Scudo Sports

Sevgiliye bisiklet sürmeyi öğretmek

Gelin bisikleti :D
İlahi Mustafa abi. :D
Şaka bir yana orjinal fikir ama.Bir abimizde bisikletine 118 dblik korna takmıştı. :D
Oda arkadan kornasına basar :D
Gözümün önünde canlandırdımda :D
Yada yıldız bisikletten 3 kişi+padişah köşklü 3 tekerlekli tandem alırız :D
Abimizle ablamız otururlar bizde pedall çeviririz :D
Düşünsenize manzarayı ya :D off :D
İçim eridi :D
Kesinlikle yapmam lazım bunu :D

Scudo
@gvenc_mtb

Araba sürdüğümüzde yan koltukta oturduklarında gıkları bile çıkmıyor ama...

Başardığınıza sevindim, devam etmesi dileğiyle...

Evliliğe gelince ALLAH mesut bahtiyar etsin, bol pedallar. :)

• Beğen
Tepkiler: evelent
@evelent

benim düğün istanbulda ve müstakbel eşimde bisiklet sürüyor. benmi yapsam acaba şu bisikletle tur işini :) ciddiyim ha :)

@evelent

hayırlısı olsun allah bir yastıkta kocatsın ve beraber nice pedal çevirmeler nasip etsin

Allah ilerde evlatlarınızla cümbür cemaat bisiklet sürmeyi nasip etsin :D

çok soğukkanlı olmak lazım. yani ayy düşücek galiba düştü düşştü gibi cümleler yerine önüne bak önüne baksana rahat ol tamam git iki goralı al şimdi ..gibi olmak lazım yani bisikletteyken kadın erkek farketmez (ben bizzat bisiklet sürmeyi bilmeyen erkek arkadaşına sürmeyi öğreten insan tanıyorum) bi güvensizlik oluyor zaten genelde öğrenme tam şu noktada başlıyor; hala sizin selenin altından tuttuğunuzu sanıp pedal çevirdikleri an.

ögrendın sen dıyıp kadroyu elınden almalı ben tur bıle vermıorum artık

sen önden yavaşça ilerle, o da seni takip etsin (ara sokaklarda). ilk aşamada seleyi ayakları yere sağlam basacak şekilde ayarlayın. paniklerse en azından düşme riski azalır. sele yüksek olunca " durursam ayağım yere değmez düşerim" düşüncesi oluyor daha çok panikliyorlar. fren kollarını rahat edecek pozisyonda ayarlayın. geçenlerde yine böyle bir çift gördüm bisiklet kullanmayı öğretiyordu. fren kolları saat 11 yönündeydi, abartısız :D o şekilde gidonu zaten kavrayıp dengeyi kurması mümkün değil. bu yüzden fren kollarınada dikkat edin. yere bir çizik atın ve karşıdan gelirken tam çizgide durmasını söyleyin. bu şekilde bisiklet kontrol kabiliyeti artar, karşısına birşey çıktığında paniklemez. tekeri kızaklatmadan düzgün duruşlar yapmasını sağlayın.ek olarak freni ikili olarak kullanmasını öğretin. sadece arkayı yada sadece ön freni kullanmasın. bu sayede bisikletin ne kadar hızla ne kadar mesafede durabildiğini kavrayacak.
2. aşama olarak dönüş alıştırmaları yaptırın. 8 çizerek bu kabiliyette arttırılabilinir.

karşısına çıkan herşeyden korkması frenleri kullanmayı becerememesinden kaynaklanıyor. istediği anda durabileceğini öğretmeden trafiğe çıkarmayın.

Yeğenimi trafiğe alıştırmamda yukarda bahsettiğim şekilde oldu. ben önden ilerledim o da takip etti. tam tersini yapmayın. o önden gidipte siz arkadan gitmeyin. kafalarını çevirip arkayı kontrol edemedikleri için bakmadan yola fırlayabilir. siz önde olduğunuzda arkadan gelen aracı kontrol ettiğinizi bilecek güvenle karşıya geçecek yola girebilecek.

Hocam muhtemelen evlendiniz, çoluk çocuğa karıştınız diye tahmin ediyorum. Hatta şimdilerde çocuğunuza bisiklet binmeyi öğretiyor olabilirsiniz... Konu çok hoşuma gittiği için hortlatıyorum :D :D

• Beğen
Tepkiler: berkayyy
Geri