Scudo Sports

Shimano revoshift gösterge sorunu

tilt120

Üye
Tepki
25
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar merhaba bugün carraro flexi 121 bisiklet aldım. Aşırı yağmur olduğundan dolayı aldım test sürüşü yapamadım. Kurulumu yapan bisikletçi yaptı. Vites ayarını yaparken yanındaydım bir sorun yoktu. Ancak akşam kullandım ve bir sorun farkettim. Sorun şöyle,

Bisiklet 1. Vitesin dışına çıkıyor. Zincir değil gösterge. Birin üstünde boşluk var orda görünüyor. Bu sefer gösterge 1 olunca vites 2'de oluyor. Mesela 7'yi hiç göremiyorum. Bisiklet 7. Vitesteyken 6'da gösteriyor. Bisikletçi de çok uzakta. Basitçe düzeltebilir miyim?

Scudo
bende de aynı sorun soldaki göstergede var ama bir çözüm bulamadım hala :(

Alt ve ust limit ayari yapmaniz lazim. yani iki vida sikicaksiniz sadece ama daha once hic yapmadiysaniz daha kotu hale gelmesi ihtimali de var. arka vites ayari diye aratirsaniz youtube da nasil yapildigini gorursunuz.

Vites sınır ayarlarını yapmanız lazım. Aslında bunu satıcının yapması lazım. Kardeşimde flexi 121 aldı ılgaz bisikletten orta aktarıcıda sürtme sorunu vardı yakınız yanımda alet yok diye yapsın dedik ama adam orta aktarıcıyı eliyle ittirmiş ve ayarı yapmamış aktarıcı da sıkılı değilmiş bi anda aynakola sıkıştı. Allahtan kalkış anıydı yolda giderken olmadı. Evde söktüm baştan konumlandırıp vites ayarı yaptım. Hiç bilmiyorsanız servise vs götürmeyin. Youtubeda geziniyo bisiklet kanalı var orda ön ve arka vites ayarını anlatıyor. Kurcalayın zor bişey değil bozarsanız servise götürün.

Vites ayarında sorun yok gibi. Eski bisikletimde kendim yapmıştım yapmayı biliyorum. Sanki vites kolunda sorun var gibi. Çünkü 7'ye çevirsemde inmiyor. 1'in üstüne çıkıyor. Elle yapılan vites ayarı düzgün gibi. Acaba alt limit üst limit vidalarıyla mı alakalı yoksa kolda mı sorun var anlamadım.

@tilt120
Bahsettiğiniz olay alt üst limit ayarlarıyla ilgili. Vites ayarlarını baştan yaparsanız düzelir

@uftade
Ama zincir jant ile ruble arasına sıkışmıyor. Baya video izledim konuyla ilgili ama vites koluyla ilgili pek bir şey yok. Kolda 7 vites var. 1'den 7 vitese kadar kullanabiliyorum. Ama 1. Vitesin üstünde boşluk var. Kol dönüyor yukarı kadar gösterge 1'deyken yukarı çevirdiğimde çıt edip bir alt vitese geçiyor gibi. Ama bu sefer gösterge boş oluyor.

Geri