Scudo Sports

Şehir içinde ve bozuk yollarda düz maşa yeterli olur mu?

@Anonim
Tabiki hocam siz bizden daha iyi biliyorsunuz ayrintilari. Bizim bildiklerimiz biraz yuzeysel ve gorsel agirlikli. Insaallah en uygun bisikleti alirsiniz.

@Anonim
Yoktum hocam :) yine :) malum 23 nisandı. Okuldaydik mecburen.

Scudo
@Anonim Maşanın fiyatı artmış. Ben 31$'a almışım, ne kadar kargo ödediğimi hatırlamıyorum, toplam 45$ civarıydı...

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Orhan Akarkut Abi yine iyi burda daha pahalı :) Benim brooks olayı gibi olmuş, herkese bike componentsi tavsiye ediyordum şu an orada 110 eurl yurtiçinde 250 tl ye satıyorlar :D

Ben bir mtb kullanıcısıyım.Amortisör olmasına rağmen Schwalbe Marathon lastiklerle şehir içinde bazı yollarda sıkıntı çekmedim değil. Kilitli maşa kullanmayı da düşünebilirsin.
Bahsettiğim sıkıntılı dediğim yolları videonun sonlarına doğru gidersen görebilirsin.

• Beğen
@Anonim Bu arada, tüm ödemeyi buldum, 77 AUD ödemişim toplam, 40+37 gibi, yaklaşık 60 USD ediyor...

şimdiki fiyatları da aynı mertebede Ebay'de

Nasıl orada fiyatlar, genel olarak? Bike-components'ta?

Eskiden maşa mı vardı, eskiden yol yoktu be :)

• Beğen
Merhaba arkadaşlar...
Ben de daha önce burada forumda paylaşmıştım.Geçen sene almış olduğum ghost panamao x3 bisikletim kadro boyunun bana biraz büyük gelmesinden dolayı 1 kez bindikten sonra 2 hafta önce satmıştım.Şu anda düz maşa ve v fren bir bisiklet alacağım.Aklımda sirrus elite ile sirrus sport modelleri var. Biri karbon maşa diğeri ise alüminyum maşa. Sizce aradaki yaklaşık 500 tl lik farka değer mi.Şehir içi asfalt ve bazı bozuk yollarda kullanmayı düşünüyorum.Yani düz maşa da karbon ile alümünyum farkını bozuk yollarda çok hissedermiyim.Konuyu açan arkadaşın affına sığınarak konuyla ilgili olduğu için burada yazdım.Bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilirmiyim.

Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikrini alabilirmiyim.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Insanlar amortisor ile bisikleti birbiriyle oylesine bagdaslastirmislar ki, duz olursa kullanabilir miyiz, yapabilir miyiz, olur mu, tarzi sorular geliyor. Arkadaslar yok oyle bir sey. Rahat olun. Amortisor daglarda kullanim haric "tamamen" gereksiz bir donanim. Ki millet amortisorsuz bisikletlerle daglari tepeleri asiyor, dunyayi dolasiyor.
Biri de demis ki, amortisorlu al kilitlersin. Hep kilitli kullanacak olduktan sonra niye alsin amortisorlu?
@Y. Birol kardesim, duz masa en iyisi. Hic de rahatsiz olmazsin, bisikletin de ortalama 2 kg daha hafif olmus olur. Specialized guzel bu arada...

@Kuzey Ege arkadaşım ben de düz maşa istiyorum zaten... Konu sahibi arkadaşa ayıp olmasın diye yeni bir konu başlığı ile açıp sordum.Benim sorduğum düz maşa karbon mu alüminyum mu olsun ikisi arasında kalmıştım.
Specialized sirrus elite ile sirrus sport arasında kaldım..

Konu, 'Bisiklet Seçimi' kısmında Y. Birol tarafından paylaşıldı.

@Y. Birol
Karbon olmasi, darbeleri emerek gidona verdigi titresimi minimuma indirmek acisindan daha mantikli.

@Kuzey Ege

500-600 TL lik bir fiyat farkı var.Peki sizce bu fiyat farkına değer mi? Gerçekten karbon maşa bu fiyat farkına göre, titreşimleri bu kadar fark ettiriyor mu?. Her iki maşalı bisiklet kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirmi?

Mtb de düz maşa takarken dikkat edeceğiniz şeyler var mesela bisiklet yere yaklaşacagi için dönüşlerde pedallar yere değiyo başima geldi maşa olarak ta eski bisikletime rst almıştım onu tavsiye ederim bide bu maşa var ama bagagi bi pahalı turkiyede bulma ihtimali biz sıfır japonydan getirttim

Dosyalar

• 1461536398653942633909.jpg
    1461536398653942633909.jpg
    59,4 KB · Okunma: 13
Tabikide dümdüz maşa.Zamanla yerden gelen titreşime alılşıyorsun ve bu normal geliyor :)
Hafiflik,daha az efor daha fazla verim ve çabuk hızlanma için her daim düz maşa.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
düz maşa iyi oluyor ama dağ bayır gezmek istersen canını sıkabilir

Schwalbe 1.75 lastikleri takinca maşalı gibi oluyor zaten bisiklet , maşa buyuk kayalarin oldugu yerlerde gerekli bnce . yol bisikletimde 23 mm lastik var haliyle duz masa var ustunde , istanbulda problem yasadigim yerler doseme taş olan yollar , oralara girince zangur zungur , beynim oynuyo titresimden :)

Geri