Scudo Sports

Shimano Yerine Sram Ama?

İ.Deniz

Daimi Üye
Tepki
47
Bisiklet
Sedona
Herkese merhaba öncelikle. Şuan bisikletimde shimano Altus set var arka aktarici carpma sonrası zarar görünce ben bunu değiştirmeye karar verdim. Sram x5 veya x3 düşünüyorum. Sadece arka aktariciyi sram ile degistirsem vites kolu ile sorun yaşar mı? Yaşamaması için ne yapmalı başka neler almalıyım? Teşekkür ederim iyi yıllar.

Scudo
arka aktarıcı sram ile değiştirirsen mecburen vites kolunuda değiştirmen gerekir, sramın arka aktarıcıları 1:1 oranında çalışıyor, shimanonunkiler ise 1:2 oranıyla

@OĞUZ.UZ

1:1 oranı ile 1:2 arasında nasıl bi fark var. ilk defa duyuyom böyle bi oran olduğunu.

birinin kolu teli 1cm çekiyorsa diğerinin kolu teli 0,5 cm çekiyor gibi düşün, arka viteslerde onlara göre tepki verdikleri için kendi kollarıyla düzgün çalışıyorlar

• Beğen
Tepkiler: olympos
@OĞUZ.UZ

Peki bi kol ile aktarici alsam shimano kasetle vs sorun olur mu?

kasetle hiç bir sorun yaşamazsınız, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz

8'li Sram X4 Vites Kolu Alırsın,arka Mekanizmayı'da X4 Alırsın...İnternetten Biri Vites Kolunu Satıyordu Sıfır X4 İstersen Bulur Sana Link Atarım Vites Kolu Arka Mek. En Fazla 110 Tutar...Senin Altustan daha iyi emin ol,tak tak vites geçişleri:D arka mekanizma yayı'da sert zaten hafif arazide pek sarsıntı yapmaz.Ben 19000 Km'dir Kullanıyorum:D Shimano kaset(ruble) ve Zincirle bir sıkıntı olmuyor.

3-4 sene önce "Shimano'dan Sram'a Geçiş ve Benim Düşüncelerim" diye bir konu açmıştım. O geldi aklıma. Bu karşılaştırma, kullanıcının zevkine ve beklentisine göre değişir şeklinde bitmişti.

O dönemki çekemeyen, adeta forumun kanseri diye nitelendirdiğimiz yönetici tarafından silinmişti konum. Yazık.

@Deniz Gökhan Tezcan

Epey Tartışılan bir konu vardı...Ben 3 sene boyunca Sram Kullandım Şuan Yeni Kadroma Full Xt Düşünüyorum Ama Vites Kolu ve Arka Mekanizmayı Bir Çılgınlık Yapıp X9 Alabilirim..Neden diye sorarsanız Sramın Sert Geçişleri Yetiyor:D

Geri