Shimano'dan 2016'da 71 Ayakkabı Modeli

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Shimano deyince hala akla ilk başta çekiş sistemi gelse de, marka bugün geldiği noktada çekiş sistemi, frenler, tekerlekler ve kadro donanımı dışında sırt çantasından kıyafete, gözlükten ayakkabıya kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip.
Marka şimdi tam 71 model içeren 2016 ayakkabı yelpazesini, altı sınıfa dağılmış bir şekilde (Road Performance, Triathlon, Enduro Trail, Gravity, Cross Mountain ve kadınlara özel / Women’s Specific Fit) tanıttı.
Yol Bisikleti

Yol ayakkabıları sınıfında “performans” seviyesinde RP9, RP5, RP3 ve RP2 amatör bisikletçileri profesyonel seviyesine yaklaştıran yeni modeller. Ekim 2015'ten itibaren piyasada olacaklar.
Bu modeller “Gran Fondo” bisikletçisi düşünülerek tasarlanmış. Hız, esnemezlik gibi özelliklerin yanında uzun süre selede kalınacağı düşünülerek nisbi bir konfor da tasarımda hedef olarak gözetilen unsur. Dört yeni model de Shimano'nun Dynalast tasarımına (ayakkabının iç yapısının anatomik, ayağı saracak şekilde tasarlanması) sahipler.

27936 dosyayı görüntüle
Shimano RP9


RP9 modeli Shimano'nun Custom-Fit teknolojisine sahip, şimdilerde tekrar moda olan minimalist bir tasarım sunuyor. İki bant, bir tane de kopça yardımı ile kapanıyor. Markanın esnemezlik cetvelinde 12 üzerinden 11 seviyesinde karbon SLD SL tabanı var. Buna ek olarak anti-bakteriyel iç kaplaması mevcut.

27937 dosyayı görüntüle
Shimano RP5 RP3 RP2

Ayakkabı 40 numarada 538 gram, Shimano'nun PD-6800 pedalı ve SPD-SL dili ile uyumlu. Siyah ve beyaz renklerde, 36-50 arası numaralar mevcut.
RP5 nispeten hırslı amatör bisikletçiler için tasarlanmış bir model. Ayağı kavraması, karbon plaka ile güçlendirilmiş tabanı ile esnemezliğini yanında günlük konfor da ana özelliklerinden biri. Muadili pedal, PD-5800.
RP3 ve RP2 modelleri amatör kulüp bisikletçileri için. SPD-SL yanında “normal” SPD ile de uyumlular.
Triatlon

Triatlonda TR9 modeli mavi rengi ile Eylül 2015'ten itibaren piyasada.
Shimano 13 yıldır özel olarak triatlon sporu için ayakkabı tasarlıyor. Bir bisiklet ayakkabısından beklenen nisbi konfor, güç aktarımı, esnemezliğin yanında triatlon sporunda önemli olan çabuk giyilip çıkarılma gibi unsurlar bu seriyi en çok tutulan triatlon ayakkabılarından yapan özellikler.

27938 dosyayı görüntüle
Shimano TR9

Shimano'nun marka mavisi renge sahip ayakkabının kadın modelinin beyaz renk seçeneği de var.
Ayakkabı Shimano'nun esnemezlik cetvelinde 10/12 seviyesinde. Üst kısmı suni deriden olan TR9 40 numarada 502g ağırlığında. Üç kademeli ağ sistemi ve burnundaki anatomik kapak sayesinde ayağın hava almasını ve triatlonun ilk adımı yüzmeden sonra nemli ayağın çorap olmadan da kuru kalmasını sağlıyor.
Ayağın tabii kıvrımlarına uyumlu Dynalast tasarımı sayesinde güç aktarımı had safhada, tabanı standart 11mm'lik SPD-SL ayar imkanı dışında bir 11mm daha ayar genişliği sunan TR9'u triatlonun adımları arasında çabuk giyip çıkarmak için önde bir bant ve arkasında bir de kayışı var.
Dağ Bisikleti

Dağ bisikleti iniş sınıfında Vibram taban gibi özelliklere sahip AM9, AM7 ve AM5 ile soğuğa karşı işi yalıtımı geliştirilmiş kış ayakkabısı MW7 yeni modeller. Kasım/Aralık 2015'ten itibaren piyasadalar.
Dağ bisikletinde enduro tipi kullanımın giderek artması ve SPD kadar yassı pedal da kullanılmasının sonucu olarak geliştirilen yeni AM serisinin tasarlanmasında “Shimano'nun sporcuları” diyebileceğimiz Atherton kardeşlerin büyük etkisi olmuş. Halihazırda iniş dünya şampiyonu Gee Atherton AM9'u geçen sezon boyunca test ettiklerini ve iniş için şimdiye kadar denedikleri en iyi ayakkabı olduğunu vurguluyor. Daha iyi pedal tutuşu, daha yüksek koruma ve daha düşük ağırlık, ayakkabının tasarımında ana hedefler olarak gözetilmiş.
İniş serisinde üç ana model mevcut.
  • SPD uyumlu AM9 all-mountain modeli
  • Siyah AM7, düz Vibram tabanlı
  • Gene SPD uyumlu AM5, ki bu seri BMX kullanımı için de düşünülmüş.

27939 dosyayı görüntüle
Shimano AM9

Her üç model de ayağın darbelere karşı korunması için yanlardan güçlendirilmişler, taban esnemezliği plakalarla arttırılmış. Özellikle AM9'da bisikletten inildiğinde de yere sağlam basmak için taban profili üzerinde çalışılmış. Tabanın altındaki SPD kanalı pedala tekrar “takılmayı” daha kolay kılan bir etken.
Bütün AM modelleri üstte geniş bir bantla kapanıp açılıyorlar, hem bu bant, hem de AM9 ve AM7 modellerindeki ayakkabı bağlarının üstündeki bant ayak kemikleri için fazladan koruma sağlıyor.
AM5 modeli ise daha “sokak” havasında, önde bağcıklı kısım açık.

27941 dosyayı görüntüle
Shimano AM7 ve AM5

AM modelleri dışında Shimano'nun XM serisi ise adından da anlaşılacağı üzere “cross mountain” odaklı, yani “zirveden zirveye” denebilecek, değişik rakım, hava şartlarını içeren bir sürüş sahasını kapsıyor. Daha tur odaklı dağ bisikleti ayakkabıları arasında XM9 ve XM7 nubuk, Gore Tex ve Vibram özellikleri ile uzun yol bisikletçilerine hitap ediyorlar. Ekim 2015'ten itibaren piyasada olacaklar.
XM9 bisiklet üzerinde veya yanında, uzun dağ bisikleti turları için düşünülmüş bir model. Bilek koruması yüksek, uzun yürüyüşlere de uyumlu ayakkabının görüntüsü bir bisiklet ayakkabısından ziyade trekking ayakkabısını andırıyor.

27942 dosyayı görüntüle
Shimano XM9

Ayakkabının bilek kısmındaki yastıklar hem kir girmesini engelliyorlar, hem de sıradan bir bisiklet ayakkabısından daha fazla bilek desteği sunuyorlar. Ayakkabının burnundaki lastik kapak, nubuk deri, Gore-Tex üst kısımların yanında dağcılıktan aşina olunan metal kancalı bağcıklı sistem ilk göze çarpan özellikler.
Bunların dışında Vibram alt taban, tabanda plaka vb özellikler ayakkabının pedal performansının da haliyle unutulmadığının göstergeleri. XM9 1070 gram ağırlığında, Shimano'nun beraber kullanım için tavsiye ettiği pedallar M8020 ve T780 modelleri.
XM7 ise XM9 kadar olmasa da gene aynı tip bisikletçiye hitap eden model. Bilek kısmı daha alçak, keza bisiklete binmek kadar yürümeye de müsait. Ayakkabı XM9'un Vibram taban, nubuk, Gore-Tex gibi özelliklerine sahip ve 870 gram ağırlığında.

27943 dosyayı görüntüle
Shimano XM7


Dağ bisikleti serisine yeni eklenen bir model kışlık MW7 modeli. Haliyle su geçirmez Gore-Tex dış yapıya ek olarak kısmen yünlü iç yapı soğuğa karşı azami koruma sunuyor.
Shimano'nun “Torbal” adını verdiği tabanın nispeten esnek orta kısmı ayakkabının pedala gücü aktaran on kısmındaki yüksek verimi korurken arka kısmının ayağın tabii hareketlerine daha doğal tepki vermesini sağlıyor. Tabanın dış kısmındaki dişler karda kışta bisikletten inince de yere sağlam basmayı mümkün kılıyorlar.

27944 dosyayı görüntüle
Shimano MW7


Ayakkabının üst kısmındaki bant ayağı da koruyacak şekilde tasarlanmış. Keza burun kısmında kapak, bilek kısmı için soğuğu, yağmuru ve kiri dışarıda tutacak tasarım ayakkabıyı muhkem kılan diğer özellikler. SPD uyumlu MW7, 820 gram ağırlığında.
Kadınlara Özel Modeller

Kadınlara özel yedi yeni model de var bu yıl, böylece Shimano'nun kadın ayakkabısı model sayısı 16'ya çıkıyor. WR84 yol bisikleti, WM64 ve WM53 dağ bisikleti modelleri erkek modellerindeki teknolojilere sahipler. Eylül/Ekim 2015'ten itibaren piyasada olacaklar.

27945 dosyayı görüntüle
Shimano WM64

Dağ bisikletinde WM64 ve WM53 modelleri Shimano'nun en yüksek kadın modeli WM84'ten aşina olunan Dynalast tasarımı ile donatılmışlar. Buna ek olarak kadın ayağının daha dar yapısı hesaba katılarak daha dar topuk kısmı, ayakkabı içinde fazladan destekler ve daha alçak on kısım ayakkabıların göze çarpan özellikleri.

27946 dosyayı görüntüle
Shimano WM53

Shimano'nun bütün modelleri teknik olarak “unisex” olsa da marka WR84 ile kadın ayağını düşünerek bir model tasarlamış. Erkek ayağının daha taraklı olduğundan yola çıkan WR84 daha dar olması dışında teknik olarak üst seviye RP modelleri ile aynı. Karbon tabana sahip, dolayısıyla uzun kullanımda konforun yanında esnemezlik ve pedala azami güç aktarımı ana hedef olarak olarak güdülmüş.40 numara da 500 gram ağırlığında, PD-6800 muadili pedal.

27947 dosyayı görüntüle
Shimano WR84


Kaynak : (link)
(link) mtbtr.com ©
 
Scudo

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
Bana çok havadar bisiklet ayakkabısı lazım. Yol bisikleti için ama yürüyebilmekte istiyorum. Burada havalar çok sıcak ve nemli. SPD olanlarda altı havalandırmalı bulamadım. En havadar mtb ayakkabısı hangisi acaba?

Olmazsa SPD SL alacağım. Bu arada triatlon ayakkabılarını standart yol bisikleti için kullanabiliyor muyuz bilen var mı?
 

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
@Mustafa Kocabaş :D
Yok zaten sandaletim var.
Fizik M5 aldım. İçine hava girsin diye uç kısımdaki vidaları bile çıkardım hatta. Çok havadar sayılmaz ama memnunum.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d

clk

Aktif Üye
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesaj
100
Tepki
362
Yaş
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Mosso
@hydrocon


güzel inceleme. teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon

3rsin

Daimi Üye
Kayıt
22 Eylül 2008
Mesaj
207
Tepki
194
Şehir
Istanbul - Izmir
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
RP5 modeli oneririm. havalandirmasi cok iyi. yeni dynalast ic taban cok rahat. yeni acma-kapama foksiyonu hizli ve etkili.
 
  • Beğen
Tepkiler: hydrocon

hydrocon

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesaj
757
Tepki
1.174
Yaş
42
Şehir
istanbul
Eski seriye göre daha rahat fiyatı kendi segmentinde iyi.