Scudo Sports

Şehir bisikleti tavsiyeleriniz...

Şu marka daha üstün diye bir iddiam yok yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben sadece bana kalırsa benim yapacağım seçim bu olurdu demek istedim. Sub 30 sahip olduktan sonra keşke şunu alsaydım dedirtmeyecek bir bisiklet kadrosu çok şık ve oldukça sağlam. Seçiminiz sub 30 olursa klasik model 28 inç olanı seçin.

İleride bisikletten zevk almaya başladıkça bir takım değişiklikler yapmak isteyeceksiniz sub 30 kadrosu buna oldukça uygun. Küçük bir uyarı hangi bisiklet olursa olsun almaya karar verdiğinizde kadro boyunun size uygun olup olmadığını mutlaka araştırın forumda bunla alakalı onlarca konu var.

@mehmet yılmaz

Scudo
hocam corratech x trail cross larda donanım açısından ve fiyat bakımından çok çok uyumluı olduğu söyleniyor.

edilgen kulanıyorum çünkü bende bisiklet araştırıyorum

Adem doğan kardeş Corratec X Trail Cross benimde listemdeydi ama amortisörü kilitlenemediği için çıkardım liste4den yinede sağol

Bu güne kadar almış olduğumuz öneriler ekleme ve çıkarmalar sonucu son durumumuz şöyle 4 adet düz maşalı 4 adette kilitlenebilir maşalı ürünler, en ucuzu 430€ en pahalısı 629€ fiyat performansa göre sizin tercihiniz hangisi olurdu ???????????

Scott Sportster P6(Erkek)--430€ (Düz Maşa)
(link)

Marin San Rafael-----------479€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Trek FX 7.2----------------490€ (Düz Maşa)
(link)

SPECIALIZED - Sirrus 09----549€ (Düz Maşa)
(link)

Giant X-Sport 3------------550€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Trek FX 7.3----------------590€ (Düz Maşa)
(link)

Scott Sportster P4(Erkek)--600€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Cannondale Adventure 4-----629€ (Kilitlenebilir amortisör)
(link)

Trek FX 7.3 Amortisörsüz seçenek

Scott Sportster P4 Amortisörlü seçenek.

• Beğen
Tepkiler: omer yildiz
evet arkadaşlar listemizin son hali ile ilgili görüş ve önerileriniz beklenmektedir

Sporster P6 geliştirmeye çok açık ve fiyatına göre çok kaliteli bir hibrid frame, alıp uzun süre kullanabilir zamanla da istediğiniz yerlerini parça parça değiştirebilirsiniz. Daha sonra frame'den menun kalmadığınız için tüm bisikleti değiştirmek zorunda kalmazsınız. 2008'inin temiz ikinci eli geçenlerde internette 500 ytl'ye gidiyordu. Diğer yandan tercihleriniz zamanla belirlenecek. Şimdi alayım bir kerede en iyisini alayım diye bir şey yok. Size en uygunu fabrika'nın sunduğu standartlarda olabilir de olmayabilir de. Sporster'in 28 jant olması çok önemli bir özellik. Üzerindeki diğer komponentlerle de uzunca bir süre sizi tatmin edecektir. 7'li arka dişlisini 8'li veya 9'lu 11-32 veya 11-34 ile değiştirirseniz tadından yenmez mesela... tur yapacağınız için komponent serisi filan önemli değil bu rakkamlar ve dayanıklılık önemli... Ayrıca bu bisikleti peşin olursa çok daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Malesef bildiğim kadarıyla türkiye'de kaliteli hibrid frame satılmıyor satılsa size onu alıp toplamanızı tavsiye ederdim ama diğer yandan en güzel bisiklet kullanılırken toplanıyor. bu arada tur yapanalar genelde alivio tercih ediyor... Sporster alacağım ama bir kere alıp daha sonra uğraşmak istemem derseniz alivio vites sistemine sahip bir model varsa tavsiye ederim ama P6 alıp üzerine küçük bir bütçeyle alivio da takabilirsiniz... amortisör alacaksaniz iyisini alın derim... ara bir sporster modelindeki orta kalite bir amortisör işinizi görür ama zamanla ağır gelebilir ve değiştirmek isteyebilirsiniz. Sonunda belki benim gibi amortisörsüz tercih edebilirsiniz... veya zamanla belli bir amortisörün size çok uygun olduğunu anlayabilirsiniz... Hepsini atıp karbon veya alaşım bir maşa tercih edebilirsiniz. Mesela bu sporster serisinde P6, amortisörü olmadığından p1'den hafif diye biliyorum. isteyip istemediğinizden emin olmadığınızdan amortisöre başından para bayılmış olmazsınız... sonra seçtiğinizi bir arkadaşınızda dener taktırırsınız... eğer bir kaç düzenleme yaparsaniz bu frame'i çok hafifletebilirsiniz zamanla... P6 bence başlamak için geliştirilebilir olduğundan çok uygun bir bisiklet. paranızı iyi işleyen, sorunsuz ama size uygun olup olmadığını bilmediğiniz bir bisiklete vermektense P6 alıp, kullanırken 2/3 sene içinde istediğiniz bisiklet haline getirmek bana daha uygun gözüküyor. yurt dışından parça getirtme imkanınız var ise internette biraz mesai harcayarak p'6'yı hazır bisiklete ödeyeceğiniz fiyattan daha hesaplı bir şekilde geliştirmek mümkün.

Teşekkürler Mustafa kardeş P6 al yavaş yavaş kendin topla upgrade yap diyorsun, yani zaman ayırdığın bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim diğer arkadaşlarında bilgilerini bizlerle paylaşmaları dileğiyle en güzel günler sizin olsun

Sayın Mustafa Özler scott hangi modelini kullanıyorsun?

sedonada iyi ama bence geotech al hem görunum acısından daha guzel ama sana kalmış bütçenide düşün ok

Biz orayı çoktan aştık yazılanları takip etmiyorsunuz herhalde bayağı yol aldık çünkü 6. sayfadaki son durumumuz diye başlıyan listenin son şeklini okursanız daha fazla yardımcı olabilirsiniz ama yinede teşekkürler

arkadaşlar köpeklere karşı yeni bir ürün çıkmış bilgilerinize sunulur belki çare olur
(link)

Scott Sportsterlere daha fazla odaklandım lütfen 6. sayfadaki son durumumuz yazan listeye göre önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz

Sıcaktan millet kendini dışarı vurdu herhalde bilgisayarların başında kimse kalmadımı ne

Bisiklet seçerken dikkat edeceğiniz noktalar:
nerede ve hangi şartlarda kullanacaksınız, kullanım şartlarınız şehir içinde ise kesinlikle dağ bisikleti düşünmeyin. dağ bisikleti sadece dağ ve arazi içindir. şehir içinde yüksek performans bekleme. ben hız tutukunuyum diyorsan hele hiç dağ bisikleti düşünme derim. burada sana önereceğim bütçeni biraz daha zorlayarak scott sub 10 modeline bakman. Alacağın en iyi şehir bisikletidir. eğer birazda spor olsun dersen ve ara sırada olsa araziye girerim dersen scott sporser serilerine bak. bu bisikletlerle uzun turlara çıkabilir yüksek hıza ulaşabilirsiniz. her tür aktiviteye açıktır özellikle scott sportser serisi ve 28" jant olmalı. 2. nokta eğer ben sürekli arazide kullancam ve ormana falan çıkarım dersen, bu konuda dağ bisikleti öneririm. Corratec fiyat ve üzerindeki kompenentler bakımından en iyisini sunuyor. 1500 civarına Corratec x.vert-expert al derim. aldığın zaman zaten bi kaç parçayı kendine göre değiştirirsin. ama scott sportser 28" serisi hem arazi hemde şehirde yüksek performansı aynı anda sunuyor. şunuda aklından çıkarma aldıktan sonra çoğu insan gibi keşke şunu alsaydım bunu alsaydım diyeceksin çünkü insanoğlu hep elindekinin daha iyisini ister nitekim gözünü ancak bir avuç toprak doyurur... amacınız heveslerinizden önce gelsin. Genelde heves amacın önüne geçer ve hep pişmanlık doğurur. lakin amacınız hevesinizin önüne geçerse sanmamki pişman olasın...

Baris Dağ kardeş kullanım amacım hafta içi sadece asfalt şehir içi. Hafta sonları ise piknik, plaj bazende hafif toprak yollar stabilize yollar dağ için kullanmayacağım.

Bu işe gönül vermiş tecrübeli arkadaşlar görüş önerilerinizi ve bu bisikletleri kullanan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını bekliyoruz. 6. sayfadaki Bu güne kadar almış olduğumuz diya başlayan listedeki bisikletler üzerine görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler

İşi iyi bilen bi arkadaşımızın yaptığı inceleme sonuçları hayli ilginç. Bisikletlerin Avrupadaki satış fiyatları ile Türkiyedeki satış fiyatlarını (bizim aradığımız modeller) kıyaslandığı zaman

Giant Xsport 4 %10, Giant Xsport 3 %9,8
Marin San Rafael %13,
Trek fx 7,2 %40, Trek fx 7,3 %29 Trek 7300 %51,
Specialized sirrus %68
Canondale adventure4 %60

daha pahalı oldukları görülüyor aynı vergi ve gümrük mevzuatlarına tabi olmalarına karşı bu farklılığa hiç bir anlam veremedik.

Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum bence çok önemli bir konu bu muhakkak üzerinde durulması lazım. Eğer durum hakikaten böyleyse Giant ve Marin ürünlerini izledikleri olumlu fiyat politikaları yüzünden seçimlerimizde ön plana çıkacaklar kanaatindeyim.

Bu konudaki bilgili arkadaşlar cevap lütfen

İşi iyi bilen bi arkadaşımızın yaptığı inceleme sonuçları hayli ilginç. Bisikletlerin Avrupadaki satış fiyatları ile Türkiyedeki satış fiyatlarını (bizim aradığımız modeller) kıyaslandığı zaman

Giant Xsport 4 %10, Giant Xsport 3 %9,8
Marin San Rafael %13,
Trek fx 7,2 %40, Trek fx 7,3 %29 Trek 7300 %51,
Specialized sirrus %68
Canondale adventure4 %60

daha pahalı oldukları görülüyor aynı vergi ve gümrük mevzuatlarına tabi olmalarına karşı bu farklılığa hiç bir anlam veremedik.

Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum bence çok önemli bir konu bu muhakkak üzerinde durulması lazım. Eğer durum hakikaten böyleyse Giant ve Marin ürünlerini izledikleri olumlu fiyat politikaları yüzünden seçimlerimizde ön plana çıkacaklar kanaatindeyim.

Bu konu benimde dikkatimi çekti ama kimseden doyurucu bir cevap alamadım. Nedense bu konuda kimse birşeyler yazmak istemiyor demekki tehlikeli bir konu!!!

• Beğen
Tepkiler: Canturk Sabaner
Bende merak ediyorum niye bir avrupalıdan çok daha fazla ücret ödeyerek bisiklete biniyoruz bilen birisi varsa bizi bilgilendirsin lütfen

• Beğen
Tepkiler: omer yildiz
Evet Avrupalıdan çok pahalıya alıyoruz. Ama biraz insaf diyorum.
Siz ta Avruplardan bir mal getirteceksiniz, bunun gümrük ve nakliye masraflarını görmezden geleceksiniz bu olmaz. Avrupadan gelen her malın Gümrük + Nakliye + KDV masrafları olur. Bu oran bazen % 30-40'lara kadar çıkar. Sonra firmanın karıda eklenince tabii ki pahalı olur.
Tabii ki bazı firmalarında fahiş karlarla satış yaptığı ayan beyan ortada ise o firmalardan alışveriş yapmayarak boykot edebilir veya sıkı pazarlıklar yaparak alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.
Diğer bir seçenek alacağınız ürünü kendinizin ithal etmesidir. Bu seçenek ise çoğu zaman daha pahalıya patlar.

Süleyman bey size katılmamak mümkün değil sadece bizim bilgi almaya çalıştığımız konu aynı vergi, nakliye, KDV ve gümrük mevzuatlarına tabii oldukları halde bir firma avrupa fiyatının üzerine %10 fark koyarak Türkiyede iç pazara mal veriyor diğer firma %68 fark koyarak iç piyasaya mal veriyor bu konunun sebebi, nedenleri konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz hepsi bu. Örneğin Amerika ve Avrupa fiyatlarını kontrol ettiğinizde Avrupa daha pahalı vergiler sebebiye ama tüm marklalardaki fiyat farkları 3 aşşağı beş yukarı aynı oranda zam görmüş olarak Türkiyedeki gibi fahiş farklılıklar yokki

ilgilendiğimiz bisikletler avrupa'nın düz coğrafyasında ciddi birer ulaşım aracı olduğundan çok satıyor fiyatları düşük... herkes alıyor... türkiye'de sadece ilgilisi aldığından çok az sayıda getirilebiliyor... taşıması pahallı, dükkanların geçinebilmesine yetecek kadar çok satılamıyor... az mal satılınca geçinebilmek için yüksek tutuyorlar kar marjlarını... meraklısı nasılsa alacak diyorlar...
fiyatları yüksek kalıyor... Avrupa'da satan dükkan ayda 200 / 300 bisiklet satıyor kar marjını azaltarak ayakta kalabiliyor... türkiye'de bir mağaza ayda kaç tane scott, giant ayarında bisiklet satar? 20 ? 30? 40? sanmam... 2000 Euro'luk bisiklet 1700 Euro olsa 300 tane satacak mı satamayacak... hala geçen senenin en ucuz malları ellerinde... ticari olarak hak veriyorum ama mecbur kalmadıkça hiç bir şey almıyorum... o ayrı... yurtdışına gidebiliyorsanız parça parça alın bisikletinizi...

@Mustafa Ozler

dediklerinize katılıyorum. işte bu yüzden türk firmalarını tercih etmek lazım amarikadan avrupadan ithal edilen bisikletlerin üzerindede shimano var Türk'lerin yaptıklarında da. ithal bisikletlerin kadroları da tayvandan geliyor, Türk'lerinkide.

Geri