Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ŞeHiR Bisikleti seçimi yardım

Tepki
4
arkadaşlar önerileriniz ile yaklaşık 1 yıl önce şehir bisikleti olan bianchi esprit almıştım fakat jant küçücük bir çukurda yamuluyor yeni bir şehir bisikleti arıyorum bütçem 1100 tl baktım sizin önerileriniz varmı ?

Scudo
forumda 2. el bir merida crossway var, fiyatı da uygun kesinlikle tavsiye ederim. Onun haricinde 2. el Scott sub veya sportster bakabilirsiniz. sıfıırların fiyatlarını pek bilmiyorum ama sportster p5 ve sub 40 da sizin bütçeye uygundur. bir de amortisör olsun mu olmasın mı baştan netleştirin aldıktan sonra yine değiştirmek zorrunda kalmayın derim.

Şehir içi mi kullanacaksınız yoksa uzun turlara mı çıkacaksınız. Bu seçimi etkileyen faktörlerden biri bence bu nedenle sordum.

Trek FX serisini tavsiye edebilirim. Yaklaşık 9 aydır FX 7.2 kullanıyorum ve memnunum. Alivo sistemdir ve 100 km ve daha fazla yolu yorulmadan veya ağrınız olmadan alabilirsiniz. Eğer bütçeyi biraz daha arttırma şansınız varsa FX 7.3 tavsiye ederim. Deore sistem var ve yeni 2011 kadroları çok şık duruyor. Biraz klasik bir hava vermişler. Ama 2010 siyah kasasını da bulma şansınız var. Bu seri hibrit türe yakın olup arazide de sıkıntı çekmeden kullanabilirsiniz. Bazıları hibrit veya tur bisikletlerinde amortisör arıyor. Fakat bunu kullanmak tur bisikleti için çoğu zaman dezavantajlı hale gelebiliyor. Alacağınız bisiklet şimdiden hayırlı olsun.

Trek fx ve scott sub serisine bi bak derim, specialized in sirrus modelide çok iyi. Yollar çok bozuksa ve rahatlık istiyorsan amortisörlü bisiklet almanı tavsiye ederim :)

öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim alacağım bisikletle uzun turlara çıkacağım bianchimin jantları FIEMME 4x9 2 katlı fakat çok yamuluyor jantları dt swiss ile değiştirmeyi düşündüm ve kökten çözümle bisikleti değiştirmeye karar verdim.benim için bisikletimin ekipmanalrı deil sadece jantı önemli tourney vites bile olsa olur :D

@lamba

Selam,
Ben de Fx 7.2 almayı düşünüyorum.Ancak maşa ile ilgili kararsızım.
100 km yolu tamamen asfaltta mı kullanıyorsunuz ? Sarsıntı ile ilgili sıkıntınız olmuyor mu ? Şu an kullandığım bisikletim amortisörsüz ve asfalt üstüne mıcır dökülmüş yollarda 25km de bir süre sonra el bileklerimde ağrı oluyor veya sarsılmaktan süratimi düşürmek zorunda kalıyorum.

@Murat Sözvar

bende mtb bisikleti var ve bende bu sorunu yaşıyorum :) yani o tür yollarda her şekilde el bilekleriniz ağrıyacaktır.. ama çok çukurlu bir yol derseniz almanızı tavsiye ederim.. ama genelde düz yolda kullanıyorum derseniz tavsiye etmem..

@Murat Sözvar

Tabiki tamamen asfaltta kullandım demiyorum. Fakat çok stabil olmayan yollarda yani ufak çukurların ve asfaltın tam olarak asfalt olmadığı zeminlerde çok sıkıntı yaşamadım. Tabi amortisör zeminden gelen etkiyi absorbe ettiği için bir avantajdır fakat bu durum yokuşlarda dezavantaja dönüşebiliyor. Çünkü verdiğiniz kuvvetin bir kısmını amortisör emiyor ve bu durumda aynı performans ile düz maşada misal 5 birim yol alacağınıza amortisörlü ile 3 birim yol alabilirsiniz. Bu tamamen sizin kondüsyonunuza bağlı. Bakırköy - Şile arası turumda polonezköyden sonra karşıma çıkan asfalt olmayan bozuk köy - belde yollarında bile ancak 100 km nin sonunda biraz ellerimde hissizleşme hissettim (o da nasıl oluyorsa artık:D oluyor ama). Eğer amortisörlü bir seri düşünecekseniz Scott sporster serisi veya Trek 7000 serisinde amortisörlü hibrit modeller mevcut. Bütçenin eğer biraz üzerine çıkılabilirse 7500 tavsiye edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Murat Sözvar
Geri