Scudo Sports

Şehir bisikleti tavsiyeleriniz...

Bu bakkala gidip bir kek almakla,toptan kek almak gibi birşey.Herşeyin pahalı olması çok mantıklı bence.Eğer bi downhill bisikleti 2500 euroysa ve satlmıyosa 2000 euro olduğundada satılması kolay değilki?Meraklısı az çünkü her bakımdan bu böyle.Mesela oyun direksiyonu var bende 50 tl adamlar rahat rahat satıyolar.Ucuz kalitesiz de değil.Ama bunun e kalitelisini en özelliklisini isteyen oyun cafeler var yada kişiler onlar 500 ytl lik olan setlerden alır.Karşılığınıda alırlar=).Şimdi marketlerde 200 tl ye kadar bisiklet dolu herkes de alıyo.Sonuç?Alıyosun 200 aldığın bisiklete farkında olmadan bütün parayı yediriyosun.Sadece tamirler için.Ama 450 tl ye bir bisiklet aldığında,hem hafif,sağlam,uzun ömürlü bi bisikletin oluyo.Bu bisiklete istersen sadece yağlayıp arada temizleyip masrafsız binebiliyosun.Hangisi daha mantıklı?Ben bisiklet işini bilmediğim zaman çift amortisörlü bisiklete merak ettim aldı babam 2 3 sene sorunsuz binecek kadar kalieliymiş.Sonrası belli zaten...Şimdi Corratec tur bisikletim var bundan sanırım 10 ay önce aldım daha ben bisiklete kendi isteğimle lastik almakdan başka bişey yapmadım.Ayrıca zaten burda 2500 euroya satılan bisiklet hiç bi firmaya 1000 euroya malolmaz.Ticaret de biyere kadardır bence=).Ayrıca bi örnek veriyim Logan lar var 7900 euro ya en ful modeli satılıyo Avrupada Türkiyede başlangıcı 20000 lira ama meraklısı çok herkes alıyo.Ekonomik falan vs. çünkü.Bisikleti birkere alıp 10 sene hiçbişey yapmadan binersiniz.Gereğinden fazla cazip bence.Neyse konudan konuya atladım ama mantıksızda olmadı=).

İyi forumlar..

Scudo
Ziya bey bi konuya açıklık getirelim biz bisikletler neden pahalı demiyoruzki tabiki ne kadar kalite ve yüksek ekipman seviyesi o kadar fiyat bu gayet doğal, o yanlış anlaşıldı herhalde konuyu şöyle özetliyelim. Örneğin A firmasının ve B firmasının avrupada 400€ satılan bisikletleri Türkiyede 450€ satılıyor bu gayet normal biz buna bir şey demiyoruz bizim anlamaya çalıştığımız olay Avrupada her ikiside 400€ olan bisikleti A firması 450€ B firması ise 675€ satıyor aynı vergi, nakliye, KDV ve gümrük mevzuatlarına tabii oldukları halde bu fark nerden kaynaklanıyor.
yoksa bisikletlerin fiyatlarına itirazımız yok tek amacımız avrupadaki insanlardan %10-15 pahalı alalım ama %50-60 pahalıya aynı bisiklet binmeyelim biz onlardan dahamı zenginiz yoksa!!!!!!!!!!.....

Ben yanlış anlamışım galiba,bide şöyle bişey olabilir.X firması Y firmasından büyüktür,daha çok müşterisi vardır.O gider Z bisikletinden 150 tane alır şubelerinde dağıtır hepsini 100 liradan satar.Ama Y firmasının müşterisi azdır O bisikletten 50 tane getirir.Ama onuda parça parça çünk kolay kolay satamıycakdır?Bu yüzdendaha az kar edecek olur ve 100 e değil 130 a satar.Mantıklı bi açıklama olarak bunu getirebiliyorum ancak.

Konuyu başdan sonra okudum. X trail cross u amortisörü kilitlenmiyo diye eleişsiniz.O bisikletlerin arasında deore ve üstü ekipmanlara sahip kaliteli bi bisiklet bence.Ben çok memnunum.Sizede öneririm sonuna kadar...Bu arada benım amortisörüm sertlik kilitleme 60 mm çalışma mesafesine sahip.=)

Teşekkür ederim Ziya kardeş önerilerin için. Bazı ithalatçı firmalarda aşırı kazanç var gibi duruyor bu benim şahsi fikrim hakikaten böylemi yoksa başka etkenlermi var bunu anlamaya çalışıyoruz yoksa kimseyle bir sorunumuz yok.

Ömer Bey hepsini okudum 6. sayfadaki listenizide inceledim benim fikrim fiyat performansa göre donanımından dolayı en iyi seçenek

Giant X-Sport 3------------550€ (Kilitlenebilir amortisör)

(link)

Bunu almanızı öneririm çünkü full deore ekipmanı var sizi her türlü memnun eder diye düşünüyorum iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: omer yildiz
Ya kusura bakmayın öbür şehir bisikleti arayan arkadaşın ismi ömerdi sizinki Mehmet karıştırmışım özür dilerim

• Beğen
Tepkiler: omer yildiz
önemli değil muhsin kardeş düşünmen ve yardımcı olmaya çalışman yeterli

Bu harika bisikletleri sizlerle paylaşmadan geçemedim

(link)

http://s698.photobucket.com/albums/vv344/72omer/?action=view&current=Cigno_Bianca_Donna.jpg

http://s698.photobucket.com/albums/vv344/72omer/?action=view&current=fondo_oro_sport.jpg

http://s698.photobucket.com/albums/vv344/72omer/?action=view&current=Cigno_Bianca_Donna.jpg

selam kardeş bende az kullanılmış bir scott sportster p45 var 2008 model toplamda 800 km anca yapmıştır ikinci el düşünürsen haberin olsun L kadro

Selçuk kardeş Fiyatı özellikleri ve resimleri varmı.

Mekanik disk frenli bir model düşünmüyorum ama yinede ilgine teşekkür ederim

Muhsin kardeş 29er bisikletlere bende baktım ama Alanyada daha 28'' lastik cant bulmakta zorlanıyoruz. 29er lerde çok büyük yedek parça problemi yaşayacağımızı zannediyorum yoksa güzel bisikletler düşünabilirim ama Türkiyede oraya varabilmek için çok zaman lazım gibime geliyor

Değerli arkadaşlar
2 aydır yaptığım araştırmanın sonuçlarını burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Türkiyede satılan şehir bisikleti, city bike, hybrid bike, gezi tur bisikleti,fitnes bike,
diye adlandırılan modeller arasında yaptığım araştırmayı 3 gruba ayırdım
Ekonomik düz maşalı modeller
Düz maşalı modeller
Kilitlenebilir amortisörlü modeller
Kilitlenemeyen amortisörlü modelleri eledim bu yüzden çok haketmesine rağmen
Corratec(X Trail Cross ve X Vert Cross) listede bulunmuyor
Buradaki ilk amacım insanlar bisiklet alırken verdikleri paranın tam karşılığını
alsınlar başlangıç modelleri için seçebilecekleri farklı tercihleri olsun orta düzey
bisikletler hakkındaki seçenekleri sunmaya çalıştım.

EKONOMİK DÜZ MAŞALI BAŞLANGIÇ MODELLERİ

Raleigh Urban 1-------289 € (Düz Maşa)
(link)

Geotech Street 28-----299€ (Düz Maşa)
(link)

Sedona SD 311 Erkek-- 315€ (Düz Maşa)
(link)

Raleigh Metro LX ---- 339 € (Düz Maşa)
(link)

Trek FX 7.0---------- 340 € (Düz Maşa)
(link)

ORTA HALLİ DÜZ MAŞALI MODELLER

Scott Sportster P6(Erkek)--430€ (Düz Maşa)
(link)

Specialized Vienna 1-------439€ (Düz Maşa)
(link)

CANNONDALE QUICK 5 TUR ---449.00 € (Düz Maşa)
(link)

Trek FX 7.2----------------490€ (Düz Maşa)
(link)

Trek SU 1.0----------------550€ (Düz Maşa)
(link)

Trek FX 7.3----------------590€ (Düz Maşa)
(link)

Scott Sub 30 Classic-------615€ (Düz Maşa)
(link)

ORTA HALLİ KİLİTLENEBİLİR AMORTİSÖRLÜ MODELLER

Giant X-Sport 4------------440€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Marin San Rafael-----------479€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Giant X-Sport 3------------550€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Trek NAV. 3.0--------------590€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Scott Sportster P4(Erkek)--600€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Cannondale Adventure 4-----629€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Sizlerdende bir isteğim var lütfen fiyat performans olarak hangi gruptan hangi bisikleti
seçerdiniz yorum ve görüşlerinizi paylaşırsanız gelecekte bisiklet alacaklara büyük katkınız
olacağını düşünüyor ve cevaplarınızı bekliyorum. Bir gün herkes bir bisiklet sahibi olacak diyerek
hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Not:Benim atladığım modeller varsa lütfen katkıda bulununuz.

Hepsi kaliteli bisikletler...
Ama ben olsam scott sportster ı seçerdim. kadro tasarımı harika ve daha ileri teknolojili( hyroformed )ayrıca scott seleleri en son sele tasarımına sahip oldukları için cok rahatlar.

bende araştırma yapıyorum kardeş herşeye rağmen 9 sistem omsı corratec kadro ve emsallerine göre daha iyi donanıma sahip olması bakımından corratec x trail cross tercih ederdim ve ettim de .gerekli parayı elde eder etmez hemen alıcam .tabiki şunuda belirtmek isterim amorsitörün kilitsiz olması bir dez avantaj ama ne yapalım her güzelde bir kusur bulunur.

eğer bu olmasaydı belki sportster p 6 tercih ederdim çünkü kadro harika bnece seçimi hakediyor.

giant x sport 4 incelenmeyi hak ediyor.

ama benim tercihim x trail cross olurdu amorsitörüde en sert şekilde ayarlardım ki öyle yapmayıda düşünüyorum.

bu arada bende araştıyorum bu yazdı8klarım şimdiye kadar olan izlenimlerim

herkese iyi forumlar.

Komponentler ancak eşit kadrolar arasında tercih nedeni olabilir... bisiklette nacizane bana göre tercih sırası 1-kadro ve maşa'nın açıları, oranları, kalitesi, özellikleri 2-tekerler'in dayanıklılık, akıcıklık ve hafifiliği (göbekler, jant), 3-vites sistemi'nin dayanıklılığı ve akıcılığı (ayna kol, arka vites, kaset) 4. frenler'in sağlamlığı ve tamir edilebilirliği (kimleri bunu başa alıyor ama V frenler artık çok kaliteli başlangıç seviyesi bile bana göre iyi.... ek olarak kimileri buraya frenlerin çamur gibi zor koşullardaki performansını da koyuyor ama bu bana göre mtb'ler için önemli)... 5-diğerleri (lastik, sele, gidon... vs) şeklinde olmalı... Bu sıralamayı başka şekilde yapanlar da var... Mesela lastik aslında çok önemli ama ömrü kısa olduğundan değişecek diye bakıyoruz... Bütün bunlar amaç-fiyat performansa göre değerlendirilmeli... bir kere alırım diyorsanız P4 veya sub 20...

ama en önemlisi galiba bisikletin rengi ve duruşu... :) gerçekten öyle... bir bisikleti seviyorsan ister acera olmuş ister xtr... şam'a da gidersin bakkala da... kahrını da çekersin sefasını da sürersin... en sonunda gene soru hangisi en güzel'e geliyor... :)

Çoğu konuda size katılıyorum ama herkesin komponetler konusunda bilgisi olmadığı için, ben sadece en ekonomik ve orta halli modeller ile düz maşa ve kilitlenebilir amortisörlü modeller olarak ayırdım ki herkes kendine uyan bölümde kendisine uyan modeli bulabilsin diye. bu konuya herkes katkı yaparak bir başvuru kitabı haline getirebilirsek gelecekte bisiklet alacak arkadaşlara çok yardımcı olacağımızı düşünüyorum. Herkes bisiklet konusunda bilgili olamaz bilgilisi olan arkadaşların yardım ve destekleriyle, bilgi aktarımlarıyla aynı ücrete daha iyi bisikletler alabilirler bisiklet sporuda gelişir. Bu şekilde ülkemizi elde ettikleri yüksek karlarla senelerdir sömüren(kötü ürünleri yüksek fiyata satan) bazı bisiklet imalat ve ithalatçılarada gereken cevabı vermiş oluruz

Teşekkürler Kayhan bey zaten ben burada sadece city bike kategorisinde bir araştırma yaptım onuda belirttim. Aynakol ve rublelerindeki dişli sayıları, Teker çapları, kadro geometrileri, konuları için ise bizden daha tecrübeli olan arkadaşlardan yardım ve destek istedim. Bu katkılardan sonra inşallah city bike konusunda bir başvuru kaynağı haline gelecek bir bölümümüz olur inacındayım herkese yaptığı yapacağı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum

Geri