Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Seleleri geniş yol bisikletleri

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Seleleri geniş yol bisikletleri nerede bulabiliriz veya geniş yol bisikleti seleleri nerelerde satılır?Bel çevrem biraz geniş de. :D

Scudo
Fabrika çıkışı olarak geniş seleli gelen bir yol bisikleti bulabileceğinize inanmıyorum lakin bisikleti satın aldığınız sırada mağazadan beğendiğiniz başka bir sele ile teslim alabilirsiniz.
Size sizin gibi bel çevresi geniş (benimki çok geniş :) ) birisi olarak canınız yanmasın diye geniş sele tercih etmemeniz yönünde olucaktır. Geniş seleler her ne kadar kilolu insanlar için oturma açısından rahatta olsa da pedal çevirmek açısından çok büyük sıkıntı yaratmaktadır. Normal insanlara göre bacaklarımız daha kalın olduğundan bu fark daha da rahatsız etmektedir. Size tavsiyem şortunuzun içine giyeceğiniz pedli bir tayt ve normal sele ikilisi yonunde olucaktır.

• Beğen
Tepkiler: Harun.
@yalcin yetgin

Bu öneriye ben de katılıyorum. :in:

İlaveten bir öneri daha : normal yol bisikleti selesine jelli kılıf takıp alışana dek o şekilde de kullanabilirsin.. ;)

Yol bisikletinde geniş sele kullanılmaz daha doğrusu uzun yol kat eden hiçbir bisikletci geniş sele kullanmaz.Çünkü bir süreden sonra çok rahatsız eder.Ölçünüze tam uyacak ince bir sele almalısınız böylesi daha konforlu

• Beğen
İniş esnasında ayağa kalkıp vücudu hafif geriye atmak iyidir.
Lakin geniş seleler bacakların iç kısmına takılıyor..

Seleye; bir koltuktan çok, dayanma taburesi muamelesi yapmak gerekiyor bence.

• Beğen
Öne eğilip sürüyorsanız dar sele kullanmanız gereklidir.Geniş seleler dik oturumlu bisiklet ve sürüşler içindir.

• Beğen
Geri