyla çarptım o zaman da 2072 mm çıktı. hangisini esas alacağımı bilmiyorum. lastik esneme payını da göz öüne almak lazım diyorlar kafam karıştı.

• Beğen
Tepkiler: mert geç
@Murat Uluoğlu
teşekkür ederim kurcalamayı bıraktım ipi doladım lastiğin etrafına ucu ucuna değen yerden kestim onuda metreyle ölçtüm yazdım artık 1-2 cm ne olursa yanılma payınada katlanacağız :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Uluoğlu
merhaba arkadaşlar
aynı konu içinde sormak istedim
1 km de 30 metre civarı hata kabul edilebilirmi?

abi bendede 26" 2.2 continental lastikler var.kendim iple ölçüp yazdım lastik çevresini fakat.sandığımdan daha hızlı gittigimde bile 30 35 km görüyorum rampa aşağı vurdugumda anca taş patlasın 50 km vuruyor sanırım ölçümlerde yanlışlık var.bu tarz lastik ölçüsü olupta yardım edebilecek varsa çok sevinirim iyi hafta sonları dilerim herkeze.

Arkadaşım,

Ne çırpını duruyorsun. Sigma cihazının size veya ebad bölümüne 2114gireceksin. bu kadar basit.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
@İbrahim Aslanhan

tşk ederim zaten onu girdim bende.fakat doğru olmayan bişiler var gibi gözüküyor.geçen birinde gördüm düz yolda mtble 45 filan yapıyor dağ lastiğiyle aynı 1009 var sigma km.bizdemi yanlışlık var ordamı farkında değilim bir abimizde geçen arabayla yan yana gidiyormuş anlattığına göre arabada 40 gösteriyormuş abimizde 30lularda.sorun bundan ibaret öğrenme amacındayız.

Bak mesela,

Bende sigma 509 var arkadaşta farklı bir saat var ikimizinde teker çapları farklıydı. Tabi farklı ayarlar girili saatlerimize: ama yan yana giderken ortalama hızımız bile aynı görünüyo. Yanlışlık olmuyo.

Sonra, Geçen biladerle sürüyordeuk bisiklet. Onda km saati yok bende var. O da HTC Desire Hd cihazına yüklediği programla baktı. Ortalama hızımız ondan sonra kaç km felan yaptığımız hep aynıdı ki onun da teker çapı farklı benimkinden.

Şuraya getiriyorum sözü: Eğer sizin teker ölçüleriniz : 26x2.0 ise ve km saatinin kitapçığında 2.0 ın karşısında 2114 girilmesi gerektiğini yazıyorsa direk onu girersiniz ve hiç bir problem de çıkmaz. Bilgilerinize.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
@İbrahim Aslanhan

hayır 26*2.2 benimkisi ama pek farkı olurmu bilmem 26*2.0 la neyse çok tşk ederim.

ben bugün sigma bc 509 aldım . şimdi kurdum . doğru kurduğuma eminim lakin tekerleği çeviriyorum hız göstergesinde bi değişiklik yok . yardım edin sabah 4 gibi 160 km bi yola çıkacağım :))

@forza46
Selam arkadasim, sensör ile miknatisin mesafesinin 5mm yi gecmediginden eminsin demi?

Geri