Scudo Sports

Shimano PD - M530 Pedalı Hakkında

Tepki
32
Bisiklet
Carraro
Öncelikle merhaba...
Konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim, biraz araştırdım ve pedal da çekiş sisteminin bir parçası sayılabileceğinden buraya açtım...

İlk konum ve bir fikir danışmak istiyorum... Yakın zamanda SPD pedala geçmek istiyorum ve fiyat / performans açısından kendimce uygun gördüğüm bir model var... Shimano nun PD-M530 modeli... Tercih etmemin sebebi gerek ayakkabı gerek ayakkabısız kullanılabiliyor olması... Bir tarafı düz diğer tarafı ayakkabı için... Kullanan bir arkadaşım ayakkabıyı çıkarmada bir sorun yaşıyordu... Bir kaç defa durup düştüğünü gördüm... Pedalı çıkarmak için gerekli ayarı en hafif haline almasına rağmen yine o küçük hareketle çıkmıyordu...

Şimdi benim sorum şu ;
Bu pedaldan kullanan var mı ? Bahsettiğim şey acaba pedala has bir şey mi yoksa arkadaşımın henüz yeterli tecrübeyi kazanamamış olmasından mı kaynaklı ? İkinci sorum ise bu pedal sisteminde ayakkabılar hep standart mıdır yanı ayakkabı pedal uyumsuzluğu gibi bir şey söz konusu olabilir mi ? Önce pedalı sonra ayakkabıyı alacağım...

Scudo
Merhaba Tolga,
Seçim fena değil, sorularına cevap vermeye çalışayım.
-SPD pedallarda kilitleme ve çıkarma gerginlik ayarı vardır vida sayesinde isteğinize göre ayarını yaparak nasıl çıkarıp kilitleyeceğinizi ayarlayarak bu tür sorunlardan kurtulursunuz
-SPD pedallarda ayakkabılar hep standart olarak bilinsede ve istediğiniz ayakkabıyı kullanabiliyor olsanızda aslında kilitleme ve çıkarma sorunları ayakkabı uyumsuzluklarından doğuyor,aslında her pedalın bir kaç ayakkabı modeli mevcuttur
-PD-M530 SPD pedal için en iyi eşleşen ayakkabı modeli : SH-M088 / SH-M064 / SH-M162 - SPD sandalet : SH-SD66

Teşekkür ederim Ali Bey... Yukarıda da söylediğim gibi o gerginlik ayarı en düşükte olmasına rağmen yine de rahat çıkmadığından bahsediyordu... Bu sebeple benimde kafama takıldı bende alırsam aynı sorunu mu yaşayacağım diye... O zaman ayakkabı uyumsuzluğu başlıca sebeplerden birisi... Tekrar teşekkürler :)

(link)

Merhaba bu pedalı kullanan var mıdır? Yol bisikletinde kullanacağım. Bütün Mtb ayakkabılar ile uyumlu mudur? Pedala basilan alan m520 ye göre daha fazla olduğu icin bu modeli sectim .

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ben de var, carraro 022 de kullanıyorum, ayakkabım da btwinin bi modeli unuttum ama mtblerle uygundur.

• Beğen
Tepkiler: Samsam
Performans konusunda nasıl? Tatmin ediyor mu?
Kıyas yapabilecek bilgiye sahip değilim ama memnunum.sonradan baktığımda bi tık ağır olduğunu görmüştüm sadece M520 ye göre (bariz zaten bu)
kilitli pedal ise genel olarak bence çok farkediyor.

• Beğen
@Samsam Bir tarafını platform gibi kullanmak için bu pedallar yani normal ayakkabı ile çarşıya pazara giderim demek için. Yol bisikletinde biraz olsun ağırlık takıntınız varsa 456 gramlık bu pedallar yerine (link) 262 gramlık bu pedalları öneririm. Netice de araziye girmeyeceksiniz yol bisikletiyle.
Ben yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum bu pedalları.

@Samsam Bir tarafını platform gibi kullanmak için bu pedallar yani normal ayakkabı ile çarşıya pazara giderim demek için. Yol bisikletinde biraz olsun ağırlık takıntınız varsa 456 gramlık bu pedallar yerine (link) 262 gramlık bu pedalları öneririm. Netice de araziye girmeyeceksiniz yol bisikletiyle.
Ben yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum bu pedalları.
Çetin abi seninle zaten konusmustuk bu pedalı ama bu pedalı normal ayakkabı ile nasıl kullanacağım?

@Samsam bende tam replikası var, bendekinin siyah kısmı polyamid...shimanoda alu ise güzel olur..yalnız şunu söyleyim, bende gerekirse normal ayakkabıyla kullanırım diye bu tarzı tercih etmiştim ama hiç öyle bir durum olmadı, hep spd ile kullanıyorum, bu seferde platform kısmı gereksiz kaldı...mtb için ya da sizin için aynısı olurmu bilm.. birde kilit kısmı tek taraflı olduğu için ilk kilitlemede yön arama çevirme faslı olabiliyor..

• Beğen
@Samsam Normal ayakkabı kullanacaksan iş değişir ama uzun mesafelerde yine sıkıntı ayak altını acıtacaktır.

• Beğen
@trainspotting35 aynen bende bu yüzden bir tarafı platformlu bir pedal arıyorum. Bisikleti bu Yaz ayinda ulaşım amaçlı sandalet tarzı bir şey ile kullandığım için m520 veya platformluyu alacağım.
Bu arada cevap verenlere teşekkür ediyorum. Iyi forumlar.

Çetin abi seninle zaten konusmustuk bu pedalı ama bu pedalı normal ayakkabı ile nasıl kullanacağım?
Fikir verirmi bilmiyorum ama ben m 520 yi ise giderken normal ayakkabıyla kullanıyorum. Hiç sıkıntı olmadı.

• Beğen
@Theo3232
(link)
Bu şekilde almaya gerek yok O zaman?

Normal ayakkabıyla kaç km kullanacaksanız o önemli. 10-15 km sorun yok ama Çetin beyin dediği gibi mesafe artarsa rahatsız edebilir.

• Beğen
Uzun mesafeler olmuyor . 6-7 km civarı gün içinde.

Benimde işyeri de 5 km civarı. Bence 520 yi alıp geçin yaklaşık 100 gr fark var 530 ile.

• Beğen
Aynı ürün daha ucuza ve çift taraflı sanırım:
(link)

• Beğen
(link)

Merhaba bu pedalı kullanan var mıdır? Yol bisikletinde kullanacağım. Bütün Mtb ayakkabılar ile uyumlu mudur? Pedala basilan alan m520 ye göre daha fazla olduğu icin bu modeli sectim .
Bağıntısını paylaştığınız pedallar m-530 değil sanırım. M-530 pedalların iki tarafında da kilitlenebiliyor anca bu paylaştığınızın bir tarafı geniş (platform) pedal.
İlk başlarda bende M-530 düşünmüştüm ama sonra M-520'de karar verdim ve pişman değilim şimdilik.

• Beğen
Geri