Scudo Sports

şehir içi kullanıma uygun bisiklet

en önemli olay şudur ki 28 jant artı sürdüğünüz yere göre düzgün yollar ise süspansiyonsuz maşa. işte bu iki etken ve genel hafiflik aradaki farkı ortaya koyuyor ben ikisini de kullandım.. tabi prof olarak tam deneyimlerimi anlatamıyorum teknik olarak vs ancak zaten şehir bisikletine yeni geçtim ve aldığımdan beri ancak 4-5 defa çıktım dışarı arada gerçekten performans olarak çooooook fark var daha önceki mtb yi düşünüyorum da o bana biniyormuş meğer :D

Scudo
merhaba. ben de kasım 2011 den beri İstanbul içinde ev-iş-ev (18km toplam) ve arasıra şehiriçi gezintiler için carraro athos (şimdi elite) şehir bisikleti kullanıyorum. 45 yaş ve 88 kg ile 30 yıl sonra bisiklete tekrar döndüğümde şehir bisikleti tercih ederken yaptığım araştırmalara değdiğini düşünüyorum. kaldı ki İstanbul yokuş-çukur-kaldırım ve trafiği için bile olsa mtb gerekli olmadığını düşünüyorum. ama ince tekerlekli yol bisikleti kullanabilenlere de bravo diyorum, İstanbul içinde. mtb bence, arasıra arazide de bineceğim diyenler için bir seçnek olmalı...

@ahmetcan44

Ahmet bey, şahsım adıma konuşayım kendi ülkemizin yollarını biliyorsunuz, şehir içinde parkeli yollar takur tukur, bu yolları yol/tur bisikletiyle gitmek işkence olur.

Uzun mesafeli yollarda da illa ki bozuk bir alan çıkıyor.

@Berksan

Yol bisikleti tamamen farklı bir şey. Ayrıca bu klişeden kurtlalım; şehir bisikleti dediğiniz çukurda ikiye bölünen bir şey değildir. Asıl sorun; MTB'nin kullanım alanlarının bilinmemesi. Şehir bisikleti takır tukur yola da girer, çukurdan da geçer. Hiçbir şey olmaz. O yüzden sormuştum. Ayrıca enerjinizi de ekonomik kullanmanıza olanak tanır.

Arkadaş MTB'de yorulmayı göze almış, rahatım iyi diyor. Ben de ısrar etmedim zaten. :)

@ahmetcan44

tourerlerin lastikleri patlak şuan tamir de etmiyorlar, tamir edilirse denerim tekrar bakalım şehir bisikletini :D
ancak dediğim gibi iki bisikleti de deneyip mtb ile daha az yorulduğumu hissettim.

ayrıca yerden yere vurulan maşası sorunlu denen kron xc250 ile yorulmadıysam astro 270 maşa kilitliyken hiç yormaz sanırım :D
bacak kası yaparız hem :D zamanla alışılır zor olana da :D
hem mtb ile kas yaptıktan sonra şehir bisikletine geçersem o zaman yaşayacağım rahatlığı da hesaplayalım :D bence daha da güzel olur :D

1 aylik tecrubemle konusuyorum hocam sen gel beni dinle pİŞman olmazsin Şehİr bİsİkletİ ve ktm lİfe motİon 28' jant AL. Atla ÜstÜne ve uÇmaya hazir ol.... Bisikletin uzerine her bindigimde bana bu aletİ almamda payi buyuk olan forumdaki arkadasimi aniyorum kulaklari Çinlasin... amacıma uygun oldugu ıcın sehır bısıkletı aldım ,şuan amacım mtb gerektırse onu alırdım

Eski bir xc 500 sahibi olarak şöyle bir tavsiyede bulunayım ben;

Eğer dağda, bayırda, kırda kullanmayacaksanız, "Ama şehrin göbeğinde bile doğru düzgün yol yok" diye düşünüyor ve bu nedenle MTB tercih ediyorsanız hata yapıyorsunuz. Şehir içinde, asfalt, kaldırım, parke ayrımı gözetmeden kullanacaksanız bisikletinizi şehir bisikletlerini inceleyin, "I-ıh bunlar beni kesmez, güvenemem" derseniz de hybrid modelleri değerlendirmeye başlayın. Aynı hataya bende düştüm ki bu yanlışımı fark edip durumu toparlamam uzun sürmedi.

xc500'ü değerlendirebilecek ekonomiye sahip olduğunuza göre ben size onun yerine Carraro Sportive serisinden 225'i (ya da v-brake modeli olan 224'ü) öneririm. xc500'den beklediğiniz her şeyi Sportive ailesi de karşılayacaktır.

Bir de; "İlk önce MTB alayım, duruma göre şehir bisikletine geçiş yaparım. Hem MTB ile bu sayede kendimi geliştirir, sonrasında rahat ederim" diye düşünmeyin hiç. Eğer bir süre MTB kullanıp, sonrasında farklı bir sınıfa geçecek olursanız fark edeceğiniz tek şey; MTB kullanarak kendinize ne kadarda eziyet ettiğinizi görmek olacak.

şehir bisikleti alsam o ince lastikle (1,40) denge sorunu yaşamaz mıyım peki? en ufak pürüzde direk sallanır rahatsız eder gibi geliyor.
o seleye oturamayıp bütün yolu ayakta giderim sarsıntı yüzsünden, ancak ince tekerlek de buna izin vermez... viraj almanın zorluğu ve lastik dişlerinin azlığı yüzünden frenin etkisi de azalır...

yani az biraz yorulmayı denge rahatlık ve güvenliği sağlayacaksa sorun etmeye pek gerek yok gibi. işimi gördükten sonra kısa mesafede bana zararı olamaz. tek amacım şimdiye kadar yürüdüğüm yolu daha hızlı almak. okula, markete gitmelik arada haftada 1 de çarşıya çıkmalık birşey.

30kilo market bisikleti olsa yine iş yapar :p

burada yorum yazan herkes yardımcı olmak istiyor tamam ancak ben hala o incecik lastiklere güvenemiyorum.

Sportive 225 kullanıyorum, tekerlekleri 700x35c

Ben bu tekerleklerle kaldırımdan da iniyorum, abuk sabuk çukurlara da girip çıkıyorum, -abartı olmamak koşuluyla- cam kırıklarının üzerinden de geçiyorum. Tekerlekler açısından biraz hor kullanıyorum, doğrudur ama daha bir kez olsun tekerleklerden yana sıkıntım olmadı. Krondaki 26x2.10'luk tekerlekler bile başlı başına gereksiz ağırlık ve hantallık yaratıyor (şehir içi kullanımında tabi, arazi için bir şey diyemem).

Merak etmeyin, şehir bisikletlerinin tekerlekleri ince olur ama bisikleti ve sürücüsünü sıkıntısızca taşıyacak biçimde üretilir. Düşüncenizin aksine, ince lastikler size şehir içinde daha konforlu ve rahat bir sürüş imkanı sağlar.

• Beğen
Tepkiler: kmert
@Mehmet Ç.

al abjm sen milleti boşver kafana göre takıl içine hangisi siniyorsa ;) :)

@Sefa.

fizik kurallarına göre mümkün olmaması gerekli ince lastiğin denge fren ve viraj performansında kalınlar kadar iyi sonuçlar vermesi.
ayrıca şuan mtb ile markete gidip 10kg'den fazla yük alıp yokuş yukarı 1-7 vitesle dönüyorum...
almadan önce son kararı vermek için daha sık tourer seçeyim öyleyse.

1 aydan fazla zaman var almama nasılsa, o arada bir şans daha hadi şehir bisikletlerine :) bu kadar savunuldular sonuçta :D bir şansı hak ettiler...
hatta özellikle 20km filan tur atayım mtb ve şehir bisikletiyle de farkı anlayayım :D
tabi önce tamir edilmeleri gerekli... 1 aydır patlak lastikle duruyorlar.

Şehir bisikleti sandığın gibi dümdüz kaymak yol istemiyor, ayrıca denge v.s. problemi de yok. :)

Saydgnz modellerim hic birisini dusunmeyin derim bikere sehir ici mtb ameleliktir unutmayn

mehmet bey ,
4 sayfa boyunca en can alıcı konuya değinilmemiş önce boyunuz kaç ? yalnış kadro alırsanız kıkırdak zedelenmesine maruz kalırsınız ,bu forumda çok insan yalnış kadro aldı ve elinde kaldı zarara girdi ..evet mtb alacak iseniz bana bacak boyunuzuda yazın ,,,

http://www.competitivecyclist.com/images/pages/fitcalc/measure_ex_1.jpg

boy 1,78 bacak boyu 80cm civarı ölçebildiğim kadarıyla. 18 inchlik kadro almayı düşünüyordum.

bir de bu mtbler için ince şehir kullanımı için olan lastiklerin fiyatı ne oluyor ortalama?
ileride gerekirse bir çift de onlardan alabilirim uzun yola çıkacak olursam sanırım...

Hocam ben yaklaşık 1 ay önce city sport 40 aldım ve işe de o zaman başladım. İşyerim gidiş geliş toplamda 10 km ve tam olarak senin dediğin gibi inişli çıkışlı yollar var. Ben gidip gelirken sadece terledim ama yorgunluk vb. bişey hiç olmadı ve gayet memnun kaldım şu anda tam 1 ay oluyor bisikletle 500 km yol yaptım. Şu anda fren yapınca bisikletin maşasından tık tık diye bir ses geliyor aldığım yeri aradım 1 aylık ücretsiz bakımda halledilceğini söyledi yarın falan da bakıma götürmeyi düşünüyorum. Bi de mtb tarz bisikletler internetten de araştırırsanız görürsünüz pek de asfalt için tasarlanmamıştır. Asfaltda kullanılmaz demiyorum ama asfaltda kullanıcaksanız şehir bisikletleri veya yol bisikletleri çok daha fazla kullanışlı olur. Yani herşeyden önce teker mtb'ye göre ince olur daha az sürtünmeyle karşılaşırsınız daha rahat hareket edersiniz başka farkları da var tabi ama eğer ki şehir bisikletine falan sıcak bakmayıp mtb yi tercih edicekseniz onu da mutlaka hidrolik fren alın. Çünkü bi süre sonra ben niye buna şehirde biniyorum diyip arazı koşullarına girebilirsiniz ki burda fren size çok lazım olucak :)

@Mehmet Ç.
Mehmet bir de bu vites kullanımını da bi araştırmanı isterim. 1-7 biraz yalnış bir kullanım

@Ozan Cansel

şuan kullandığım bisikletler ortak ve bakımsız kullanılmış bisikletler.
en iyi durumdaki bisikletin ön vites geçişi yapılamıyor yalnızca arkadaki 7 vites çalışıyor...

@Mehmet Ç.

bacak 80 cm ise ...mtb de durum aşağıdaki gibidir..

(link)

evet doğru 18 inç olmakta...
uzun yola çıkacak iseniz mecburen silik alacaksınız 1.50 silik kullandım 100 lira idi maxsis ler evet maxsis ler fene değil idi..toplam 100 lira ..

@Mehmet Ç.
Anladım naptın karar verebildin mi kullanıcağın bisiklete?

Geri