Scudo Sports

shimano alivio vites sorunu.

Onur Özgün

Aktif Üye
Tepki
58
Merhaba arkadaşlar.

3 hafta önce Merida 100 satın aldım ve bugün itibariyle arka alivio vites geçişlerinde sorun olduğunu tespit ettim. En büyük dişliden bir önceki dişli ve ondan önceki dişliye getirdiğimde vitesi, kendi kendine dişli değiştirmekte. Hatta bir rampa çıkarken bu kendi kendine dişli değişimleri yüzünden dengemi kaybediyordum az daha :( nasıl düzeltebilirim bu sorunu acaba ? :(

Scudo
aynı sorun bende de oluyordu aktarıcı ayarında bi bozukluk vardır aldığın yere yada güvendiğin bir bisikletçiye götürürsen eğer 5 dakikada hallederler ama bazen ne kadar düzgün ayarlama yapılsa da aktarıcının bağlı olduğu demirde hafif bi yamukluk oluyo onu düzeltmesi lazım ama dediğim gibi düzgün bir yere götürürsen 5 dakikada hallolur kazasız belasız pedallar dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Onur Özgün
arka aktarıcıda telin girdiği yerdeki ayar vidasından sorunu çözebilirsiniz.
biraz alıştıktan sonra ince vites ayarı yapmak sadece bikaç dakikanızı alır :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Özgün
@başar akten

Bu dediğinizi denedikten sonra bisikletçiye gitmek daha karlı olucak sanırım. Gerçi bisiklekçiye de hiç güvenim yok ama...

Çok teşekkür ediyorum.

bozma ihtimaliniz çok düşük en kötü ayarı fena kaçırırsınız :)
ama bence mutlaka bi deneyin sistemi anlayıp ona göre doğrusunu yaparsınız

Kardeş,bence vites kolunun telini söktürüp,vites kolunun durumuna bakın.Bu tip arızalar az bir ihtimalle attrıcıdan,ama çoğunlukla vites kolundan kaynaklanır veya tel kablosunun bir yerde kırılmasıylada bu sorun oluşur.Vites ayarları da bilmiyorsanız,hiç karıştırmayın.

başar beye katılıyorum.bakım yapmayı eninde sonunda öğrenmeniz gerekiyor

Geri