Scudo Sports

Sedona 920 , Sedona 910 ve Salcano insomnia 29er Mtb hangisi ?

buraksm

Üye
Tepki
16
Arkadaşlar herkeze merhaba... Sizlerin tavsiyesine ihtiyacim var yardımcı olursanız sevinirim , bu 3 bisiklet arasında kaldım bi türlü çıkış yolu bulamadm :) Başta 29er seçmemin nedeni 1,91 boyunda olmam 1 yıl 26 mtbye bindim ve hiç rahat edemedim bisiklet altımda kayboldu hep... bu yıl 29er geçmeyi düşünüyorum.. Bu 3 bisiklet gözüme çarptı ve karar veremiyorum donanım ve fiyat yönünden hangisi daha mantıklı ? Görüşlerinizi bekliyorum...
(link)
(link)
(link)

Scudo
Hocam biraz daha açarmısınız ? insomnianın maşası rockshox fs xc28mgtk29 RL , Sedona 920 nin Blaze TNL çok fark varmı aralarında ? bi bakıma kafamı karıştıran maşa sanırım...

Salcano İnsomnia 29 ile Sedona 920 arasında bir kaç parça dışında tümü aynı
-Salcano İnsomnia 29 orta göbek ve aynakol'un SR suntour olması beni endişelendiriyor, shimano'nun seri dışı aynakol'undan daha sağlam olduğunu düşünmüyorum. sedona ve salcano maşaların arasında fark yok her ikisininde çalışma seviyeleri ve kaliteleri aynı.
Özetle salcano'yu elememin sebepleri orta göbek, aynakol, sele. Bu sebeplerden eliyorum. Sedona 920 daha çekici duruyor.

910 u salla, 920 ile salcanoya baktım salcano daha önde gibi, maşa rockshox vede gidondan kilitlemeli olması daha iyi yani ben salcano diyorum fakat aynakolu arkadaşın dediği gibi endişelendiriyor

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler aynakol farklılığını öğrenmem çok iyi oldu.

Bu seviyedeki bisiklet'ler de, maşanın bir önemi yok, zaten diğer rakipleri ile aynı seviyede olurlar, burada önemli olan güç uyguladığımız sürekli hareket eden parçalardır, bunların sağlam olması çok önemli.

@BF Okuru

Haklısınız, maşa konusundaki sorun çözüldüyse arkadaş rahatlıkla sedona 920 alabilir :)

29 er bisikletlerde pek bi seçim şansımız yok sanırım fazla model üretilmiyor , Sizin bu modeller dışında tavsiye edebilceğiniz bisiklet varmı ?

@Burak Sümer

Burak abi ne aldın bisikleti?

aynakol endişelendirmesin çunkü suntour xcr sedonanın üstündeki aynakoldan 2 gömlek daha yukarıda.

Selamlar. Benim ilk mesajım bu forumda. Dün üye olmuştum. Konuyu açan arkadaşımın sunduğu seçeneklerden olan birini aldım c.tesi günü. Umarım zamanı geldiğinde sizler kadar bilgili ve tecrubeli olabilirim bu konularda. Bisiklet konusunda sizler kadar bilgim yok, Hatta cahilimdir. Sizce nasıl bir seçim olmuş ?
Aldığım : (link)

Saygılarımla.

Geri