Scudo Sports

Sevdiğiniz araba firmaları ve arabalar

@matrixod

@zafer sidal

Cadillac Cien 2002, Lamborghini Gallardo 2004 model.. keşke önce araştırsaydınız

• Beğen
Tepkiler: Mert Bağcılar
Scudo
'' diğer firmalar otomobil satmak için yarışıyor biz ise yarışmak için otomobil satıyoruz '' Enzo Ferrari

İşte beğendiğim bir otomobil daha, Ford F-450 super duty kamyonetcik:D
Yerden 2 metre yüksekliğinde, yeterince uzun:D tam bir canavar 4X4
motoru ise
6.4 lt 32 valf V8 Turbodizel
350 beygir 3000d/d
650 lbs-ft tork 2000d/d

http://img515.imageshack.us/img515/2480/ford13.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/7275/fordf450super478.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/7397/fsd08006extlg.jpg
http://img216.imageshack.us/img216/2954/fsd08011extenl.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/8372/fsd08039extenl.jpg
http://img257.imageshack.us/img257/1637/fsd08pg103extenl.jpg

@KuNDuZ

peki gallardo tasarlanırken hangi araba üstüne tasarlandı cadillac cien üzerinemi hiç sanmıyorum lamborghini'nin tarihini araştırınız ve murcielago ve diablo modellerine bakınız. ben kesinlikle haklıyım demiyorum örnek olarak sadece yanlış lamborghini modeli vermişiz:D birdahaki sefere daha iyi araştıracağıma emin olabilirsin;)

@zafer sidal

tabiki gallardoya sözüm yok ama sanki cien onun üzerine tasarlandı gibi söyleyince böyle dedim ben... Mercedes-Ferrari kıyaslamanızda firmaların kuruluşlarından bahsetmiştiniz.. Cadillac kurulduğunda (1902) lamborghini'nin kurucusu Ferruccio Lamborghini hayatta yoktu (doğumu 1916) :) .. Lamborghini ne kadar muhteşem arabalar üreten bir firma olsada 107 yıllık bir Cadillac firmasınında kendine has mutheşem arabalar üreteceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz :)

Mesela bir Cadillac Sixteen :)

http://www.arabaresimleri.in/data/media/23/Cadillac_Sixteen_Concept.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/d/de/Cadillac_logo.png

-Mitsubishi Lancer Evolution IX MR Edition

-Nissan Skyline GTR R34

-Ford Shelby Mustang GT 500 KR

Ve neredeyse tüm Ferrari modeleri...

@Mehmet Keten

"Diğerleri otomobillerini satabilmek için yarışır, biz ise yarışabilmek için otomobil satarız."

İşte Enzo Ferrari yi anlatan en muhteşem cümle gerçekten. Ve Ferrari otomobilleri nin pazara inmeside bu yolla olmuştur. Ferrari yarışlarda yeterli finansmanı sağlamakta sorun yaşamaya başlayınca yarış atölyesini ayakta tutabilmek için sivil otomobil satışlarına başlamıştır. Enzo Ferrari sadece otomobillerin sesini dinleyebilmek için Fiorano pistinin ortasında küçücük 27 kapı numaralı bir evde günlerini geçirirdi ve pilotlarını, test programları günleri haricinde dahi bütün gün döndürüp dururdu. Otomobillerin ruhları vardır, onlar üzerlerinde kendilerini yaratan tutkuyu yansıtırlar, bu sebeple Ferrari Ferrari dir, geri kalansa diğerleri:) Yani gerisi palavra, tırı vırı bana göre, anlaşıldığı gibi ben olaya tutku olarak bakıyorum...:)

Bu arada yukarıda bahsedilen Le Mans zaferlerinden 6 sı üstüste olmak üzere Ferraride 9 tane var:) Kaldı ki LeMans hiçbir zaman Ferrari için öncelik olmamıştır. Ford da ise tüm tarihi boyunca 4 tane. 1966-1967-1968-1969

Ferrari nin önceliği herzaman dıştan tekerli yarışlardı. Formula 1 de 209Gp zaferi, 15 markalar ve 15 pilotlar şampiyonluğu tutuyor elinde ve bu rekorun kırıldığını burada sayılan üreticilerin 1 tekinin dahi görebileceğini sanmıyorum, çünki bu rekoru sürekli ve sürekli 1 adım daha öteye taşıyacak olanlar yine kendileri olacak:)

Ferrari ve Lamborghini otomobillerini farklı kılan şey bu otomobillerin '' RUH '' larıdır çünki bu otomobillerde olan ruh dünyadaki pek az araçta vardır.

@Aytaç Biber

Le Mans ve Formula 1 herkesin bildiği gibi avrupa yarışlarıdır ve ford genellikle avrupa yarışlarından uzak durmuştur, neden? çünkü güçlü v8 motorlar ve şasi dizaynı avrupanın dar virajlı yollarında hızlı gidecek şekilde tasarlanmamıştır. Peki Ford'un Le Mans'ta ne işi var? sadece ferrariye istediği zaman onu geçebilecek bir araba yapabileceğini göstermek. Tabi şimdi herkes Ferrari'nin ne kadar çok yarış kazandığına bakıp ona göre yorumlayacaktır fakat neden Amerikan bir otomobil için avrupa pist yarışlarına bakıyoruzda neden america yarışlarına bakmıyoruz. Ford büyük bir cesaret örneği göstererek Ferrari'yi kendi evi olan avrupa pistlerinde 4 yıl arka arkaya yendide Ferrari neden Amerika pistlerinde cevap vermedi düşünün çünkü herkesin kafasında en iyi yarış otomobili olarak gözüken, 24 saat boyunca yarışılan Le Mans yarışını 9 kez kazanan Ferrari amerikadaki oval pistlerde istediği sonucu alamayacağı için yarışmıyor ve Ford'un gösterdiği cesareti gösteremiyor;) bende bu olaya tutku olarak bakıyorum
@Aytaç Biber
mercedes benz in yarış tarihini araştırınız ve bugün yarışlarda kullanılan birçok teknolojinin kaynağını, auto union'ı araştırınız nasıl yarışlar kazandığını ve diğer yarış kazanan markalar ve onlarn bu yarşlar için verdiği mücadele tabi bunların çoğu size palavra gelecektir ama gerçekleri inkar edemeyiz;)

umarım görüşlerim ve yazdıklarım bazı kişileri kırmaz:rolleyes:
iyi akşamlar, saygılar

@Aytaç Biber
ayrıca sizce bu gerisi olmasa Ferrari bugün olduğu kadar güçlü bir firma olabilecekmiydi. Gerisi Ferrariye karşı yeni teknolojiler kullandıkça ve geliştirdikçe Ferrari yanıt verdi ve bu günkü halini aldı. düşünün Ford Le Mans'ta ferrariyi yenmeseydi Ferrari daha güçlü bir otomobil tasarlayacakmıydı hiç sanmıyorum. Bu aynen besin zinciri gibidir bir firmayı çıkartmak veya yoksaymak çok şey değiştirir.
Ferrari dışında diğer firmalardan birisini gereksiz görürseniz ben buradan sizin sadece ferrari avrupada bu kadar başarılı olduğu için savunduğunuzu hiçbir araştırma yapmadığınızı ve yarış tarihi hakkında kazanılan zaferlerden başka birşey takip etmediğinizi anlarım. umarım sizin hakkınızda düşündüklerimde yanılıyorumdur
tekrar iyi akşamlar.

@zafer sidal

Ayakta alkışlıyorum :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

Zafer ;
Ferrari'nin nascar da koşabilecek tasarıma sahip bir aracı yok zaten, nascar yarışları öyle çok matah bir yarışta değil açıkcası, motorlar yüksek hızda daha rahat çalışır zaten ,viraj kabiliyeti de yok bu yarışta , tipik V8'ler, teneke yığınları dönüp dönüp duruyor : ) Yanlış anlaşılmasın belki ben senden daha çok seviyorumdur amerikan üretimi araçları , fakat bu bir ölçü değil , teknolojinin son noktası gerek aerodinamik yapı olsun gerek motor gücü olsun , gerek dayanıklılık olsun Formula 1 yarışları gerçekten bu konuda bir ölçüdür , Mclaren Mercedes'in Ferrari'den teknik bilgi çaldığı haberlerini hepimiz biliyoruz basından , bunlar gerçekten Ferrari'nin ne kadar önde olduğunu kanıtlıyor.24 saat süren Le Mans , Nascar yarışından daha kırıcı , daha fazla dayanıklılık isteyen yarıştır ve Ferrari'nin bu konudaki başarılarını zaten biliyorsun.Şimdi dersin ki Le Mans'ta koşan bir başka canavar Corvette var , bak o konuda haklısın işte var bir şeytan tüyü Corvette'lerde. : )

• Beğen
Tepkiler: zafersidal
@Mehmet Boran

ben ferrariyi kötülemiyorum öyle bir amacım yok sadece çoğu ferrari fanı ferrarileri gerçekten sevdiği için değil, performansını veya dış görünüşünü sevdiği için değil, tarihini bildiği için değil sadece yarış kazandığı için savunuyor bu söylediklerim sizlere değil yanlış anlamayın ama ferrari fanı olduğu halde kurucusunun ismini bilmeyen var bilmek zorunda değil demeyin motorsporları normal sevgiden farklıdır bağımlılık yapar ama gerçekten seviyorsanız yoksa birisi formula 1 de hangi takımı tutuyorsun dediğinde ferrari demek çoğu kişiyi gururlandırır kim derki ben sonuncu olan takımı tutuyorum diye ama o sonuncu olan takımı tutan kişi eğer gerçekten bağlıysa bu spora tuttuğu takım bütün sezon yarış bile bitiremese yinede o takımı tutmaya devam eder;)
ayrıca nascar göründüğünden daha zor bir yarıştır LeMans seisinden sonra en uzun olan yarışlardan birisidir ve motorlar pit dışında asla devir düşürmezler ve bunuda sadece homurtulu bir V8 yapabilir
uzun lafın kısası dünya üzerndeki arabalar hiç bir şekilde ayrılamaz, küçük görülemez, ve yok sayılamaz sadece kendini geliştirebilenler ve geliştiremeyip teknolojiye yenik düşenler vardır
herkese iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Tabiki Arkadaşım neden yanlış anlayım , konuşuyoruz işte fikirlerimizi paylaşıyoruz : ) Birbirimize üstünlük sağlamak değil ki amacımız.

Nascar'da en çok hoşuma giden , iki takımın önde giden aracın arkasına iyice girerek sürtünmeyi arttırması ve önde giden aracın hızını 5-10 km/h düşürmesi , diğer takım arkadaşınında bundan faydalanıp yavaş yavaş öne geçmesi , inanılmaz taktikler söz konusu Nascar'da.

Otomobil ve otomobil üreticilerinin tarihini çok iyi biliyorum bundan şüpheniz olmasın. Hayatım zaten bunlarla geçiyor.

Ford un Avrupa da yarışmama iddiana gelirsek, böyle birşey yok. Ford Avrupa da her zaman vardır ve hala da var. Formula 1 de ingiliz Cosworth Motor atölyesine finansman sağlayarak isim ortaklığına bu yüzden girmiştir. Senelerce Formula 1 takımlarına Cosworth atölyeleri üzerinden motor sağlayarak pazarda bu yolla başarı aramıştır. 70 li yıllar boyunca bu yolla motor tedarikçisi olarak başarılı olmuşturda. Son olarak Jaguar ı satın alarak tamamen kendi fabrika desteği ile Formula 1 de kendisini kanıtlamaya çalışmış ama bu girişim ve ağır başarısızlık onun Motorsporları departmanını neredeyse iflasa sürüklemiştir. Çareyi ise Jaguar takımını elden çıkartmak ve Cosworth ü Formula 1 arenasından çekmekte bulmuştur.

Ferrari nin Amerika da yarışmadığı ve başarıları olmadığıda iddianda ne yazık ki hurafedir. Çünki Ferrari defalarca Amerikan 12 ve 24 saat endurance yarışları olan Sebring ve Daytona yarışlarını kazanmıştır.

Auto Union ve Mercedes Benz in parladığı yıllar Ferdinand Porsche önderliğindeki alman mühendisliğinin Nazi Hükümeti ve desteği ile ön plana çıktığı 1933-39 arası dönemdir. Onun dışında Mercedes Benz in günümüze gelen tarihinde ciddi bir başarı yoktur. 1952 yılında 300 modeli ile gelen 1 LeMans galibiyeti ve 1989 yılındaki Sauber takımının kazandığı zafere motor tedarikçisi olmak dışında ise fabrika takımı olarak pek başarısı yok. Fabrika takımı olarak 1998 ve 99 yıllarında LeMans a otomobil göndermiş ama tester sırasındaki mühendislikten kaynaklanan hatalar sebebi tıpkı 50 li yıllarda GrandPrix lerden çekilmesine neden olan benzer korkunç 2 kaza gerçekleşince takımı yarışlardan çekmiştir. Sadece Alman binek otomobiller şampiyonası olan DTM de bikaç şampiyonluk dışında. Bunun haricinde bu dünya savaşı sonrası dönemdeki açığını 1993 senesinden beri F1 takımlarına motor tedarikçisi olarak kapatmaya çalışmış ve yine Sauber ondan sonra ise McLaren ile olan İngiliz ortaklığı ile biraz kıpırdanmalar olmuşsa da bu yine motor tedarikçiliğinden öte safkan bir başarı olmamıştır.

Audi (Auto Union) de ise durum çok farklı. Audi nin mühendislikteki atılım ve devrimleri Mercedes den çok ötedir. Porsche ile Nazi hükümeti döneminden beri gelen bağ ile Endurance ve ralli lerde büyük başarılar kazanmış, Pikes Peak gibi Amerika yarışlarında da yine büyük ses getirmiştir.

Bunlar anlaşılacağı gibi çok genel ve cila bilgiler. Buraya bütün firmaların tek tek tarihlerini, evliliklerini, ortaklıklarını, başarılarını başarısızlıklarını yazmaya kalksam ne sayfalara nede başka biyere sığar. Kısadan hisse şunu bilmek yeterlidir...Pistlerdeki rekabet herzaman yol gösterici olan rekabettir, sivil otomotiv sanayi bunun senelerce gerisinden gelir. Yani bu işin kitabı önce pistlerde yazılır, bu bütün üreticiler içinde böyledir, buna şüphe duymaya gerek yok. Bu okadar büyük ve ciddi bir rekabettir ki devlet eli ile desteklenen fabrikalar ile özellikle 2. dünya savaşı öncesi gövde gösterisi ve milliyetçilik çatışmalarına dönmüştür. Fransızlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler ve Amerikalılar...Bu dünyadaki globalleşme ve firma evlilikleri ile her ne kadar günümüzde eskisi kadar kanlı bıçaklı olmasada hala süregelen bir rekabettir ve hala yeryüzündeki bütün devlerin karşısında yenilmesi gereken tek isim vardır.:) Bu ismi öyle sanıyorum ki hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu şapkadan tavşan çıkarır gibi bi ilüzyon aldatmacası ile dünyayı sarmış bir yargı değildir takdir edersin ki:)

Ferrari daytona 24hr yarışını sonuncusu 1972 olmak üzere toplamda 4 kez kazanmıştır ve bunların sadece ikisi arka arkaya.
sebring 12hr yarışını ise 12 kez kazanmıştır. bunun dışında avrupa yarışlarının çok benzeri olan bu yarışlar yerine neden nascar a bakmıyorsunuz
ayrıca önceki mesajınızda yazdığınız,...
Yani gerisi palavra, tırı vırı bana göre... sözünüz son yazdığınızla çelişiyor ;)
benim amacım daha öncede söylediğim gibi ferrariyi veya başka bir takımı kötülemek değil sadece diğer otomobil firmalarıda bilinisin ve gereken saygı gösterilsin
Bunlar anlaşılacağı gibi çok genel ve cila bilgiler. Buraya bütün firmaların tek tek tarihlerini, evliliklerini, ortaklıklarını, başarılarını başarısızlıklarını yazmaya kalksam ne sayfalara nede başka biyere sığar. Kısadan hisse şunu bilmek yeterlidir...Pistlerdeki rekabet herzaman yol gösterici olan rekabettir
diğer firmalar olmadan rekabet olmaz ve sizin küçük gördüğünüz diğerleri olmasaydı bugün çok sevdiğiniz ferraride olmıyacaktı

Diğerleri tırı vırı diyorum çünki sadece ticaret ve binek otomobil satışı için bu işin içindeler. Bulundukları seride üstüste başarısızlıklar geldimi kuyruklarını kıstırır başka bir yarış serisine giderler. Ferrari ve benzeri takımlar ise en ağır ekonomik koşullarda bile mücadeleyi bırakmazlar...Tıpkı 80 ler boyunca 90 ların ortasına kadar olan mali açıdan inanılmaz sancılı dönem gibi...Hep oradadırlar ve olacaklarda...Bu benim görüşümdür...

Nascar a söyleyecek hiçbirşey yok çünki son derece basit temeller üzerine oturtulmuş ve kısır bir mücadeleç Tıpkı Drag yarışları gibi göbekli ve iq sü düşük amerikalıları eğlendirmek adına icad edilmiş bir spor.:) Ayrıca nascarda kullanılan araçlar görsel anlamda bildiğimiz binek otomobiller ve bu pazarı hareketlendirmek adına kullanılan bir biçim...Yani binek otomobil satışlarını arttırmak için yapılan bir yarış temelde. Topu topu 3 tane amerikalı üreticinin destek verdiği bir tırı vırı. Ferrari nin, diğer avrupalı yarış atölyeleri yada garaj takımlarının bu dünya ile uzaktan yakından alakası yok, ne işleri var nascar da...? Nascar da ispatlayacak ne var? Ferrari ve benzeri takımlar seri üretim binek otomobil satışımı yapıyorlar..? İnan "Ferrari, Porsche, Bentley vs. vs. Nascar a neden katılmıyor?" diye bir soru çok komik ve abesle iştigal...Kaldı ki Ferrari Nascar a katılmaya kalksaydı Enzo Ferrari mezarından hortlar bütün Ferrari kurmaylarını topa dizerdi heralde:)

Not: ferrari Daytona yı 4 değil 5 defa kazandı: 63, 64, 67, 72, 98

Bu arada yazmayı unuttum, Ferrari Nascar da neden yarışmıyor benzeri bir soruyu, Ferrari Traktör yarışlarında neden yarışmıyor, Kamyon yarışlarında neden yarışmıyor, Superbike da neden yarışmıyor, Dünya binek otomobiller şampiyonasında neden yarışmıyor..gibi sayısız örnekle çoğaltabilirsin bu yaklaştığın mantık üzerinden ki ne kadar saçma olur öyle değil mi?:)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Geri