Scudo Sports

Selam arkadaşlar, yol bisikleti seçimi

Bu videoları fat bike'ın dayanıklılıklarını bir nebzede olsa gösterebilmek adına yükledim. Ben zaten agresif olarak downhill inişi yapabilecek kondüsyona ne de freeride yapabilecek tecrübeye sahibim.
Fat bike'ı mtb'lerden ayıran tek özellik lastiklerinin kalınlığı (36 inch olması) Avrupa,özellikle Amerika'da bir hayli revaçta bir bisiklet . Full carbon olan modelleri,tur için dizayn edilenleri ve ikinci videoda belli olacağı üzere freeride kadroları için üretilmiş teker sistemlerine kadar mevcutlar.

sonuçta dünyada mtb katagorisinde geçiyorlar. Malesef bizim türk firmalar sanırım çinlilerden özenerek kar bisikleti olarak telaffüz etmişler.

Scudo
Evet kar ve plaj bisikleti diye satıyorlar. Hayırlı olsun, uzun süreli lastik deneyimini merak etmekteyim, yere değen yüzey daha fazla, bizim şehir bisikletlerinde zırhlı ve dirençli lastikle çözüyorsun işi de bunlarda nasıl oluyor bilmiyorum, bolca yama ve birkaç tane yedek iç lastik de alırsan iyi olur.

@Spook bence siz herhangi bir grupbsurusune gidin bir tane yol bisikletini odunc alip 2 dakika sürün. Böylece kafanizdaki sorular yanit bulmus olur.

Anadolu yakasindaysaniz bekleriz...

valla bende cyclecross var. bisikleti aldıgımda cyclecross oldugunu bile bilmiyordum. yarış bisikleti sanıyordum. sahibinden üzerinden maceralı bir şekilde bisikleti aldım. 2-3 ay kullandıktan sonra şans eseri bisikletimin cyclecross oldugunu öğrendim.

çünkü bisiklet aldıgımda üzerinde 23mm lastikler vardı. böyle ince lastikle ve drop barlı bir göve yarış bisikletinden başkası olamazdı. neyse sonra araştırdım aradaki fark nedir diye. cyclecross kadro daha sağlam ama daha ağırmış.. benim bisiklet 9 kg.. tabi kadroda yarış bisikletine göre geometrik farklar var. birde fren sistemi değişik. bende v fren var ama disk frenli cyclecrosslar görmüştüm. mesela benim grupsetler 105di. dedim frenleri de 105 yapayım. (tektro diye bir marka var) sonra baktım ki yol freni benim fren sistemine uymuyor.
tüm herşeye rağmen bisikleti çok sevdim.
siz sadece neyle mutlu olacağınızı düşünün.

Merhaba Ozan K. Önerine tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Malesef Avrupa yakasındayım. Bulunduğum semtler konumu itibarı ile dağ bisikleti ve türevleri için uygun. Kiralanan bisikletler de bu yüzden dolayı enduro,mtb üzerine. Fat Bike deneme şansınada sanırım bu yüzden eriştim. Yol bisikleti aklımda yoktu fakat göktürk bisiklet yolunda yol bisikleti kullanan insanları görünce (yanımdan süzülüp sessiz-sessiz gitmeleri ve yaş itibarı ile benim yaşımda ve üstü olmaları ve forumda arkadaşların yazdıklarını okumam,fat bike'ın ktm modelini değilde,salcano muadilini spariş etmemden ötürü bütçemin artması gibi nedenlerden ötürü bir bisiklet alma kontenjanım daha doğdu ve yol bisikletine odaklandım.

srdmrs,evet haklısınız insan kendisini ne ile mutlu ediyorsa altında da o olmalı.Sonuçta beklentisinin bilincinde olup ona göre karar verdiğinde bir nevi doyuma ulaşıyor.

Beni şu an tek endişe ettiren konu forumda salcano üzerine okuduklarım. denediğim bisikletçide mevcut olanında bir sorun yoktu hatta beklentilerimin üstündeydi diyebilirim. Fakat deneme turu olduğu için 1 ya da 2 km anca sürmüşümdür elbette bu kadar km ve zaman diliminde teknik detayları anlayabilmem (pratik olarak tecrübelide değilim) imkânsız. Türkçemizde bir deyim vardır,"Paramız ile rezil olmak" bu durumu yaşamaktan herkes gibi bende çok çekmiş birisi olarak bir daha başıma gelmemesi tek temennim.

Sparişi (kapora) çarşamba günü verdim. Bayi,Cuma günü (bugün) büyük ihtimal elimize ulaşır dedi. Ben beklentimi büyük tutup hayal kırıklığı yaşamamak adına elime ulaşması bakımından hafta sonuna kadar müddet tanıdım kendime. Eğer bir aksilik olursa gittiğim bisikletçide alternatif olarak, ktm'nin 27.5 inch teker dağ bisikleti,meridia'nın city bike'ı bir de sedona istanbul var. Umarım bir aksilik olmaz,fakat olursa gerçekten benim adıma zor bir seçim olacak çünkü bu seçeneği hiç düşünmedim.

Geri