Scudo Sports

Şehir bisikletine yol gidonu takmak hakkında!

AliMurat

Daimi Üye
Tepki
160
İsim
AliMurat
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar. Kısa süre önce aldığım Sedona 410 bisikletimi yol gidonuna (dropbar) geçirmek istiyorum. Birçok gidon seçeneği var fakat nasıl bir vites fren kolu kullanmalıyım bilemedim. Herhangi bir gidon ve vites kolu önerisi olan varsa lütfen yazsın. 3 x 8 sti kol lazım max 200tl.
Projeyi yazın gerçekleştiricem şimdiden araştırmaya başladım ikinci el varsa özelden yazabilir.
Teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/MpBXJ7.jpg

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Scudo
@AliMurat dostum zor ya ben 300 tl diye girdim bu stı ve drop bar işine en son bisikletim yapıldığında 1000 TL'ye falan gelmişti

O fren kollarını, o fren bacaklarıyla kullanamazsın. Onlar için de müdahale gerekecek. Ayrıca o kadroda dropbardan bir şey anlamayacaksın. Bisiklet değiştirmeyi düşünmek daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Bisikletler kadro itibari ile aerodinamik açıdan farklılıklar gösteriyor bisikleti daha hızlı yapmak istiyorsun anladığım kadarı ile, yol gidonu ile yetinmeyip daha hızlanmak için jantları rulmanlı yapacaksın, bir de lastikleri daha incelteceksin akıcılığı sağlamak için, bunların sana maliyeti ikinci el bile olsa minimum 1000-1250 TL yi bulacak. Bence bisikletini (sat mesela 1250 TL) üstüne 1000 TL daha koy ikinci el tiagra set bir yol bisikleti bulabilirsin.

Her şeyden önce amaç önemli. Grop gidon yol bisikleti demek değildir. Bir çok tur bisikletinde de drop gidon kullanılır. Hatta drop gidonlu fatbike bile ar. Ben de böyle bir proje gerçekleştirdim (IceTech hidrolik fren ve 105 set büyük bütçe). Benim amacım daha agresif bir sürüş tarzı ve bana göre drop gidonun kelebek gidondan bile daha konforlu olması. Günümüz sti leri (birleşik fren vites kolları) hem belirli sistemler ile çalışıyor hem de fiyat olarak pahalı. Eğer bütçe kısıtlıysa ve sanıyorum bisikletiniz v fren bu işi 300 - 400 liraya halledersiniz. Drop gidon 50 - 70 tl, Tekno drop fren kolları 70 -80 tl, tekno barend vites kolları 100 130 tl. bide kablosuydu gidon bandı felan işte.

• Beğen
Tepkiler: appendix
Merhaba ;
Benim bir sorum olacak tecrübeli abilerim kardeşlerim açıklarsa sevinirim . Şimdi bu drop bara çevirme meselesinde aktarıcı zincir vs birçok değişim gerekebiliyor. Bundan kurtulmak ve drop bar havasını yaşayabilmek için bisikletimizin halı hazırdaki fren ve vites kollarını drop bara aynen aktarsak tıpkı cyclcrosslardaki gibi ardından da sadece fren kolu şeklinde kullanılan sti kollardan(teknik terimler konusunda anlayış bekliyorum bu ifade hatalıdır muhtemelen) taksak bunlari da hali hazırdaki fren bacaklarina baglasak olur mu? Bu şekilde masraftan ve zamandan tasarruf etmiş olmaz mıyız?

Yukarıda bahsettiğim sistem en ucuzu. Sadece kokpiti değiştirsin. Maliyet 300 - 400 arası.

barconshifters.jpg

(link)

(link)

(link)

@ziyadeniz cevap verip aydinlattiginiz için teşekkürler.. işte diyorum ki barend vites kolu işine hiç girmesek sadece barend fren kolu takip kullansak hem bu sayede gidonun neresinden tutarsak tutalım fren yapma kabiliyetine sahip olmuş oluruz . Bu fikrin mantıklı mantıksız yönleri hakkında da fikir beyan edebilir misiniz ? Bilgiye ve tecrübeye açım. :)

@Oğuzhan Çaylak

Vites kolunu drop gidonun kıvrımından geçirebilirse olur.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Doğru dropbar seçmen gerek yoksa bin pişman olursun . Ayrıca bisiklet küçük kadro ise sıkıntı yaşarsın. Bence bisikleti sat Salcano apex falan al

@MUSA Ç. Haksızlık ediyorsunuz , Bence ucuz yollu ve harika! Çünkü bu konularda forumda genellikle git yol bisikleti al, geometri uygun değil , ugrasmayin vs vs birçok yorum yapılıyor yani tamam maliyet ve zaman açısından ciddi bir harcama gerekecekse elbette itiraz edilemez zaten kimse de safkan yol bisikleti yaptım on numara oldu diye bir iddia ile ortaya çıkmayacaktır ama yarın SCOTT vs ünlü bir marka böyle farklı bir iş yapsa oturup güzellemeler dizecegiz bunu da tahmin edebiliyorum. İnsanımızda para yok en azından bende yok o yüzden alternatiflere yonelmekten başka çare kalmıyor .

@Oğuzhan Çaylak ben d belki size bir alternatif olur diye nette aradım buldum. Bi ara ben de bunu düşünmedim değil. Ama dropbar 25.4 mm.lik olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@MUSA Ç.Bu olur mesela

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ziya On Road
Hidrolik frenli bisiklette nasıl bir maliyet farkı oluyor ve nasıl bir çözüm gerekiyor acaba 105 set alsam bi tane başka nasıl birşey yapılıyor hidrolik fren konusunda

@Kambala
Cok fiyat farki oluyor, hem grup seti hemde hd fren sisteminizi yenilemelisiniz ...Haa birde ; bisiklet govdenizin ve jantlarinizinda disk uyumlu.olmasi gerekiyor. Yani bisikleti satip , hd frenli bir yol bisikleti almalisiniz oda zor , pahalilar cunku :)

• Beğen
Tepkiler: Kambala
@Kambala
Hidrolik nerdeyse 2 kat daha pahalı oluyor.
105 setin merkanik olanı var hidrolik olanı var.
hidrolikler, vites kolu ve kaliper birlikte satılıyor.
mekanikler, vites kolu ve kaliperler ayrı ayrı satılıyor.

mekanik: (link)
mekanik disk fren kaliperi: (link)
yaklaşık 2000TL

hidrolik: (link)
yaklaşık 4700TL

ben hem hidrolik disk kullandım hem de mekanik disk kullandım.
aradaki fark hissediliyor ama çok büyük bir fark denemez.

çoğu mekanik kaliperler tek pistonlu. bulabilirseniz trp spyre çift piston mekanik kaliperler var. onlar yine hidrolik kadar olmasada aradaki farkı ciddi derecede kapatıyor.

Asıl dikkat edilmesi gereken bisikletin kadro boyu.
yol bisikletlerinin kadroları fiziksel olarak düz gidonlu bisikletlerin kadrolarına göre daha küçük oluyor.
şuanki düz gidonlu bisiklete eğri gidon taktığınızda büyük ihtimal büyük gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf ve Kambala
Tüm BF okurlarımıza selamlar saygılar. Bir hafta önce Kron TX-150V aldım ve aksanlarından şimdilik pekala memnunum ancak drop bar gidona çevirmeyi düşünüyorum. Amacım sürüş keyfini iyileştirmek, hakimiyeti arttırmak ve görünüşünü biraz agresifleştirmek yani umudum aerodinamiği kat kat iyileştirmek, yarış bisikletine çevirmek vs. değil ki zaten bunlar oldukça olasılıksız şeyler. Öncelikle hem düz hem de drop bar gidon kullananlardan hakimiyet ve sürüş keyfinin belirgince değişip değişmediğini öğrenmek isterim zira hiç drop bar gidon kullanmadım.
Hemen sonrasında bisikletimde Shimano'nun vites mandallarıyla v fren kolları tümleşik olduğundan sadece takıldığı barı drop bar ile değiştirmek istiyorum, böylelikle fren kolu, vites mandalı vs. ile uğraşmaktan kurtulabilirim tek sorun vites göstergelerinin dışarda kalmaları, bunu da önlemek adına sağ ve sol fren/mandal kollarını ters takmak olacak. Yani sonuca gelirsem forumda klasikleşmiş bu kolları drop barın kavisinden geçirme sorunu dışında bir sorunum olduğunu sanmıyorum.
Bisikletlerin teknik ölçülerine hakim değilim; bu kolları kavisten geçirme işini kaynaksız halledebileceğim çapta drop bar var mıdır, bu değişimde gözden kaçırdığım sorunlar varsa nelerdir, bu drop barın maliyeti min nedir, ayrıca tekrar edecek olursam bu değişim sürüş keyfi ve bisiklet hakimiyeti açısından kayda değer fark yaratabilir mi?

Geri