Dostum merhaba.Sedona 711d alacakmışsın.Az önce baktım ve 2011 Sedona 711d modelinde hidrolik disk fren var.Ama senin alacağın model sanırım 2010 ve mekanik disk fren sistemi mevcut.Hangi model mekanik disk fren kullanıyor bilmiyorum ama çok da iyi bir sistem olacağını düşünmüyorum.
Hani bir söz var; "Hayatta kazandığın tecrübeler yediğin kazıkların toplamıdır." diye.Ben de ilk aldığım bisiklette mekanik disk fren sistemi vardı.Ben görünüşe aldanıp almıştım.Gerçi ozamanlar bisikletforum ile tanışmamıştım bile.Diyeceğim o ki burada kullanmış kişilere kulak ver ve önerileni iyi oku.Sonradan da pişman olma.
Ben ilk aldığımda güzeldi, görüntüsü vardı.Bisikletin ne olduğunu bilmeyen insanlara filan "aa motor freni var bisiklette" gibi laflar çok oluyordu.Ama kullanım olsun, performans olsun berbat düzeyde.Bir süre kullandıktan sonra da V frene geçtim ve rahatlık varmış dedim.O kadar fark var ki V fren ile mekanik disk fren arasında.Mekanik disk fren için üzerine para vermek çok saçma.Ama yeni maşa aldım ve kullandığım maşa da V fren pivotu olmadığı için idarelik eski mekanik diskleri taktım ama çıkartsam bile fark etmiyor, tutmuyor gibi birşey.Arka V fren, o da mekanik disk olsa ne yapardım Allah bilir..
Demem o ki; bisiklet alacaksan mekanik disk frenli bisikletlerden uzak dur.Paran yetiyorsa hidrolik disk fren al.Ama yoksa da V fren al, baradine pabuç tak ve rahatına bak.Disk eğilmiş, balata bitmiş vs bir derdi yok, bakımı kolay ve ucuz.Hidrolik olsa neyse de mekanik fren için değmez.
Ama yine de karar senin tabi.Sonuçta bisiklet alıyorsun, her zaman alınan birşey değil.O yüzden iyi düşün ve en iyi olacağını düşündüğün modeli seç ve keyfine bak.Bisikletini aldığında fotoğraflarını da bekliyoruz.
Selamlar (=