Scudo Sports

Şehirlerarası turlar için lastik önerileri

sizce marathon 1.50 yada 1.75 mi yoksa maxis overdrive protect mi hangisini almalıyım?

Scudo
Yeterince marka, model tavsiyesi yapılmış. Benim diyeceğim ise eğer genel Türkiye Karayolları için konuşyorsak 26x1.75 en uygun tur lastiği ebatı olacaktır. Şuan 26x1.50 marathon kullanıyorum, 26x1.75'lere göre hissedilir biçimde yoldaki küçük taşları bile hisseder oldum. Optimum konfor ve hız için 1.75 en uygun tercih olacaktır ;)

@bisikletcanavari

aslında bu konuyu açalı çok oldu ama bütçe yetersizlikleri dolayısıyla bu iki lastiğe karar vermek zorundayım protect ucuz ama hakkında fazla yorum göremedim peki marathon 1.75 ioverdrive protectle karşılaştıracak olursak?patlama dayanıklılık yoltutuş arazi açısından falan?

@OzzYMKL

Patlama dayanıklılığı konusunda daha net bir yorum yapabilmek için marathon serisinin hangi modelini tercih listenizde bulundurduğunuz önemli. Benim bildiğim marathonlarda iki farklı patlak koruma sistemi var. Sözü edilen maxxisin lastiği hakkında herhangi bir bilgim yok fakat yol tutuş ve arazi açısından eğer lastiğin su kanalları varsa ve 1.75 kalınlık seviyesinde ise asgari yol tutuşunu size sağlayacağına inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: OzzYMKL
@bisikletcanavari

zaten 1.50 yi bulamadım mecburen 1.75 olacak alacak olursam

Ben schwable maraton 1.5 ' i yakalsık olarak 4 aydı kullanıyorum sehir ıcı ve sehırler arası yollarda ,ve cok memnunum .Yol tutusu ıslak ve kuru asvaltta da sorun yaratmıyor .Ben erdoganlarbisiklet'ten almıstım oraya sorabılırsınız.

Maxxis Overdrive Maxxprotect inanılmaz yol tutan bir lastiktir, genişliği 1,75 tir.

Merhabalar,

Epey lastik tavsiye edilmiş ancak ıslak zeminde, uzun yol için konforlu, sessiz, katlanabilir, sınıfına ve sunduğu özelliklere göre oldukça hafif, patlamama direnci yüksek, yuvarlanma direnci düşük olan "Schwalbe Marathon Supreme" çok iyi bir seçenek olacaktır.

Bunun yanında " Continental Travel Contact " te tercih edilebilir. Ancak kullandığım bu lastik ile çok sert ve kısa yanaklarından da dolayı konforu "Schwalbe Marthon Supreme"e göre daha az. Ek olarak,bisiklet ile 470.000 km yol yapmış Tilmann Waldthaler'in de dünya turunda geçen yıla kadar tercih ettiği lastiklerdi.

• Beğen
Arkadaşlar önerilerimiz bir yol lastiğinden ziyade bir tur lastiği olmasına özen gösterelim. Yani performans ve ağırlık bir miktan 2. planda kalıyor. Dayanıklı yapı ve yeterli yol tutuşu ön planda....

Tabii şehirlerarası performans turundan bahsediyorsak işler çok değişir. ;)

• Beğen
maxxis overdrive ile 1000 km yol yaptım yol tutuşu çok iyi ıslak kuru fark etmiyor,su oluğu bulunmakta hybrid bir lastik gayet memnunum

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim şuan izmirdeyim bisikletçilerin genelinde maxis overdrive protect(kevlar) var ve fiyat 45 tl marathon 1.50 ona göre biraz daha pahalı zaten bulamadım yarın karşıyaka tarafarınada bakacağım.

@bisikletcanavari

Merhabalar,

Elbette yazmış olduklarınız çok doğru, ancak Marathon Supreme bütün özellikleri barındıran yol bazlı bir tur lastiğidir.

Schwalbe'nin kendi resmi sitesinden alıntı:

"Exceptional. Outstanding. The best. A touring tire that can do everything."

Linki buradadır:

(link)

Bikeradar yorumu:

(link)

Ancak belirtilmiş olduğu gibi durabilite turdaki en önemli husus. "Marathon Supreme"in yanında önermiş olduğum diğer lastik ise bisikletle 470.000 km. dünya turu yapmış bir kişinin tercihi. Bu da yol bazlı bir tur lastiğidir.

• Beğen
@supreme

ama ben overdrive protect i bütçe ve marathon 1.50 yi bulamadığım için tercih ediyoeum yoksa supereme ve xr en süper lastikler superemenin xr den farkı biraz daha yol için tasarlanmış olması zaten

• Beğen
Tepkiler: supreme
Dün sağlam bir yaz yağmurunun içinde göle dönüşmüş asfalt yol kenarında 20 km kadar sürüş tecrübem oldu. Marathon 1.50'ler hakkında ıslak zeminde oldukça iyi yol tutuşu sağladığını söyleyebilirim. Su tahliyesini çok güzel yapıyor. açıkçası bu kadar yüksek zemin tutuşu beklemiyordum. Lastiği ellediğimde hamur un yumuşaklığından bu kadar iyi tutuşunun olmasının normal olduğunu anladım. Ama küçük bir ayrıntı varç Yaz yağmuru sebebiyle su ılıktı. Belki suyun bu sıcaklığının lastik hamurunun sertliğine etkisi vardır ;) Kışın bu kadar iyi sonuç alınamayabilir.

@bisikletcanavari

sıcak lastiğin tutuşunu farkettirir ama o suyun sıcaklığının o kadar farkettireceğini sanmam. bu arada 1.50 satana nereler var yda 1.75 45 50 arası fiyatta erdoğanlar yaz sezonu olduğu için biraz pahalı sanırım

Geri