Scudo Sports

Shimano SLX HD frenler nasıldır?

@five Değerli abim, peki kullandığınız rotorlar nedir? Ben bu seti aldığımda maalesef bütçe yetersizliği yüzünden rotorlara bütçe ayıramayacağım malum 500'ü geçik fiyatı var, eski rotorlar ile ola devam edeceğim.
Frenleme potansiyeline ne derece olumsuz etki eder merak ediyorum.

oZyZj3p.jpg

• Beğen
Tepkiler: five
Scudo
Tekrar merhaba @Gökhan Akkaya

Bisikletin orijinal donanımında çekiş sistemi XT, fren sistemi slx, ön arka göbekler de slx

Bu sebeple uyum konusunda hiçbir sıkıntısı bulunmuyor. 160 mm slx diyebilirim rotorlar için.

Mekanik disk en uzak durulması gereken fren sistemi bence. Senin kullanımın için önce deneyip sonra karar vermek daha uygun olacaktır.

Selamlar

five

@Gökhan Akkaya SLX sistemde metal balata kullanmaya kalkar isen şuan elindeki rotorlar ile uyum sağlamayacağı için duramazsın bile cay cuy öter.
Bu arada anlamadım neyin fiyatı 500 ü geçik ?

sıfır slx setin fiyatı 83€ (link)

rotorlarda 14 € (link)

yani fren seti + 2 rotor=111€ +%18=130€(%18 vergi DAHİL) 14 €da kargo 144€ etti. rotorlar dahik sıfır 2015 model slx 400tl ye geliyor ikinci elde eski modelleri çok daha ucuza bulman gerekir öyle 500 falan diye birşey yok yani

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Ya yurt dışından alışveriş işini bir türlü beceremiyorum ben. Onun yerine yurt içinden ikinci el almayı tercih ediyorum.
Bir sorun olursa muhattap bulamıyorum, 1 ay beklemek zorunda kalıyorum. İkinci el olunca elden teslim ile veya güvendiğim kişiler sayesinde hiç sıkıntı yaşamıyorum, yaşamadım.

İkinci el bir SLX 300-350'ye çok temiz bulunabiliyor. İkinci el temiz kullanılmış bir XT fren ise 400 liraya alınabiliyor.
Ben bütçeyi biraz daha artırıp temix SLX mi alsam diye de düşünmüyor değilim.

SLX ile XT arasında beklemeye değecek kadar fark var mı? SLX'deki güç kontrolü XT için de geçerli mi?
Kullanmadığım için tecrübeye dayalı bilgim yok bu 2 fren seti hakkında.

@Gökhan Akkaya Eğerki ingilizcen varsa bike-components gibi güvenilir sitelerde muhattap bulabilirsin hemde bir sorun olursa bin bir özür ile herşeyi hallediyorlar, eğer gidip aliexpressten alırsan yine güvenilir satıcılar muhattap oluyor. ama ben bekleyemem aceleciyim parada var illaki hemen olsun deyip ikinciel ürün alısan sıfır fiyatına tabi senin bileceğin iş. ayrıca 400 tlye 2015 model almak varken burda eski modelleri alabilirsin ancak. Ayrıca 1 ay bekleme diye birşey yok tam 9 günde geldi kargom. hatta hemen incelemesini bile yaptım detaylı bakabilirsin Tubus disco arka bagaj incelemesi - BisikletForum
XT ve SLX arasındaki farkı eğerki profesyonel yılların yarışçısı değilsen kesinlikle anlayamazın çünkü ikisininde teknolojileri aynı sadece xt daha hızlı soğuyor ve birkaç ufak fark yenilerinde de dışa uzanan soğutma yaprakları falan var yani kısaca slx gayet iş görür üst gurubun girişidir slx. Gerçi yeni slx lerde de ice tech olayı var.karar yine senin tabi

• Beğen
bisikeltim her nekadar xt vites donanımlı olsada frenlerim elixir 5 shimanoda neye denk geliyo bilmiyom ama balata sürtmesi ayarı kaçırması dışında performansını çok beğeniyorum.
xt fren kadar hızlı tepkisi yok belki ama alıştığımdan sorun olmuyor.

Peki Almanya'dan ürün getiren bu site için bir fiyat sınırı var mı?

Çünkü 130EURO gözüküyor XT 785'lerin fiyatı.

Normal yurdışından sipariş veriyorsun aynı prosedür birşey yok yani. 75€ geçerse vergi ödüyorsun yukarıda yazmıştım.
1500 € ya kadar sıkıntı yok. 75€ üzerine %18 vergi var sadece

Rotor almazsan istersen magura al bir işe yaramaz yalnız unutma

• Beğen
Hocam bu siteden sıfırını alınca vergisiz 380TL ödüyorum, vergi nedeniyle 5/1 kadar da fazla ödemek zorunda kalıyorum.
Yurt içindeki ikinci el imkanlarda ise aynı setin (785) çok temiz ikinci el kullanılmışlarını yurt dışındaki vergisiz fiyatı olan 380TL'den alabiliyorum.
Veya 350 liraya kutusunda hiç açılmamış SLX alabiliyorum. Dolayısıyla bana yurt için mantıklı geliyor, sizce de öyle dğeil mi?
Benim sıfır takıntım yok, ikinci el almayı düşündüğüm set de zaten sıfırdan farksız gibi. Veya gider kutusunda SLX de alabilirim.

Ve ilk başlarda rotora harcama yapamayacağım :( 50 liralık rotorları da beğenmiyorum. XTR rotor falan istiyorum güzel görünmesi açısından.
Almışken hep iyisini alma isteği vardır bende, SLX değil de XT'yi zorlama nedenim de buydu aslına bakılırsa.

Yani yurt içi imkanlarını değerlendireceğim. Hocam sence sıfır kutusunda SLX mi dersin, 50TL ekleyip ikinci el temix XT mi?

Benim frenler cok iyi degil alt seviye. Br-m395 modeli. Hidrolik disk. O bile ilk muazzam dozajlama yapiyor. Lastik kabak degilse, balatalar bitmemisse, birde yag eksiltmemisse fren koluna dokunmanizla bisiklet yavaslamaya basliyor.

Bu arada @Semi Ozbas isimli arkadaşımız ile anlaştık, sıfır kutusunda SLX M675 seti alacağım kendisinden.
Montajı yapınca sizleri de bilgilendiririm artık :)

@Yiğit Kirazpınar Hocam SLX'in içerisinde gelecek balatalar acaba şuan kullandığım rotorlar ile sorun yaratır mı ya?

Rotorları da yakın zamanda değiştireceğim, şimdilik elimdekilerle de yeterince performans alırım. Aceleye getirip kötü bir rotor almak istemiyorum.
İkinci el XT veya şu çok şekil gözüken XTR'lerden alacağım.

carraro big 1027 slx ön frenime xtr ice tech rotor ve metal ice tech balata taktım. sonuç mükemmel. 3 kmlik tepe inişinden sonra arka rotor daha sıcaktı ki ben ön frene daha çok yüklenirim.

Dosyalar

• 11252731_464346990380940_827407542019859262_o.jpg
    11252731_464346990380940_827407542019859262_o.jpg
    104,7 KB · Okunma: 22
  • 11267545_464346963714276_2614770357051833048_o.jpg
    11267545_464346963714276_2614770357051833048_o.jpg
    167,2 KB · Okunma: 21
  • Beğen
Sağolun, frenler bugün kargolanacak. İnşallah yarın bir gün bende olur.

@kerse244 Hocam SLX'in yanında gelen balataları şuan kullandığım rotorlarla kullanmalı mıyım? XTR rotorlar ile, ileride sorunsuz kullanabilir miyim?
SLX'in balataları metal mi?

Sayfanın en üstünde rotorlarımın resmi mevcut.

bu metal veya resin (organik) tamamen senin seçiminle alakalı. organik ses az yapar, iyi kavrar, kısa ömürlüdür. metal rotor nemliyken frenlemede ses yapar (xtr rotorde pek yapmadı), kavrama biraz daha zayıf gibi geldi bana organik balataya göre ama uzun ömürlüdür.

bu arada rotorde balataları kullanabilirsin. sıkıntı olmaz.

bisiklet üzerinde gelen slx sette organik balatalar vardı.

Şuan MD sistemde kullandığım balatalar metal balata son 1 aydır ötmeye başladı önlü arkalı :) Sebebini bilmiyorum ancak balataların değişme vakti gelmiş de olabilir.
SLX'in organik balatalarını kullanacağım o halde. Kısa ömürlü olmasının bir önemi yok aslına bakılırsa, ses çıkartmasın ve iyi tutsun yeter.

Metal İce-Tech balatalara ise yeni rotorlar ile geçerim.

@kerse244
Bir yerde yanlışınız var. Metal balatanın performansı daha yüksektir ancak ıslanınca öküz gibi ses yapar, organik balata biraz daha düşük performanslıdır ancak ıslansa dahi ses yapmaz. Diğer söyledikleriniz doğru zaten.

bende yazdığınız gibi okumuştum. zaten buna dayanarak metal aldım. gel görkü xtr la birlikte metale geçtim ve organik balatanın performansına ulaşmak için daha fazla baskı uyguluyorum. dediğim gibi yağmurlu havada bile ses az çıkıyor. belki xtr rotordan kaynaklanıyor olabilir çünkü metal balatalı deore sistemli arkadaşların frenleri resmen boru gibi ötüyor.

@Gökhan Akkaya
mantıklısı o zaten. önce elindekileri bir bitir. xtr rotor farklı bir şey. gören arkadaşların çok hoşuna gidiyor ve hemen arka rotoruda değiştir diyorlar ama arkada slx rotor yeterli, zaten ön rotor yedekte bekliyor.

Hocam az önce sıfır SLX fren setim gelmiş :) Çalıştığım için iş yerinden haber alabildim :)

11414902_800974433314147_1785545673_o.jpg

Geri