Scudo Sports

Sele Boyu

İ.Deniz

Daimi Üye
Tepki
47
Bisiklet
Sedona
Merhaba bisiklet forum ailesi. 8 aylık Sedona 920'ye sahibim. Yavas yavas dizde ağrı oluşmaya başladı. Normalde pedal aşağıda iken bacak dik bir şekilde durmalı ama bende hafif bi kırılma oluyor. Seleyi daha yukarı çıkarırsam maksimum çizgisini geçecek. Bisiklet 29 jant 19 kadro. Boyum 1.90 bacak boyum 1.07 nasıl bi çözüm bulabiliriz ?

Scudo
Daha uzun bir sele borusu işinizi görecektir diye düşünüyorum

dizdeki ağrı düşük kadansta ağır viteste gitmekten olabilir. dizde kırılma olması normal

(link)

Kadro boyu küçük size hocam, sele borusunu çok fazla dışarı çıkarırsan kırılıp bükülebilir. Çözüm kadro boyunda. Ayrıca dizlerde ağrı varsa çok zorlamış olabilirsin ki bu da dizlerde bir sorun oluştuğu anlamına geliyor bir doktora göstermekte fayda var, ben çok zorladığımdan tendonları koparmıştım bir kaç ay çok fazla bisiklet sürmedim iyileşti. Daha kötüsü olmamıştır umarım.

'29 jant bisiklet.kalın teker MTB Kullanmak zaten zorlayıcıdır.Büyük ihtimal düşük kadansda da sürdünüz ve eklemleri daha da zorladınız.Bence,Ya ince teker şehir bisikletine geçip sakin sürüş yapın ya da bisiklete bir süre ara verin,Yoksa her sürüş eklemlerinize daha çok hasar verecektir.İhmale gelmez.

eğer uzun bi sele borusu kullanmak isterseniz lütfen boruyu alırken dikkat sağlam bişey almaya dikkat edin benim başıma geldi kadronun içinde kaldı borunun yarısı şansa yazlıktaki kullanılmayan bisikletlerdendi

@İ.Deniz

Hafif kırılma olmalı zaten. Olmazsa, kalçanız pedala her basışınızda sağa sola hareket eder, bu da eklem ağrılarına sebep olabliir.

http://highschoolmtb.co.za/sites/highschoolmtb.co.za/files/Saddle%20height_0.gif

Geri