sele kılıfı almak istiyorum, çünkü malumunuzdur ki uzun süreli kullanımlarda arka kısımda makat bölgesinde oturmaya bağlı olarak ağrılar oluşuyor. sele almak istiyorum fakat karar veremedim. o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
merhaba sele kılıfı yerine daha rahat edeceğiniz bir sele almak daha mantıklı çünkü sele kılıfı seleyi iyice kalınlaştırdığı için bir süre sonra o da rahatsız etmeye başlar tavsiyem özellikle deneyerek yeni bir sele almanız olur
@mfurkanates arkadaşımıza katılıyorum. Şu anda kullandığım sele taş gibi denecek kadar sert fakat ergonomik. Uzun sürüşlerinizde kaliteli bir pedli tayt ile sorunsuzca kullanabilirsiniz.
Ben üç sene önce filan almıştım dekatlondan, çözüm olmadı hiç.. İyi bir sele ve pedli tayttır almak ve tabi ki daha da önemlisi, sürekli sürmek lazım ki popo alışsın. Bende brooks ve pedli tayt var, bir kaç ay sürmeyince o bile fayda etmiyor.
@mechist ben şu an fizik gobi xm kullanıyorum 4-5 saatlik sürüşlerde daha önceki selelerimde(ritchey wcs,pro turnix,ritchey pro) olduğu gibi sıkınıtılar yaşamadım (sele daha 1 aylık ) merlinden almıştım brookslar bir çok seleye göre çok iyi rahat ama bi o kadarda nazik seleler alışması için uzun süre kullanılması gerek (200-300 kilometreyle alışmıyor bilginize ) seleyle ilgilenmek gerek.Arkadaşlarınızda olan seleleri bir deneyin sizi rahatsız etmeyen bir model bulunca onuda alabilirsiniz her insanın anatomisi farklı olduğu için size direk bir model söyleyemiyorum ama işi sele yapmak olan firmaların(selle italia,fizik,prologo,brooks vb.) selelerini deneyip almanızı şiddetle tavsiye ederim