Scudo Sports

Şifreli kilidin şifresini değiştirmek

Tepki
55
Bu gün bisikletim ile gezerken yapmam gereken bir iş aklıma geldi ve bisikletimi bir sokak lambasının direğine kitledim.
İşlerimi hallettikten sonra geri döndüm ve şifreyi doğru girmeme rağmen açılmadı takıldı sıkıştı dedim biraz güç kullanarak çektim gene açılmadı.
Biraz daha zorlayınca esnediğini fark ettim. Biraz daha zorlayınca kilit KIRILDI o an açıldığına sevindim ama sonra aklımda sorular dolanmaya başladı ya başkası deneseydi :S

Aklıma takıldı ve sizle paylaşmak istedim.

Scudo
yapı marketlerden kalın bi zincir alın, uygun bir hortum geçirin. asma kilitle kitleyin. dandik siyahlar ile değil. masterlock muydu tam hatırlamıorum, çelik kilitler var.

en caydırıcı bu şekil olur bence

Ya Bartın da pek hırsız yok aslında ama kırılması saçma değil mi bildiğin kilidi kalem kırar gibi kırdım :S

en iyisi polis kelepçesi.ben onlardan kullanıyorum.bir tokayla açılsa bile gören kişi,hırsız için caydırıcı olur

• Beğen
Tepkiler: mustafa apçin
@can bülbül

vay canına iyi fikir.

Şifreli kilitlerin nitrojenle soğutulup ufak bir çekiç darbesiyle kırılmasını anlatan vidyoyu görünce şifreli kilide hiç güvenim kalmadı.Ben yapı marketten kalın zincir ve kale kilit aldım.Onunla kilitliyorum.

En iyisi bisikleti başka bir yer bırakmamak.Bazı küçük çocuklar lastiğin havasını indirip kaçıyorlar.:D

Bisikletlere takılan şifreli kilitleri açmak çocuk oyuncağı olmuş . Gözümün içine baka baka açtılar bir defasında , gayet de rahatlar :)

Merhaba,

Böyle bir bisiklet kilidim var ancak bunun şifreni değiştirmem gerekiyor. Çünkü şuan ki şifresi çok kötü ve basit. Bilgili arkadaşların yardım etmeleri rica olunur.

* Not: Konu yanlış yerde ise özür dileyerek gerekli yere taşınmasını talep ediyorum.

Kilit açık vaziyetteyken, rakamların olduğu kısımda dişli gibi olan bölümü yarım tur döndür yeni şifreni gir, döndürmüş olduğun turu tekrar geri al. Bu şekilde şifreni değiştirmiş oluyorsun.

Hocalar teşekkürler, değiştirdik. Bir problem kalmadı. Herkese teşekkürler.

Arkadaşlar resimde kilide sahibim, aldığımda şifresi 0000'dı. Ben artık bu şifreyi değiştirmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Yardım lütfen.

Kilit şifreleri üç aşağı beş yukarı benzer yöntemle değişiyor. Linkteki üründe şifre değiştirmenin nasıl olacağı da anlatılmış belki iş görür:
(link)

Arkadaşlar dün bi tane kron xc250 aldım. E mecbur kilitte aldım. Zincirli olanlardan. Şifreli. 5 haneli. Şifreyi bugün değiştirdim ama şifre yanlış olmuş sanırım bir daha açamadım. Kilitte pahalı baya kırmadan açmanın yolu var mıdır?

iki baştan sırasıyle çevir her doğru numarada çok hafif çıt diye bir ses gelmesi lazım. böylece kolayca açabilirsin belki

Eğer bir direk vb bağlı değilse Çilingir 5 tl..
Çağırırsan 10 tl.
Açma teknikleride var yapı marketlerdekilerin hepsinin şifresi ile oynanmış kimi kitli kimi açık oluyor.Kasada 15 sn içinde düzeltiyorla.Basit bir tekniği var anlayacağın.
Şifreli kilit güvenli değil bilgin olsun.

Hocam kitledikten sonra şifreyi rastgele mi karıştırdınız yoksa 00000 gibi sabit bir rakam mı? Eğer öyleyse biraz zor bulursunuz fakat rast gele karıştırdıysanız hepsinin aynı yönde 1 yada 2 kere dönmüş olması muhtemel.
Şuanki şifreyi bir yere not edin denemeye başlayın bence.

Geri