Scudo Sports

Sedona

Sezer Özdemir

Daimi Üye
Tepki
122
Arkadaslar nasip kısmetse bu haftasonu Sedona 711 D alıyorum :) uzun bır aradan sonra ıkna ettım ıkna edemeyen arkadaslar ıcın bır onerı ıse su : deli gibi foruma bakın,yakınınızdan babanız gecerken sız uyuyorsanız bısıkletle ılgılı bır şeyler mırıldanın (rüya görüyormuş gibi) :) eminim ikna olacaktır ben boyle yaptım ve bu haftasonu artık alıyorum sedonayı bu bısıkletle ılgılı + ve - yonler yazan arkadaslara sımdıden tesekkur ederım :)

• Beğen
Tepkiler: Kamil Kamil
Scudo
Bende sedona 711 D kullanıcı olarak memnunum kadrodan, :) Şimdiden hayırlı olsun ..

• Beğen
Tepkiler: Sezer Özdemir
Bende 711 D dün aldım. 2010 mavi - beyaz kadro olanına disk fren sistemi taktırdım. Gerçekten kadrosu sağlam ve verdiği parayı hak ediyor. Belkide tek eksi yönü vites sisteminde aktarıcıların altus kullanılması. Açıkçası yakışmamış. Bence en kötü alivio takılabilirdi. Bisikleti amatör olarak alivio'ya belkide deoreye dönüştürebilirim. Disk frenli olanı tercih ettim ve MTB ile pek alakadar biri olmama rağmen gerçekten çok hoşuma gitti. Tavsiye edebilirim gönül rahatlığıyla.

• Beğen
Görüşleriniz İçin Çok Teşekkürler :)

Arkadaşlar peki mekanık fren cok sorun yaratırmı acaba ?

@Sezer Özdemir

Sedona'nın sitesinde bu sene 711d nin hidrolik diske sahip olduğu yazıyor...

Forumda okuduklarımdan yola çıkarak mekanik fren alma diyorum, briaz araştır forumu sende vaz geçersin. onun yerine güzel bir v fren pabucu çok iyi iş gördüğü yazılı forumlarda

2011 model olan hidrolik disk.

Herkese cok tesekkurler fakat hayatta bana verılen en buyuk ders ılk kafana ne gelıyorsa onu al demek oldu goruslerınıze cok tesekkur ederım ama sanırım mekanık alacagım...

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
Seçim elbette senin, en iyi bisiklet alabildğin bisiklettir ama yinede bir düşün, forumda mekanik disk fren adına tek bir iyi mesaj okumadığımı söylemeliyim...

@Alper Yıldırım

Teşekkür ederim dostum inceleyeceğim kullanmayan arkadaslardan degılde mekanık dısk kullanan arkadaslardan bır yorum almalıyım fren kısmını ıncelersem bulabılecegımı sanıyorum zaten gecıcı bır sure olacak bu mekanık sonra hıdrolıge donecegım :)

Ben incelerken kullanan arkadaşların tavsiye etmediğini okumuştum hatta mekaniği çıkartıp v ye dönende kişiler var. En iyisi iyi araştırmak, sonra keşke demekten daha iyidir.

• Beğen
@Harun Salcı

............................

Mekanik disk arkadaşta var ve performans bakımından çok iyi değiller 1.si ve mekanik diski forumda çok fazla tavsiye etmiyorlar neredeyse hiç tavsiye etmiyorlar ama kafana koyduysan al. Bence imkanın varsa Hidr. disk yaptır zaten 2011 modeli hid. disk yazıyor. Eğer bütçen o kadara yetmiyorsa söktür mekanik diski Barandie olması lazım renkli papuçlar var ( eğer yanlış yazdıysam özür dilerim ) Çok iyi performans sağlıyorlar çabukta erimez eridikçe değiştirirsin bence daha mantıklı ama karar senin şimdiden hayırlı olsun.

Dostum merhaba.Sedona 711d alacakmışsın.Az önce baktım ve 2011 Sedona 711d modelinde hidrolik disk fren var.Ama senin alacağın model sanırım 2010 ve mekanik disk fren sistemi mevcut.Hangi model mekanik disk fren kullanıyor bilmiyorum ama çok da iyi bir sistem olacağını düşünmüyorum.

Hani bir söz var; "Hayatta kazandığın tecrübeler yediğin kazıkların toplamıdır." diye.Ben de ilk aldığım bisiklette mekanik disk fren sistemi vardı.Ben görünüşe aldanıp almıştım.Gerçi ozamanlar bisikletforum ile tanışmamıştım bile.Diyeceğim o ki burada kullanmış kişilere kulak ver ve önerileni iyi oku.Sonradan da pişman olma.
Ben ilk aldığımda güzeldi, görüntüsü vardı.Bisikletin ne olduğunu bilmeyen insanlara filan "aa motor freni var bisiklette" gibi laflar çok oluyordu.Ama kullanım olsun, performans olsun berbat düzeyde.Bir süre kullandıktan sonra da V frene geçtim ve rahatlık varmış dedim.O kadar fark var ki V fren ile mekanik disk fren arasında.Mekanik disk fren için üzerine para vermek çok saçma.Ama yeni maşa aldım ve kullandığım maşa da V fren pivotu olmadığı için idarelik eski mekanik diskleri taktım ama çıkartsam bile fark etmiyor, tutmuyor gibi birşey.Arka V fren, o da mekanik disk olsa ne yapardım Allah bilir..

Demem o ki; bisiklet alacaksan mekanik disk frenli bisikletlerden uzak dur.Paran yetiyorsa hidrolik disk fren al.Ama yoksa da V fren al, baradine pabuç tak ve rahatına bak.Disk eğilmiş, balata bitmiş vs bir derdi yok, bakımı kolay ve ucuz.Hidrolik olsa neyse de mekanik fren için değmez.

Ama yine de karar senin tabi.Sonuçta bisiklet alıyorsun, her zaman alınan birşey değil.O yüzden iyi düşün ve en iyi olacağını düşündüğün modeli seç ve keyfine bak.Bisikletini aldığında fotoğraflarını da bekliyoruz.

Selamlar (=

• Beğen
Tepkiler: mektupla
arkadaşım mekanik frende kötü degil hem avantajı var hemde dezavantajı bir kere şunu söylüyeyimki bir dag bisikletinde en kötü fren v frendir sebeplerine gelince adı üstünde dag bisikleti inişide var çıkışıda var çıkışda bir şey yok peki inişde ne yapacaksın sürekli bir virajlı uzun inişde oldugunu düşün sürekli fren yapıyorsun 1papuçlar ısınır aşınır2 papuç kendi yapıştıgı yüzeyden sıyrılabilir3jantı ısıttıgı için dolayısıyla lastikde ısınır aşırı ısınma lastigin patlamasına sebebiyet verirki bu en tehlikelisidir bu yüzden mühendisler düşünmüşler ve disk fren icat etmişler 4 ıslak yada yagmurlu havada bisiklet kullanıyorsan lastik papuçlar ıslanınca janta temas eden yüzey kuru havada oldugu gibi tutarmı! gelelim makanik kısmına tek dezavantajı var bence oda fren tuturmak için aşırı güç harcaman hidrolikde ise daha yumuşak ve kontrollu fren ama dezavantajı hortum patlaması diyelimki bir arazide etrafında çalı çırpı bol sende bunlara temas ediyorsun ve bu temas ve takılmalar hortumu zedelerse yada aşırı ısınmada vida birleşimleri hortum birleşmeleri olan yerlerde bir sızıntı olabilir yada düşe kalka bir yol alıyorsan bu düşmelerde bisikletin hortumları zedelenmişse bir kaç sert frende patlama ola bilirbuda dezavantaj demektir sonuç kendi görüşüm güvenlikde disk fren konforda hidrolik disk fren derim hepinize bol pedallı günler dilerim

Şimdiden hayırlı olsun... Arkadaşlar yeterince detaylı yorumlar yazmışlar... Son karar senin

mekanik kötü diyen arkadaşlarım bu frenlerin de belli modelleri ve belli kaliteleri olduğunu biliyordur umarım :)
2010 model 711D üzerinde shimano acera mekanik disk fren seti var ve gayet de yeterli performans sunabiliyor..
bütçene uygun olan bisiklet bu olacaksa sorun yaşamazsın derim kardeşim..
ama tabi ki hidroliğin performansının çok daha yüksek olduğunu, V frenin disk frenden daha hafif olduğunu ve sadece şehir kullanımı için daha uygun olduğunu bilmende fayda var :)

Geri