Şehir ve tur bisikleti için önerilerinizi bekliyorum

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
Öncelikle herkeze merhaba önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim;

Bu yaz abimle istanbul-izmir turuna çıkıcaz kendim için 1500-tl,abim için 1000-tl bütçe ayırdık

Bisiklet önerilerinizi 4 gözle bekliyorum.

Scudo

hasancanerdogan

Aktif Üye
Tepki
27
İsim
Rize
Bisiklet
b'Twin
@Snogpy bende 1000 tlye bısıklet bakıyorum ve suana kadar o fıyata enn iyı ve sıfır olarak carraro force540 buldum tavsıye ederımm bende ondan alıcam sanırım :D

Melih Çolak

Cyclist ♥
Tepki
3.072
Bisiklet
Scott
tur için tur bisikleti alın mtb değil

• Beğen
Tepkiler: Tyler

kubilayrd

Üye
Tepki
46
İsim
Kubilay Erdoğan
Bisiklet
Cube
Butcen ve kullanim amacinla ortustugu icin yaziyorum, turlara katilmak icin aldigim sifir ayarinda MTB'mi satiyorum. 29" oldugu icin tur lastigi takilabiliyor. Ilgini cekerse (link) inceleyebilirsin.

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
aslında sedona 710 var aklımda 1000- tl için fakat bilgi edinmeden almak istemiyorum açıkçası 1 hafta forumlarda ordan burdan duyduklarımla yetiniyorum.

ersnpk

Daimi Üye
Tepki
516
İsim
Ersin
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Snogpy dostum ben konuya farklı bir açıdan yaklaşıcam..sıfır bisiklet almanın sezonu kasım aralıktır esasında tok satıcıların yerini pazarlık yapan sıcak esnaflara çevirdiği aylardır çünkü :D bütçenle alacağın ikinci el bir bisiklet şu an alcağın sıfırdan donanım olarak daha iyi olacaktır..dolar falanda yükseldi bu ara baya el yakar durumda piyasa..bence ikinci el arayışına gir derim..bu arada tur için mtb yorabilir ama @kubilayrd arkadaşnda dediği gibi 29 jantlar tura çevrilip gayet verimli oluyor şahsen ben bunu yaptım gzlde oldu :D

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
@ERSN PK 2.ellerede bakıyorum sürekli arayış içindeyim zaten,ama pek bi bilgi sahibi olmadığım için acele etmiyorum birde il dışı değilde elden almak daha uygun gibi geliyor boyum 172 olduğu için 29" kullanmak sıkıntı yaratmasın bana,2.bisiklet içinde rockrider 8.1 düşünüyorum yani 1500- tl bütçe için.

ersnpk

Daimi Üye
Tepki
516
İsim
Ersin
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Ghost
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Snogpy 1,72 çokta kısa bir boy deil 17 kadro boyu olan bir 29 jantı gayet rahat kullanırsın..forumda konulardada bulacaksın 29 jantın 26 ya göre daha güvenli ve daha rahat olması ve daha bir çok artısı var..istediğin zaman tura çevirebilirsin..bilgilerine bakılırsa istanbulda yaşıyorsun yardımcı olmaya çalışırım

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlara katılıyorum. İkinci el biiklet bakmaniz daha verimli olacaktır. Sıfır ürün yok gibi piyasada, olanlarda kur sebebiyle yüksek fiyatlara satılıyor. Net üzerinden çok guzel ve temiz ikinci el bulabilirsiniz. En azından araştırın ve piyasa hakkında bilgi edinin

Ustun16

Üye
Tepki
2
İsim
Mustafa
Bisiklet
Ghost
Merhaba bence mtb den ziyade bir tur bisikleti almanız daha iyi olacaktır. Eski Ghost cross serisi yani şuan ki adıyla panamao fiyat performans açısından sizi tatmin edecektir.

Gökhan Kovancı

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Wheeler
Uzun turlar dusunuyorsaniz tur bisikleti almanizi tavsiye ederim. Baslangic seviyesinde sedona,salcano ve decathlondaki tur bisikletlerine bakmaniz iyi olur. Mutlaka biraz daha arastirma yapin boyunuza gore bacak uzunluguna gore bir bisiklet alin. MTB bisikletlerin sekli biraz havali dursada uzun turlarda ahh bir tur bitsede eve donsem daha rahat bir bisikletle takasa girecem dusuncesi olusuyor. Ama tabiki MTB ile uzun turlar yapan bir suru arkadasta var. Decathlon da iyi tur bisikletleri vardi baslangic seviyesinde...

sahbaz061

Aktif Üye
Tepki
127
İsim
Mehmet Ali Şahbazoğlu
Bisiklet
b'Twin
Merhaba Rockrider 8.1 kullanıyorum bisiklet oldukça yeterli fakat üzerindeki teker ile uzun bir tur yapmak imkansız ince tekerler ile değiştirildiğinde çok daha sağlıklı olacaktır aksi halde o tur bitmez.

Fakat arkadaşların dediği gibi 28 inç tekerler ile daha sağlıklı olabilir bu iş.

Benim görüşüm Rockrider 8.1 alıp ince lastikler ile değiştirildi mi yeterli olur elbette tur için daha uygun bisikletler var ama bütçe kısıtı altında bence tercih edilebilir.

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
bi arkadaşla bugün (istanbul) Marmara Forum`un yanındaki decathlon a gittim,Rockrider 8.1 i sordum "elimizde yok " dedi sitesinde stokta var yazıyor orası ayrı bi olay,nerde bulabilirim dediğimde ise "türkiyede satışı bitti " dedi bunun dışında bisiklet reyonuyla ilgilenen arkadaş bizimle hiç ilgilenmedi sağolsun bende bisikletleri inceleyen 60 yaşlarında bi abi vardı ona sordum;
Olayımı anlattım işte böyle böyle diye,28" alıp lastiklerini ince yaparsan olur dedi ve Sedonayı önerdi.
Rica etsem şu lastik,inç olayını detaylı bir şekilde anlatabilirseniz sevinirim.

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
Yazdıklarınıza güvenerek MTB yerine Şehir&Tur bisikleti almaya karar verdim ve Rica üzerine başlığı değiştirtdim Teşekkürler @Edip Dinçer

Hala önerilerinize açığım.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.

Gökhan Kovancı

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Wheeler
Onceki yorumumda yazdigim gibi sedona 300 lu serisini tavsiye ederim. Bunun disinda salcano city grubu,ghost, kron tourer, carraro sehir grubu bisikletler de olabilir fiyat performans olarak dusunuldugunde bu markalarin size uygun olacagini baslangicta isinizi fazlasiyla gorecegini dusunuyorum. Benim tercihim sedona olurdu. Tabi buda ayri tartisilacak bir konu. 28" sehir bisikletlerinde karar kilmaniz tur amacli oldugundan pisman olmazsiniz. Boy fizik bacak boyunuza gore kadro alin mutlaka. Maalesef saticilar elindekini satmak icin bu gibi konularda bilmeyenlere hic aciklama yapmiyorlar. Sifir alacaksaniz kask,suluk,kilit vb. gibi aksesuarlardan bazilarinida kopartmaya bakiniz. :D acele etmemenizi oneririm yanlis secim yapmamaniz acisindan ama yaz mevsimi yaklasiyor birde doviz gercegi var maalesef fiyat olarak ucuzlamaz diye dusunuyorum...

Kara Kartal

Daimi Üye
Tepki
276
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Kadro ve bağlantı noktaları da Tur Bisikletlerinde çok önemlidir, merida speeder serilerine bak derim bende 2 tane var. (kadrosuna kötü söz söyleyen bir kişi bulamazsın)

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
@Kara Kartal
hemen göz gezdiriyorum.

@Gökhan Kovancı

Dediğiniz markalara bakıcam.Benimde kafamda acele etmemek var.Öğrenebildiğim kadar bilgi edinmek istiyorum.

Şu iki maşa arasındaki farkı anlamadım ama yardımcı olursanız sevinirim.

(link) maşa 1

(link) maşa 2

Gökhan Kovancı

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Wheeler
Birisi giriş seviyesinde süspansiyonlu maşa diğeri normal rigid diye tabir edilen kaliteli düz yol maşası, Benim şahsi tercihim ( Tur bisikletleri ve şehir içi kullanım amacında ) düz yol maşası. süspansiyon olayı farklı durum bisiklet fiyatından pahalı süspansiyonlar var. sizin yolladığınız resimdeki başlangıç seviyesi bir süspansiyondur. araziye girmeyecekseniz bence tur bisikletinde süspansiyon fazla gerekli bir şey değil. tabi bunlar sadece kişisel tercih fikirleri. başka arkadaşlar illaki süspansiyon olacak diyebilirler herkesin tercihi durumuna göre değişir. ikisi arasındaki farkı yaşadığın semtin asfalt durumu, kaldırım yükseklikleri, agresif kullanma durumun yada tur yapacağın yerlerde arazi durumunu gözönüne getirerek süspansiyonlu yada düz (rigid) yol maşalı bir tercih yapabilirsin .yazdığım gibi bisiklet gibi süspansiyonda tartışılacak ayrı bir konu, havalısı, hidrolik yaylısı, gidondan kilitlenmelisi vb...

Snogpy

Üye
Tepki
2
İsim
ali erzurum
Bisiklet
Merida
@Gökhan Kovancı

Teşekkür ederim acıklamanız için.Galiba süspansiyonlu almaya karar verdim ( Gideceğim yolları pek bilmediğimden ,böylesi daha güvenli olur diye düşünüyorum).

OguzGyan

Aktif Üye
Tepki
190
İsim
Oguzk
Bisiklet
b'Twin
@Snogpy
Amortisorlu almaya kesin karar verdiyseniz kilitlemeli maşa almanizi tavsiye ederim. Çunku amortisor duz yollarda pedala uyguladiginiz kuvvetin bir kismini yiyor. Kilitlemeli maşa alirsaniz duz yollarda masayi kilitleyip daha hiza yonelik bir surus saglarsiniz, bozuk zeminlerde amortisoru aktif hale getirip daha konfora yonelik surus saglarsiniz. Gayet kullanisli olur