Scudo Sports

Sele Çözümü Yardım

adilmusazafer

Forum Demirbaşı
Tepki
238
İsim
Adil Musa ZAFER
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bisikletim Carraro Force 330. Bisikletten gayet memnunum. fakat, selesine kılıf da takmama rağmen 2 saatlik bir sürüş yaptım seleyi de direksiyonla doğru orantılı ayarladığımı sanıyorum ama cidi ağrılar oluştu. Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum..

Saygılar..

Scudo
foto atabilirsiniz ayrıca kadro boyu yanlış olabilir.yanlış sele seçimi yapmış olabilirsiniz.başka aklıma gelen yok .

Bu konuda forumdan öneri almak inanın pek doğru değil.

Doğru seleyi deneyerek, mümkünse uzun sürüşlerde deneyerek bulabilirsiniz ancak. Bu da açıkçası zaman alabiliyor.

Aynı seleye "Hayatımda kullandığım en rahat sele." ve "Hayatımda kullandığım en rahatsız sele." yorumları yapılabiliyor.

Forumda eminim 10 kere sele değiştiren kişiler vardır.

Şu an elimdeki tek resim bu.. Sele orjinal selesi üzerinde geniş kılıf var..

@Mustafa Y. kesinlikle katılıyorum. Yaklaşık 1 saattir gerek forumda gerek internette yaptığım araştırmalarda, net bir çözüm bulamadım. Trabzondayım. Burada öyle çok donanımlı yedek parçalı bir bisikletçi de yok. O yüzden bilenlere bir danışayım dedim..

@mehmet ulaş yüklendi galiba resim. elimdeki şu an tek resim bu1.jpg

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    73,9 KB · Okunma: 12
Bisiklet üzeründeyken demiştim :D

fotoğraftan anladığım kadarıyla selenizi çok alçak kullanıyor olma ihtimaliniz var. selede otururken ayaklarınızın yere basmaması gerekiyor. sele üzerine vücudunuzun tüm ağırlığıyla oturmak için değildir. gerekli yükseklik ayarını yaptığınızda seleye uygulanacak ağırlık azalacaktır. selenin çok alçak olması diziniz için de son derece zararlı. bisikletin geometrisinde vücudunuza göre gerekli değişiklikleri yapmadan parça değişimi yoluna gitmeyin. paranıza yazık edersiniz.

@ozgur908 haklı olabilirsiniz. Bu resim dün akşama ait. Ergonomik yüksekliği kendimce bulmaya çalışıyordum. Yukarıda da denedim aynı sonucu aldım. Kılıftan da memnun değilim açıkçası pedallarken sağa sola kayıyor. Ama orjinal selesinde de ( SeleSELLE ROYAL 2058HRN ) hiç pedallamadım çok ince göründüğü için..

sağa sola kayması da ağrı yaratıyor olabilir hep bir taraf üzerine oturuyorsanız. açıkçası sele kılıflarının ben normal seleye oturmaktan daha kötü olduğunu düşünüyorum

Havalar bozdu kılıfı çıkartıp sonuçlarına bakacağım.. Bu işi çözmem lazım bisikletten bu yüzden soğumak istemiyorum..

image.jpg image.jpg Kilif buyuk surerken oynama yapiyor. Orjinal koltuguyla da surdum degisen bisey yok. Agrilar devam etmekte. Seleyi buyuk bir seleyle degisip bu kilifi kullanmayi dusunuyorum. Sizin onerileriniz nelerdir?

@adilmusazafer dostum selede oturunca yere sadece ayak uçlarının temas etmesi gerekir oda ucu ucuna yani..alçak olursa çok dik bir açıyla bütün vücut ağırlığın direk seleye biner buda ağrı yapar seleni ayarla olmadı gidonuda ayarla selede otururken dik dur parmak uçlarn deysin sadece gidona bu şekil basit bi ayarla dene bakalım nasl sonuç alcaksın..ama sele gidondan az bişeyde olsa yüksek olmalı her zaman..

@adilmusazafer KAdro boyu kaçtır?Sizin boyunuz kaç cm? Sele borusu boyu bana da düşük gibi geldi.Boyum 178-179 buyrun benim sele boyum.

http://s4.postimg.org/6ip4l5hy5/1525471_374458222698549_1374144801_n.jpg

Oncelikler cevaplariniz icin tesekkur ediyorum.. Bir pedali dik konumda tutup diger ayagimin parmak ucuyla temas sonucunda da netice alamadim. O yuzden en son boyle denedim. Boyum 1.74 kilom 100 kadro boyu ise 1.1/18" ciddi agrilar cekiyorum. Dun kendi kilifimi ng650 bisikleti olan bi arkadasimin koltuguna taktim onda daha rahat ettim. Galiba daha genis sele almam gerekiyor

@adilmusazafer Paylaştığım fotoğrafta görünen sele 4. selem.4.'de bana göre olanı denk getirdim.Bildiğin kıytırık whistle sele.

Su an actim izliyorum..

@Barış TURAN bisikletin selesi selle royal ve aşırı sert sanki demire sadece bi plastik yama koymuşlar ve ince bir sele. Biraz kilolu olduğum için sanıyorum geniş bir sele tercih etmem gerekiyor. Dün ng 650 ye kılıfı taktıktan sonra bu kanıya vardım

@adilmusazafer Kişiye göre değişiyor sele durumu.Şu an kullandığım sele sert.Zamanında deneme amaçlı abimin jel kılıfını takmıştım müthiş rahatsız etti.

arkadaşınızın bisikletiyle kendinizinkini yan yana koyup sele uzunluğu, açısı, ileri-geri ayarlarını yakınlaştırmaya çalışın.seleyi yükseltme konusunda tedirginseniz bunu yavaş yavaş yapıp birkaç hafta içinde olması gereken yüksekliğe ayarlayabilirsiniz.arkadaşınızla seleleri takas edebiliyorsanız bir süre öyle kullanın belki gerçekten seleyi değiştirmeniz gerekiyordur. yeni bir bisiklet kullanıcısı olduğunuzu da hesaba katarsak uzun süredir bisiklet kullanmayan biri daha sonra bisiklete bindiğinde kasıklarda ağrıyla karşılaşır. kısa bir süre içinde ilgili kaslar güçlenir ve o ağrı ortadan kalkar. kilonuzdan bahsetmişsiniz.fazla kilolarınız da bu baskıyı arttırıyor muhtemelen. bisiklet üzerindeki duruşunuz ve tekniğiniz geliştikçe sorunlar yavaş yavaş ortadan kalkacak. yeter ki bisiklete küsmeyin ve tekniğinizdeki hataların alışkanlık haline gelmesine izin vermeyin.

tekrar hatırlatma ihtiyacı hissediyorum. sele koltuk değildir. vücut ağırlığınızın çoğunu bacaklarınız taşımalı. seleyi sadece bisikletinizi dengelemek ve bacaklarınıza binen yükü hafifletmek için kullanın. ilk bakışta korkunç ve yorucu gelebilir ama zamanla farkına bile varmadan alışırsınız. birçok insan süngeri bile olmayan seleler kullanıyor. bir de sürüşe başlamadan önce ısınma ve esneme hareketleri yapmanızı tavsiye ederim.

@ozgur908 seleyi degistirdim ve muthis bir sekilde rahatladim.. Kilifa da gerek kalmadi su an koltugu cekemedim. Yine Selle Royalin yayli bir selesini aldim kisa zamanda resmini atarim . Cok rahatladim.. Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim image.jpg

@adilmusazafer
selenin fotoğrafını internette gördüm. şu an için gayet mantıklı bir tercih yapmışsınız. memnun kalmanıza çok sevindim. yine de ilerleyen zamanlarda bisikletinize alıştıkça ve kaslarınız güçlendikçe daha sportif ve performansa yönelik bir sele tercih edebilir (belki daha az konfor ama daha güçlü pedallama) ya da ilk selenizi kullanmayı seçebilirsiniz. internetteki kaynaklardan sürüş tarzı ve geometriye yönelik bilgiler okursanız bisikletinizi daha performanslı kullanıp alacağınız zevki katlayabilir ve bisikletinizi daha çok sevebilirsiniz. bol bol videolar seyredin. öğrenmenin ve uygulamanın sonu yok. kaskınız kafanızda, gözünüz yolda olsun. bol pedallar....

Geri