metehand
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Metehan DÖKER
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Katlanır
Merhaba herkese
Kron FD 500 model katlanır bisikletim var. Sele borusu alacağım ancak çapını bilmiyorum![]()
31,6 çapında sele borusu aldım ancak küçük geldi.
Hangi sele borusunu alacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Hem çap hem uzunluk...
Şimdiden teşekkürler

Aynı soruyu ben de soruyorum?😉Selamlar, karbon sele borusu kullanan arkadaşlardan tavsiye ve yorum rica ediyorum.
Titreşim açısından hissedilir bir fark olacak mıdır?
Iyi ki değiştirmişim diyeceğim bir revizyon olur mu?
Şimdiden teşekkürler![]()
@_Madmexx _ Yok ya, sanmam. Dışarıdaki kısmı kaç cm şey ki zaten, ne kadar bir süspansiyon sağlayabilir. Esneme aralığı 1 milimetreyi bile bulmaz. Zaten zemin bozukluklarını bisikletin daha çok ön kısmı sönümlüyor, karbon maşa kullanmak da o yüzden avantajlı. Ama sele borusuyla sönümleme sağlamak... Hiç sanmıyorum.
Hepsinde açı ayarı mümkün, yine hepsi neredeyse aynı sağlamlıkta:Rockrider Explore 500 için sağlam ve açı ayarının mümkün olduğu bir sele borusu önerir misiniz?
Öneriler için teşekkür ederim. Ben 115 kilo civarında bir insanım ve boyum 1.87 olduğu için seleyi yüksekte kullanıyorum. Bu iki etken zaten sele borusunu hayli zorluyor. Ekstradan bir de tek teker ile ilgileniyorum, bisikleti sürme amacım bu.Hepsinde açı ayarı mümkün, yine hepsi neredeyse aynı sağlamlıkta.
Buradakiler biraz daha üst sınıf.
31.6 çapta daha güzel sele boruları var ama Decathlon 27.2 kullanma konusunda takıntılı.
İşin içine akrobasi girince her şey değişir. Sonuçta sele borusu bir yana, kadronun bile dayanamadığını görüyoruz, sarı site çatlak MTB kadrosu dolu. MTB'ye yönelik ürün satan yerlere özel sele borusu sorulabilir.Öneriler için teşekkür ederim. Ben 115 kilo civarında bir insanım ve boyum 1.87 olduğu için seleyi yüksekte kullanıyorum. Bu iki etken zaten sele borusunu hayli zorluyor. Ekstradan bir de tek teker ile ilgileniyorum, bisikleti sürme amacım bu.
Bisikletçiden no name bir 450 TL'lik sele borusu almıştım, alüminyum ve açı ayarına izin veren bir model. 1 günde yamuldu, Allah'tan kırılmadan fark ettim. Alüminyum, çeliğe kıyasla daha rahat kırılır diyorlar. Doğru mudur? Satın aldığım ürün alüminyum diye mi yamuldu, adi diye mi?
Vücüt özelliklerim ve kullanma tarzımı göz önünde bulundurduğunuz vakit, önermiş olduğunuz alüminyum sele borusunun bana dayanabileceğini düşünür müsünüz? Teşekkür ederim.
İşin içine akrobasi girince her şey değişir. Sonuçta sele borusu bir yana, kadronun bile dayanamadığını görüyoruz, sarı site çatlak MTB kadrosu dolu. MTB'ye yönelik ürün satan yerlere özel sele borusu sorulabilir.
Sele borusu aşırı dışarıda olduğunda sele dikmesinin çatlaması ihtimali de çok yüksek.
Piyasadaki çelikler genelde bu tip adaptör isteyenlerden: (link)Anladım. Peki çelik sele borusu önerisi yapabilir misiniz?