Scudo Sports

Şehir-Tur Bisikleti için uygun Kadro Boyu ve Trek Fx?

Tepki
14
Arkadaşlar merhaba.

Salcano Ilgaz modeli bisikletimin çalınmasının üzerinden çok geçti. Atıl kalan vücut iyice formdan düştü. Ben de 1000 TL civarı bir bütçe ayırarak iyi bir şehir-tur bisikleti almaya karar verdim.

Ancak boy 1.63.
Trek-Türkiye'ye telefon açtığımda Trek'in orijinal sayfasında Fx serisi için belirtilen 15' kadroyu Türkiye'ye getirmekdiklerini, ellerinde mevcut en küçük kadro boyunun 17,5' olduğu söylendi.

Boy bilgimi verdiğimde 17,5' kadronun uygun olacağını, şehir bisikletleri için kadro boyunun biraz daha büyük olmasının daha iyi olduğunu söylediler.

Bisiklet konusunda tecrübesiz olduğum için sizlerin de fikrini almak istedim. Bisikleti kullanma amacım, şehir içinde ulaşım ve yazın da uzun turlara çıkmak.

17,5' büyük gelir diyorsanız, bulabileceğimiz daha küçük kadrolu hangi bisikletleri tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Scudo
Evet arkadaşlar.

Cevaplarınızı bekliyorum.

1.63 boya uygun, 1000 TL bütçeli, ŞEHİR-TUR bisikleti TAVSİYESİ istiyorum. Üst-Sınır 1200'e kadar çıkabilir.

bacak iç boyu daha önemlidir.. bacak iç boyunuzu ölçün kadroyu boyu ona göre seçilsin..
(link)
bu adresten bakın...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çevik
Verdiğiniz (link) göre ( bacak iç boyunu eğer doğru ölçtüysem=67cm) sonuç şu şekilde çıkıyor:

Uzun Yol / Trekking Bisikleti
Kadro Boyu 17,35 (inch) Kadro Boyu 44,22 (cm)

@Mehmet Çevik

şehir içi kullanım ve tur için kullanacağını belirtmişsin
(link)

yukardaki bisikleti incele herşey ful

kadro ölçüsüde

(link)

bu sayfadan incele..

• Beğen
@SALİH TUNÇKIRAN

kadro ölçüsü bana uymuyor. ordaki şemaya göre, S boy (17") için Yuma Man yok. Yuma LADY var. O da bize uymaz. :)

Yuma Man'in kadro ölçüsü M (19") den başlıyor ki maalesef bana büyük geliyor.

Ayrıca ilgilendiğiniz için de teşekkürler hocam.

• Beğen
Tepkiler: SALİH TUNÇKIRAN
@Mehmet Çevik

evet bayan modelinde s boy var. fakat ne farkeder be dostum. bayan bisikletine biniyor diye kızdırılar diyemi korkuyorsun :)
en güzeli bisiklet satan bir mağazaya gidip deneyerek alman.

• Beğen
trek 17.5 inçlikte "standover heigt" ölçüsü sizin bacak arası yüksekliğiniz için fazla gibi (benim baktığım 73.5 cm sizin alacağınız model yılının ki farklı olablir)
kendi cinsiyetinizenize göre bisiklet almalısınız bisikletlerin orantıları farklı oluyor.

• Beğen
Geri