Ziya Yurdakul
Daimi Üye
- Tepki
- 129
Bu bakkala gidip bir kek almakla,toptan kek almak gibi birşey.Herşeyin pahalı olması çok mantıklı bence.Eğer bi downhill bisikleti 2500 euroysa ve satlmıyosa 2000 euro olduğundada satılması kolay değilki?Meraklısı az çünkü her bakımdan bu böyle.Mesela oyun direksiyonu var bende 50 tl adamlar rahat rahat satıyolar.Ucuz kalitesiz de değil.Ama bunun e kalitelisini en özelliklisini isteyen oyun cafeler var yada kişiler onlar 500 ytl lik olan setlerden alır.Karşılığınıda alırlar=).Şimdi marketlerde 200 tl ye kadar bisiklet dolu herkes de alıyo.Sonuç?Alıyosun 200 aldığın bisiklete farkında olmadan bütün parayı yediriyosun.Sadece tamirler için.Ama 450 tl ye bir bisiklet aldığında,hem hafif,sağlam,uzun ömürlü bi bisikletin oluyo.Bu bisiklete istersen sadece yağlayıp arada temizleyip masrafsız binebiliyosun.Hangisi daha mantıklı?Ben bisiklet işini bilmediğim zaman çift amortisörlü bisiklete merak ettim aldı babam 2 3 sene sorunsuz binecek kadar kalieliymiş.Sonrası belli zaten...Şimdi Corratec tur bisikletim var bundan sanırım 10 ay önce aldım daha ben bisiklete kendi isteğimle lastik almakdan başka bişey yapmadım.Ayrıca zaten burda 2500 euroya satılan bisiklet hiç bi firmaya 1000 euroya malolmaz.Ticaret de biyere kadardır bence=).Ayrıca bi örnek veriyim Logan lar var 7900 euro ya en ful modeli satılıyo Avrupada Türkiyede başlangıcı 20000 lira ama meraklısı çok herkes alıyo.Ekonomik falan vs. çünkü.Bisikleti birkere alıp 10 sene hiçbişey yapmadan binersiniz.Gereğinden fazla cazip bence.Neyse konudan konuya atladım ama mantıksızda olmadı=).
İyi forumlar..
İyi forumlar..