Scudo Sports

Sele borusu hakkında

Merhaba herkese

Kron FD 500 model katlanır bisikletim var. Sele borusu alacağım ancak çapını bilmiyorum :(
31,6 çapında sele borusu aldım ancak küçük geldi.
Hangi sele borusunu alacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Hem çap hem uzunluk...

Şimdiden teşekkürler

Scudo
@metehand sele borusunu cikardiginizda alt kısımda hem boru uzunluğu hem de çapı yazmasi gerekiyor, baktınız mi?

Çapı yazmiyorsa da cetvelle olcebilirsiniz ama tahminimce 34.9 çıkacaktır.

@amasseia
Sele borusu hiç yok elimde. Metre ile ölçtüm 31,6 aldım ama mm o kadar ince hesap ki tutturamadı. 3,2 cm geliyor.
31,6'dan bir tık büyük hangi çap vardır acaba ?

@metehand

Katlanır bisiklet sele boruları normalden daha uzun oluyor. Kron nasıl bir kalınlık tercih etmiş bilmiyorum. Öğrenmeden de sipariş vermemek lazım. 33.9 mm gibi kalınlıkta borular da var. Örneğin;

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba herkese

Kron FD 500 model katlanır bisikletim var. Sele borusu alacağım ancak çapını bilmiyorum :(
31,6 çapında sele borusu aldım ancak küçük geldi.
Hangi sele borusunu alacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Hem çap hem uzunluk...

Şimdiden teşekkürler

Kron musteri hizmetlerini arayarak sorabilirsiniz.

IMG_20210326_100147.jpg

@metehand 31.8 de var ancak olcemiyorsaniz ya da tam emin degilseniz üretici firma ile irtibata geçiniz.

Ya da bisikletciye gidersiniz, ölçer ve ona göre katlanir bisiklet selesi verir tabii elinde varsa.

Selamlar, karbon sele borusu kullanan arkadaşlardan tavsiye ve yorum rica ediyorum.

Titreşim açısından hissedilir bir fark olacak mıdır?
Iyi ki değiştirmişim diyeceğim bir revizyon olur mu?

Şimdiden teşekkürler:)

Selamlar, karbon sele borusu kullanan arkadaşlardan tavsiye ve yorum rica ediyorum.

Titreşim açısından hissedilir bir fark olacak mıdır?
Iyi ki değiştirmişim diyeceğim bir revizyon olur mu?

Şimdiden teşekkürler:)
Aynı soruyu ben de soruyorum?😉

@_Madmexx _ Yok ya, sanmam. Dışarıdaki kısmı kaç cm şey ki zaten, ne kadar bir süspansiyon sağlayabilir. Esneme aralığı 1 milimetreyi bile bulmaz. Zaten zemin bozukluklarını bisikletin daha çok ön kısmı sönümlüyor, karbon maşa kullanmak da o yüzden avantajlı. Ama sele borusuyla sönümleme sağlamak... Hiç sanmıyorum.

@_Madmexx _ Yok ya, sanmam. Dışarıdaki kısmı kaç cm şey ki zaten, ne kadar bir süspansiyon sağlayabilir. Esneme aralığı 1 milimetreyi bile bulmaz. Zaten zemin bozukluklarını bisikletin daha çok ön kısmı sönümlüyor, karbon maşa kullanmak da o yüzden avantajlı. Ama sele borusuyla sönümleme sağlamak... Hiç sanmıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Açıklamanız gayet mantıklı. Bozuk bir yolda eller zangır zangır titrerken, seledeki sarsıntıyı hatırlamıyorum bile.:kötü:

Ağırlık dışında, konfor açısından çok tercih edilen bir iyileştirme olmadığını düşünüyorum an itibarıyla...

Gereksiz bir harcama yapmayalım o zaman:harika:
Ayrıca, forumda da pek kullanan arkadaş yok herhalde, yorum gelmediğine göre:D

bisikletle gelen alüminyum enrico 27.2 sele borusundan ritchey karbon 27.2 sele borusuna geçtim. Söküp takarken her ikisini de elime alıp "hakikaten hafifmiş yaa" tepkisi dışında birşey hissetmedim. 😀
Sırt çantama 1 pet şişe şu daha koyunca aradaki fark yalan oluyo... Anatominize uygun sele seçimi daha öncelikli gibime geliyor.
Gravel bisikletim var sele borusundan öte sele değişince pek çok şey değişti anında +20km
Bu arada Pro Stealth 142 mm 205 gr sele kullanıyorum. (Sponsor almadım reklam değildir)

Rockrider Explore 500 için sağlam ve açı ayarının mümkün olduğu bir sele borusu önerir misiniz?

Rockrider Explore 500 için sağlam ve açı ayarının mümkün olduğu bir sele borusu önerir misiniz?
Hepsinde açı ayarı mümkün, yine hepsi neredeyse aynı sağlamlıkta:
(link)
(link)
(link)

Buradakiler biraz daha üst sınıf: (link)

31.6 çapta daha güzel sele boruları var ama Decathlon 27.2 kullanma konusunda takıntılı.

• Beğen
Tepkiler: Xantern
Hepsinde açı ayarı mümkün, yine hepsi neredeyse aynı sağlamlıkta.

Buradakiler biraz daha üst sınıf.

31.6 çapta daha güzel sele boruları var ama Decathlon 27.2 kullanma konusunda takıntılı.
Öneriler için teşekkür ederim. Ben 115 kilo civarında bir insanım ve boyum 1.87 olduğu için seleyi yüksekte kullanıyorum. Bu iki etken zaten sele borusunu hayli zorluyor. Ekstradan bir de tek teker ile ilgileniyorum, bisikleti sürme amacım bu.

Bisikletçiden no name bir 450 TL'lik sele borusu almıştım, alüminyum ve açı ayarına izin veren bir model. 1 günde yamuldu, Allah'tan kırılmadan fark ettim. Alüminyum, çeliğe kıyasla daha rahat kırılır diyorlar. Doğru mudur? Satın aldığım ürün alüminyum diye mi yamuldu, adi diye mi?

Vücüt özelliklerim ve kullanma tarzımı göz önünde bulundurduğunuz vakit, önermiş olduğunuz alüminyum sele borusunun bana dayanabileceğini düşünür müsünüz? Teşekkür ederim.

Öneriler için teşekkür ederim. Ben 115 kilo civarında bir insanım ve boyum 1.87 olduğu için seleyi yüksekte kullanıyorum. Bu iki etken zaten sele borusunu hayli zorluyor. Ekstradan bir de tek teker ile ilgileniyorum, bisikleti sürme amacım bu.

Bisikletçiden no name bir 450 TL'lik sele borusu almıştım, alüminyum ve açı ayarına izin veren bir model. 1 günde yamuldu, Allah'tan kırılmadan fark ettim. Alüminyum, çeliğe kıyasla daha rahat kırılır diyorlar. Doğru mudur? Satın aldığım ürün alüminyum diye mi yamuldu, adi diye mi?

Vücüt özelliklerim ve kullanma tarzımı göz önünde bulundurduğunuz vakit, önermiş olduğunuz alüminyum sele borusunun bana dayanabileceğini düşünür müsünüz? Teşekkür ederim.
İşin içine akrobasi girince her şey değişir. Sonuçta sele borusu bir yana, kadronun bile dayanamadığını görüyoruz, sarı site çatlak MTB kadrosu dolu. MTB'ye yönelik ürün satan yerlere özel sele borusu sorulabilir.
Sele borusu aşırı dışarıda olduğunda sele dikmesinin çatlaması ihtimali de çok yüksek.

• Beğen
İşin içine akrobasi girince her şey değişir. Sonuçta sele borusu bir yana, kadronun bile dayanamadığını görüyoruz, sarı site çatlak MTB kadrosu dolu. MTB'ye yönelik ürün satan yerlere özel sele borusu sorulabilir.
Sele borusu aşırı dışarıda olduğunda sele dikmesinin çatlaması ihtimali de çok yüksek.

Anladım. Peki çelik sele borusu önerisi yapabilir misiniz?

Piyasadaki çelikler genelde bu tip adaptör isteyenlerden: (link)
Bunun gibi eski birkaç tane gördüm ama satışta değil: (link)

Screenshot_20241001_174104_com.android.chrome.jpg

Şunu öneririm. Suspansiyon olduğu için akrobasi de daha iyi darbeyi emer. Kırılma yapmaz.

• Beğen
Önerileriniz için teşekkür ederim. @Sinyor @Spartiat

Şu bisikletçi ile görüştüm. 450 TL'ye sattığı alüminyum sele borusu 1 günde yamulan bisikletçi. Ben senin tek teker yaptığını bilmiyordum, senin çelik boru da yamulur, 1-2 ay anca dayanır vb. vb. boş laflar.

Salcano Hector gibi dandik bir bisikletle 2-3 sene tek teker yaptım. O kadar yukarıda kullandım ki sele borusunu, bisikletin kadrosu yarıldı. Yine de sele borusu sapasağlamdı. Adama ne kadar söylesem de boş, hâlâ seninki de 1-2 aya yamulur kırılır diyor. Türkiye'de gerçekten kaliteli esnaf bulmak zor, bisikletçiler de iyi değil. İşini iyi yapan yer bir elin parmağını geçmez. 450 TL'ye sattığı malı belki 100 TL'ye alıyor...

Dostlar, ben çelik sele borusundan devam edeceğim. Alüminyuma karşı bir ön yargı, korku oluştu. Açı ayarına izin vermesini geçtim, adamakıllı çelik sele borusu bulmak bile zor piyasada.

İleriki vakitlerde açı ayarı gibi bir nimete sahip olmak için risk alıp alüminyuma geçmeye karar verirsem @Sinyor hocamın paylaşmış bulunduğu amortisörlü borulara bakacağım. Tekrar teşekkürler, hayırlı akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Geri