Herkese merhaba. Foruma yeni üye oldum. Bir bisiklet almaya karar verdim, bilgi edinmeye çalışırken bu forumla sık sık karşılaştım. Birsürü tecrübeli ve bilgili insan olduğunu farkettim. Bu yüzden de üye olup şehir bisikletleri ile ilgili bilgi sahibi insanlara kafamdaki soruları sormak istedim.
Öncelikle bisikletler ile ilgili hiç bilgi sahibi değilim. İlk kez bisiklet alıyorum. Bisikleti nasıl kullanmak istediğimi açıklayayım:
- Bisikleti İstanbul'da kullanacağım. Sabahları zevk için sahilde, arada bir arkadaşlarımla beraber adalarda, kısa mesafeli ulaşımda (markete gitmek gibi) ve nadiren okula gitmekte (Küçükyalı-Kadıköy) kullanacağım. Bunun için şehir bisikleti almam gerekir diye biliyorum.
Bütçem: 1400 TL kadar.
Daha önce söylediğim gibi, bisikletler hakkında hiç bilgim olmadığı için bisikletlere bakarken aralarındaki farkı anlayamıyorum. Benim kullanım amaçlarıma uygun olabileceğini tahmin ettiğim bisikletlerin listesini çıkardım. Ne düşünüyorsunuz bu modeller hakkında?
-Carraro Sportive 227 -Carraro 806 Elite HD
-Kron TX 500 HD -Ghost Cross 1100
-Ghost Cross 1300 -KTM Life Joy
-KTM Life One -Sedona 347
-Merida Crossway 15V -Merida Crossway 20V
Bisikletler ile ilgili merak ettiğim diğer şeyler:
1- Bisikletlerin lastikleri kullanılacakları yere göre değişiyormuş. Peki her lastik her bisiklete uyar mı? Örneğin bir dağ bisikletine şehir için olan bir lastiği takıp şehir içinde kullanmak mümkün müdür?
2- Her bisiklete çamurluk, bagaj, far gibi ekipmanlar takılabilir mi?
3- Amortisör ve süspansiyon nedir, ne işe yarar?
4- İstanbul trafiğinde bisikletle okula veya işe gitmek mümkün müdür? Gidenler var mı? Ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir? İstanbul trafiğinde bisiklet kullanımı ile ilgili verebileceğiniz tavsiyler ve ipuçları var mı?
Okuyan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Öncelikle bisikletler ile ilgili hiç bilgi sahibi değilim. İlk kez bisiklet alıyorum. Bisikleti nasıl kullanmak istediğimi açıklayayım:
- Bisikleti İstanbul'da kullanacağım. Sabahları zevk için sahilde, arada bir arkadaşlarımla beraber adalarda, kısa mesafeli ulaşımda (markete gitmek gibi) ve nadiren okula gitmekte (Küçükyalı-Kadıköy) kullanacağım. Bunun için şehir bisikleti almam gerekir diye biliyorum.
Bütçem: 1400 TL kadar.
Daha önce söylediğim gibi, bisikletler hakkında hiç bilgim olmadığı için bisikletlere bakarken aralarındaki farkı anlayamıyorum. Benim kullanım amaçlarıma uygun olabileceğini tahmin ettiğim bisikletlerin listesini çıkardım. Ne düşünüyorsunuz bu modeller hakkında?
-Carraro Sportive 227 -Carraro 806 Elite HD
-Kron TX 500 HD -Ghost Cross 1100
-Ghost Cross 1300 -KTM Life Joy
-KTM Life One -Sedona 347
-Merida Crossway 15V -Merida Crossway 20V
Bisikletler ile ilgili merak ettiğim diğer şeyler:
1- Bisikletlerin lastikleri kullanılacakları yere göre değişiyormuş. Peki her lastik her bisiklete uyar mı? Örneğin bir dağ bisikletine şehir için olan bir lastiği takıp şehir içinde kullanmak mümkün müdür?
2- Her bisiklete çamurluk, bagaj, far gibi ekipmanlar takılabilir mi?
3- Amortisör ve süspansiyon nedir, ne işe yarar?
4- İstanbul trafiğinde bisikletle okula veya işe gitmek mümkün müdür? Gidenler var mı? Ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir? İstanbul trafiğinde bisiklet kullanımı ile ilgili verebileceğiniz tavsiyler ve ipuçları var mı?
Okuyan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim. İyi akşamlar.